pół op makaronu tagliatelle 1/4 dyni hokkaido pół cebuli 2 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 2 łyżki pesto z bazylii lub rzeżuchy sól pieprz oregano pieprz ziołowy ser parmezan lub podobny oliwa do smażenia Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Dynię kroimy w kostkę, mięso również w kostkę, cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę
Gotowanie jest łatweSkładniki: 250 g makaronu dowolnego 250 g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka masła klarowanego gotowany kurczak z rosołu 250 ml śmietany 18% 1 jajko 100 g żółtego sera sól, pieprz,słodka papryka,papryka ostra Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Wyłożyć połowę na dno naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. Na patelni
O kuchni z uczuciemwszystko z pieca w dwie godziny – wyglądało następująco: Niedziela – Skrzydełka buffalo chicken z pieczonymi frytkami Poniedziałek – Sałatka COBB, czyli kurczak, awokado i jajko Wtorek – Pęczotto z pieczonymi warzywami Środa – Chiński makaron długowieczności z boczniakami Czwartek – Marokańska zupa krem z pieczonych warzyw Piątek – Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną Pobierz menu na tydzień(...)czyli kurczak, awokado i jajko Sałatka Cobb – klasyk amerykańskiej kuchni z 6 składników. Pyszne i niezwykle sycące danie, idealne na lunch. U nas z dressingiem w wersji light. Wtorek – Pęczotto z pieczonymi warzywami Pęczotto z pieczonymi warzywami to jedno z tych dań, które wymaga tylko wymieszania składników. I gotowe. Pyszne, zdrowe i sycące. Środa – Chiński makaron długowieczności
Niedzielny kucharzdomowego makaronu proponuje także domowy rosół. Składniki: 1 porcja rosołowa lub cały kurczak 2 marchewki 1 pietruszka 1 gałązka selera naciowego zielone części pora 1 cebula 1 łyżka czerwonej czubricy sól pieprz ziarnisty liść laurowy ziele angielskie natka pietruszki domowy makaron Wykonanie: Porcję rosołową myję, przekładam do garnka, zalewam wodą, wstawiam na mały gaz i gotuję około 30 minut
Bea(u)ty kitchenSKŁADNIKI : na dwie zapiekanki 400 g makaronu kokardki lub świderki 300 g chudej szyki wędzonej lub duża pierś z kurczaka 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 4 łyżki oleju 1 opakowanie przyprawy gyros 1 puszka kukurydzy 1 słoik papryki konserwowej 1 podłużny ogórek sól, pieprz do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. odcedzamy. Szynkę lub mięso kroimy w małą kostkę, podpiekamy na oleju z cebulą i doprawiamy przyprawą gyros, solą i pieprzem. Do miski przekładamy makaron, dodajemy podpieczone mięso, odcedzoną kukurydzę i pokrojoną paprykę i ogórka. Mieszamy i doprawiamy przyprawą gyros do smaku. Makaron przekładamy do dwóch naczyń żaroodpornych, polewamy gorącym sosem
Kulinarne Fantazje Mariolistir fry z warzywami. Generalnie możliwości jest mnóstwo ale najważniejszy jest sos, gdyż to on dodaje całej potrawie smaku. Składniki 200 g kurczaka 1 papryka 4 pieczarki 1 mała czerwona cebula 1 łyżeczka sezamu makaron ryżowy przygotowany według przepisu na opakowaniu Sos: 1 szklanka sosu sojowego 1/2 szklanki sosu z ostryg 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej 2 łyżeczki pieprzu 1 łyżka(...)tygodni w lodówce. Do smażenia używamy 2 - 3 łyżki na porcję. Kurczaka kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzanego woka, smażymy 3 minuty następnie dorzucamy resztę warzyw, które należy uprzednio pokroić. Dodajemy 2 - 3 łyżki sosu stir fry i smażymy przez około 5 minut. Wrzucamy ugotowany makaron ryżowy, całość mieszamy, można dodać łyżkę sosu. Przekładamy na talerz i posypujemy ziarnami sezamu
