Uwielbiam delikatny smak krewetek. Wiem , ze jest wiele osób, które uważa je za "robaki morskie" i za nic nie tknie. Zupełnie niepotrzebnie bo jeśli lubimy ryby
Pyry na GazMakaron z soczewicą kabanosami i cukinią to aromatyczne i rozgrzewające danie idealne na deszczowe dni jakie są teraz, sycące, pikantne, rozbudzi wszystkie nasze zmysły.
Wanilia i KardamonDziś mam dla was propozycję obiadową, na jedno z ulubionych dań Tosi i podejrzewam większość dzieci będzie tym daniem zachwycona, tak jak zupą pomidorową! Sos pomidorowy
Przepysznik - BLW i nie tylkoDzisiaj u nas szybka zupa pomidorowa. Jest ona błyskawiczną wersją klasycznej pomidorowej. Przygotowuję ją zawsze gdy brak czasu na ugotowanie wywaru i muszę mieć ciepłą zupkę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMakaron w każdej postaci to moje ulubione danie. Jest zawsze smacznie i przeważnie łatwo jest je przygotować. Istotne jest dobre połączenie składników. Tuńczyk i oliwki idą
Pyza i SurówkaKolejne danie z cyklu "Jak u Mamy" Tym razem niezastąpiony niedzielny rosół z makaronem własnoręcznie "ukręconym". A czy Wy robicie makaron, czy idziecie na łatwiznę
Kuchnia w czekoladzieOstatnio znalazłam na półce sklepowej ciekawą nowość - makaron z żytem. Według producenta zawiera on 51 % pełnoziarnistej mąki żytniej, a resztę stanowi mąka pszenna również pełnoziarnista. Muszę
Chocolate Muffin BlogSKŁADNIKI 500-600 g podudzi z kurczaka bez kości 200 g pieczarek 2 zielone marchewki (mogą być zwykłe) 4 łyżki sosu sojowego TaoTao 1/2 buteleczki sosu
ClauditteMissCookingSkładniki: 150 g makaronu penne puszka tuńczyka w oleju cebula kilka suszonych pomidorów natka pietruszki łyżeczka octu jabłkowego szczypta tymianku sól himalajska, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować
Gaździnka warzyKsiążkę „The Silver Spoon” można bez przesady nazywać biblią kuchni włoskiej. To najważniejsze i najobszerniejsze wydawnictwo o włoskiej kuchni, które przybliża techniki, produkty i przepisy kulinarne
Karo in the KitchenKuchnia włoska jest lekka, łatwa i przyjemna. Bogactwo prostych przepisów i głębokich smaków. Norma to makaron rodem ze słonecznej Sycylii. Wegetariański i syty. Okrutnie syty! Dojrzałe
Karo in the KitchenTo jedna z tych potraw, która praktycznie robi się sama. Wymaga jedynie wstępnego pokrojenia składników a potem wymieszania wszystkiego razem i włożenia do piekarnika. Prosta, lekka
Karo in the KitchenDo przygotowania tego dania zainspirował mnie... kształt makaronu castellane. Przypomina mi muszle, które można znaleźć w Morzu Śródziemnym. Od razu wiedziałam, że dodam do nich
Kulinarne Inspiracjekuchnią. Były zupki chińskie, gorące kubki, puree z ziemniaków w proszku. Były również wizyty w barach mlecznych, z których najbardziej pamiętam pierogi leniwe. Kupowałam sosy w proszku, gotowałam makaron i obiad na dwa dni był gotowy. Szaleństwem było kupienie kalafiora i zrobienie z niego kotletów :) Dzisiaj młodzież studiująca ma zupełnie inną świadomość i podejście do żywienia. I chwała
bistro mamaPyszne, letnie bezmięsne danie dla miłośników cukinii. Takie spaghetti z cukinii jest szybkie w przygotowaniu, zdrowe i smaczne :) SKŁADNIKI 2 młode cukinie 1
Moje Kuchenne Rewelacje