Kochani witam Was w Nowym Roku 😁. Echh jak ten czas szybko leci, a my wracamy z nowymi przepisami. Dzisiaj serwujemy pyszną warstwową lasagne ze szpinakiem i
Niezły MłynekTego dnia gotować mi się najnormalniej w świecie nie chciało. W takich sytuacjach makaron jest idealny, szybko i smacznie. Tak jak lubię. Z anchois musimy uważać
Blondynka GotujePulpeciki lubią chyba wszyscy, a przynajmniej większość. U mnie wszyscy bez wyjątku. Ten przepis to ulubione danie zdecydowanej większości mojej rodziny. Na szczęście mam
Smaczne ZdroweOd jakiegoś czasu chodził mi po głowie makaron barwiony atramentem z ośmiornicy... W końcu znalazłam i musiałam wypróbować! Składniki: 250g makaronu tagliolini barwionego atramentem, 150-200
Pudełko rozmaitościTotalna zmiana smaków jeżeli interesuje Ciebie, to przepis ten jest właśnie w punkt. Oczywiście pochodzi z Italii południowej, rewelacyjne połączenie, zaskakujące , lekko kwaśne i pikantne. Dla
Pasje JolkiDziś na obiad zaserwowałam ekspresowy makaron ze szpinakiem, camembertem i mascarpone. Danie wyśmienite, sycące, mocno aromatyzowane czosnkiem. W sezonie możecie je przyrządzić ze świeżych liści szpinaku, natomiast poza nim - z mrożonych. Sery zaś możecie dowolnie komponować, świetnie pasuje tu gorgonzola, ser kozi, czy smakowe sery pleśniowe. Użyłam tu mojego ulubionego makaronu Casarecce, pochodzi on z Sycylii, jest charakterystycznie zawinięty
Słodko-Słony Świat IlonyNa dziś makaron. Razowe świderki, ale oczywiście kto co lubi i co ma pod ręką, zresztą wszelkie przepisy na sosy do makaronu należy traktować jako inspirację
Z butelką mleczka w tleSpaghetti carbonara robi się na setki sposobów. Każdy będzie dobry, bo to jedno z najlepszych dań jakie wymyślili kiedyś biedni Włosi. Składniki są tak dobrane by
Z butelką mleczka w tleTradycyjny, sprawdzony, rodzinny przepis na łazanki. Danie, które nie może się nie udać i zawsze wszystkim smakuje. Moja rodzina je uwielbia (zwłaszcza mój mąż). Zrobiłam ich
Smakowity Blog KulinarnyJak lubisz czosnek, to jest danie dla Ciebie. Nie poznałam do tej pory nikogo, kto by nie zachwycał się prostotą i smakiem tego dania. Typowo włoska
Pasje JolkiDzisiaj proponuję Wam przyrządzenie potrawy bardzo popularnej aczkolwiek nie jest ona wcale taka łatwa do przygotowania, jak na początku może się wydawać. Aby osiągnąć prawdziwie oryginalny
SMYKWKUCHNIMakaronów, kasz i ryżu jest u mnie w mieszkaniu pod dostatkiem. Przyznam się, że w kuchni zajmują 1 całą półkę. Ostatnią nowością jest wybrana przez Naczelnego
Kitchens AlphabetZapraszam Was dzisiaj na prawdziwą serową ucztę. Jest serek Capri, mozzarella, feta, grana padano, parmezan, pecorino, oscypek i sery pleśniowe... Zobaczcie z czym warto łączyć ulubione
Moja smaczna kuchniaMakaron typowo po Włosku. Szybki w przygotowaniu, ale też bardzo syty. Szafran daje taką iskierkę, charakter oraz poczucie szczęścia. Działa antydepresyjnie, zalecany jest przy migrenach, reumatyzmie
Pasje JolkiSkładniki: puszka konserwowej ciecierzycy puszka krojonych pomidorów 150 g makaronu mini penne rigate 1/2 pęczka natki z pietruszki, posiekanej 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano
Moja smaczna kuchnia