Oto propozycja dla wszystkich znających spaghetti tylko z czerwonym sosem bolognese. Kremowa konsystencja i aksamitny smak dania odwołuje się do najlepszych tradycji kuchni włoskiej. A
Świat SmakuSezon na szparagi trwa, cieszę się bo je uwielbiamy i często goszczą u mnie na stole. Czy jako dodatek do obiadu , z makaronem czy tak jak tutaj wersja śniadaniowa z jajkiem sadzonym. Każdej musicie koniecznie spróbować. Składniki : * pęczek zielonych szparagów * 3 jajka * 2 plastry boczku wędzonego * sól, pieprz Przygotowanie : Szparagi ugotować al dente. Boczek pokroić
Magiczne Życie MartyDzisiaj zapraszamy Was na danie z makaronem. Proste, szybkie i smaczne. Chciałyśmy powitać czerwiec na zielono i udało się nam ... Szpinak jak wszem wiadomo
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiUda z kurczaka to bardzo wdzięczne mięso. Przygotowuje je dużo częściej niż piersi, bo piersi u nas nikt nie lubi, bo one lubią wysychać, łe. Udka
MamaOskarkaSkładniki 250 gram makaronu penne 500 gram półtłustego, dość suchego twarogu 1/2 kg pieczarek 6 cebul 250 ml śmietanki 12% sól, pieprz vegeta Sposób Makaron gotujemy
Kuchenne aromatyBardzo prosty przepis na spaghetti, słyszałam od dawna, a nigdy nie próbowałam carbonary. Danie takie szybkie i pycha, że nie ma fotek :D Jako że
W kuchni bez szafekObiad idealny - makaron w sosie śmietanowym podany ze szparagami, pomidorem i mięsem z kurczaka. Poniższe danie świetnie się prezentuje na talerzu - jasny makaron, zielone szparagi i czerwony pomidor ♥ Na samo wspomnienie - leci mi ślinka :) Zachęcam Was do przygotowania poniższego dania, ponieważ szparagi w tym wydaniu pysznie smakują. Składniki na 3-4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka pęczek zielonych
UgotowaćUwielbiam krewetki ! Nie tylko ze względu na ich przepyszny smak, ale także z racji prostoty i szybkości ich przygotowania ! Dlatego zmotywowana akcją kulinarną organizowaną
Taste TherapySkładniki: 300g makaronu kokardki 200 g boczku kawałku 400g pieczarek duża,czerwona papryka 100ml śmietanki pietruszka sól pieprz 100g gorgonzoli Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al
Wielki apetytSkładniki: makaron na łazanki (ja użyłam Międzybrodzki) kapusta kiszona cebula boczek wędzony masło klarowane sól pieprz Sposób przygotowania: Podsmażyłam boczek i cebulkę pokrojone w kosteczkę
Wielki apetytNasza ulubiona potrawa.Doskonale smakuje zarówno na ciepło,jedzone prosto z patelni,jak i na zimno.bardzo często robimy nasz makaron,gdy spotykamy się ze znajomymi i mamy
Wielki apetytSkładniki: 200g makaronu casarecce 1/2 czerwonej papryki 100 g kurek garść roszponki kiełki brokuł garść czarnych oliwek mozzarella odrobina smalcu sól pieprz Sposób przygotowania: Makaron gotujemy
Wielki apetytN ie wszystko co dobre szybko się kończy :). Z warsztatów w Centrum Kulinarnym w Chorzowie można czerpać garściami, zwłaszcza po otrzymaniu szczegółowych przepisów na potrawy, przygotowywane
SzczyptaSmaQSkładniki: kilka plasterków wędzonego boczku natka pietruszki cebula ząbek czosnku pół piersi z kurczaka fix carbonara sól, pieprz makaron penne Przygotowanie: Boczek i cebulę pokroić
Gaździnka warzy