Makaron z brokułami, oliwkami i zmielonymi migdałami

Makaron z brokułami, oliwkami i zmielonymi migdałami

Makaron z brokułami, oliwkami i zmielonymi migdałami

Przepis na : kolacja

200 g makaronu bezjajecznego trzy kolorowego fusilli (spiralki ) pół brokuła 10 zielonych oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 8 łyżek zmielonych migdałów 3 łyżki bułki tartej sól i pieprz Ugotować makaron w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować al dente. Oliwki pokroić w plasterki, czosnek posiekać. Ewent. jeżeli mamy całe migdały zmielić lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Na suchej patelni, na małym ogniu zrumienić bułkę tartą. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.