Hej po długim weekendzie :) Mamy nadzieję, że długi weekend był udany i wypoczęliście na tyle dobrze, aby mieć siły do działania :) Dzisiaj jako, że dla niektórych
vegetanieHej :) Poniedziałkowe menu to jak zwykle mega szybkie danie, żeby ogarnąć się po weekendzie i nie wpadać od razu na głęboką wodę z garami hehe. Dzisiaj
vegetanieHej wszystkim :) Okres jesienny i zimowy to wzmożona konsumpcja kapusty kiszonej, przynajmniej u nas. Też tak macie ? Jak u większości u nas też królują łazanki. Pewnie
vegetanieWitajcie :) Dawno już nie robiliśmy nic z makaronów, więc dzisiaj oczywiście kolejna propozycja makaronowa. Jak już nie raz pisaliśmy, długo nie wytrzymujemy bez makaronów i czas
vegetanieHej :) Dzisiaj, jak zwykle w piątek, polecamy szybkie danie do zrobienia w 20 min. Jak wiecie kochamy makarony, więc kolejny przepis na makaronowe pyszności. Szczególnie rozpisywać
vegetanieHej kochani :) Dzisiaj szybciutki przepis na makaron penne w kolorach Włoch. Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie i dzisiejsza inspiracja jak w tytule "Tri colore", czyli trzy
vegetanieząbki czosnku 2 żółte papryki 1 pomidor 0,5 kg ziemniaków makaron typu zacierki 4 łyżki suszonej papryki słodkiej lub pasty paprykowej sól, pieprz Kociołek możemy przygotować zarówno w plenerze jak i w kuchni. Jeżeli wybieramy kociołkowanie plenerowe to najpierw musimy oczywiście rozpalić ognisko. Jeżeli wybieramy domowe zacisze to po prostu odpalamy palnik na kuchence. Stawiamy kociołek (a w naszym
Marder&Marder Manufacturedanie to przywędrowało do Kraju Kwitnącej Wiśni z Chin. Od dzisiejszego, powszechnie znanego ramenu chińską wersję odróżniała obecność czerwonego mięsa. Podstawowe składniki ramenu „japońskiego” to bulion (mięsny lub rybny), makaron, marynowane jajka oraz cebula i pędy bambusa. Inne popularne dodatki to m.in. pieczona wieprzowina (tzw. wieprzowina Chashu), pulled pork, warzywa przygotowane na patelni typu WOK (można ją kupić(...)kolei Sapporo słynie z ramenu miso. „Domowy” ramen Ramen bez problemu można przygotować w domu. Wystarczy na wieprzowinie z kośćmi (co najmniej 1 kg) przygotować tradycyjny bulion z dodatkiem odrobiny korzenia imbiru oraz pasty miso. W międzyczasie (zupa musi gotować się nie krócej niż 2 godziny) trzeba ugotować makaron soba (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Gdy bulion będzie już
Tradycyjna Kuchniasycąca, może pełnić rolę lunchu czy obiadu, sprawdzi się na niejeden imprezie domowej, lub jako propozycja na weekendowe śniadanie. Moje ulubione dodatki do awokado to czerwona papryka świeża, przyprawa mielona papryka wędzona, oczywiście świeży czosnek, kolendra, pietruszka. Awokado lubi się również z oliwą z oliwek, makaronami czy ryżem. Jest przepyszne do ciepłej grzanki chleba. Ja jestem ogromną fanką awokado
SMYKWKUCHNIminut. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, wsyp ugotowany makaron i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż jeszcze przez 2 minuty i gotowe Do kanapek polecam… – Pastę z paluszkami krabowymi – Pastę z jajkiem i konserwą turystyczną – Pasta jajeczna – Pasta z tuńczykiem i jajkiem – Domowy majonez
Kulinarny S.O.S.minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki, wsyp ugotowany makaron i dopraw solą oraz pieprzem. Smaż jeszcze przez 2 minuty i gotowe Do kanapek polecam… – Pastę z paluszkami krabowymi – Pastę z jajkiem i konserwą turystyczną – Pasta jajeczna – Pasta z tuńczykiem i jajkiem – Domowy majonez
Kulinarne S.O.S.Cześć! Danie popularne w krajach anglosaskich i USA. Jest kilka wersji takiego dania. To jest chyba jedno z najłatwiejszych. Dzięki córce, która podsunęła mi pomysł, żeby
Pieprzyć z FantazjąDziś zapraszam na przepis z mojego dzieciństwa czyli z PRL 'u, gdy z niczego gospodynie domowe potrafiły wyczarować coś pysznego. takie ciasteczka kryzysowe, które bardzo lubię
Kawa z mlekiemSkładniki: kura wiejska połowa około 1,70 kg, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 5 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, kostki rosołowe 2 sztuki, kucharek 1 łyżka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki 4 duże jaja 400g mąki semolina Semolina to gruboziarnista mąka pszenna otrzymywana ze zmielonych ziaren pszenicy durum. Doskonała do wyrobu makaronów
w mojej kuchni