Delusional Trinepokrojonego w plasterki imbiru 6 ząbków czosnku, pokrojone w plasterki sól, pieprz woda do doprawienia: sos rybny sos sojowy do podania: makaron ryżowy pokrojony szczypior, kiełki fasoli, kolendra. przygotowanie Wolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją. Kurczaka umyć, włożyć do misy wolnowaru, dodać , cebulę, imbir, czosnek, pieprz, trochę soli. Dolać tyle gorącej wody aby kurczak był zakryty. Przykryć i gotować(...)odstawić na bok żeby nieco przestygł. Jeszcze ciepłego kurczaka obrać ze skóry, rozdrobnić mięso, odrzuci kości. Mięso przykryć i odstawić. Ostrożnie przecedzić rosół z wolnowaru do garnka. Doprawić solą, sosem sojowym i rybnym. Dodać mięso, (jeżeli zupa jest za gęsta uzupełnić wywarem warzywnym), podgrzać i ewentualnie jeszcze doprawić. Ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami z opakowania. Na każdy talerz
Stare Garyweekend ;) Do przepisu wykorzystałam makaron muszle, które dostałam od firmy Czaniecki . I nie to, żebym przysładzała firmie, ale uważam, że są to najlepsze makarony obecne na polskim rynku :) 'makaronowe muszle na beszamelu z kurczakiem, szpinakiem, pod cheddarem' Składniki: * farsz do muszli: - 1 duża pierś z kurczaka (lub dwie mniejsze) - pół opakowania mrożonego szpinaku w liściach - 1-2 łyżki śmietany
CookYourselfulubionych wytrawnych ryżowych zapiekanek – nie trzeba go wtedy smażyć czy gotować, dodajemy tak, jak jest – surowy. Można go użyć zarówno jako dodatek – zamiennik ziemniaków, makaronu i zwykłego ryżu, np. do pieczonej piersi kurczaka, ryby , dowolnego curry czy gulaszu , ale i nadziać nim gołąbki czy warzywa naszykowane do zapiekania. Mogłoby się wydawać, że skoro ryż z kalafiora jest
Karo in the KitchenAutorką przepisu jest Magda 🙂 Zapraszam na jej bloga Kuchnia Magdaleny po więcej smakowitych inspiracji 🙂 Ja dodałam do sałatki pora, bo akurat nie miałam szczypiorku. Składniki: 2
czarrna od kuchniwedług uznania, my zawsze układamy w podany wyżej sposób. Zajrzyj również tu: 1. Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 2. Kieszonki z piersi z kurczaka z sosem kurkowym 3. Szybka sałatka z makaronem i cebulką marynowaną
My World by Dagmara Rekpuszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 por 1/2 kapusty pekińskiej sól, pieprz majonez przyprawa do kurczaka (np. gyros) Sposób wykonania: 1. Mięso obsypać przyprawą do kurczaka, ugotować i wystudzić. Pokroić w kosktę. 2. Makaron z zupek chińskich połamać i zalać wrzątkiem, odstawić, aż spęcznieje. 3. Kapustę pekińską posiekać. 4. Paprykę pokroić w kostkę. 5. Makaron odcedzić z nadmiaru wody, dodać
Kuchnia domowa Aniwymieszaj. Formę wysmaruj masłem i wlej do niej masę. Ciasto piecz przez godzinę w 180 stopniach. Spróbuj także: Warzywne fit frytki marchew buraki ziemniaki pietruszka Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami pierś z kurczaka pomidory brokuły Twarożek na sposób śródziemnomorski twarożek pomidory bazylia
Fit&Fast Kitchenmamy pesto do krakersów na imprezę allllboo... do makaronu. Polecam zrobić sobie pesto w słoiczki, zapasteryzować i jak macie ochotę na szybkie danie z makaronem to dajecie 2-3 łyżeczki pesto, trochę kurczaka i gotowe :). Nasze pesto z dodatkiem orzechów laskowych jest bardzo Polskie i bardzo bardzo smaczne :) Zapraszam! Dla 4 osób Czas przygotowania: 35 minut Składniki: 1 średnia cukinia
Kuchnia PROzdrowotna