Cześć! Jeśli ktoś się zastanawia, co ugotować na szybko, to proponuję właśnie to danie. Coś dla smakoszy owoców morza i wszelakich ryb w każdym wydaniu
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: filety drobiowe 3 sztuki podwójne, olej rzepakowy 1,5 szklanki, przyprawa grill klasyczny Prymat 1 opakowanie, cebula suszona Prymat 1 opakowanie, przyprawa do makaronu Prymat
W Mojej Kuchni LubięGotuję dużo zup [ już nie raz o tym pisałam] i poszukuję nowych pomysłów na zupki..no i znalazłam..w sumie nie pamiętam jaka to była zupka
Moje domowe kucharzenieSkładniki: woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, kalafior 1 średni, brokuł 1 większy, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, masło 1 łyżka, pieprz czarny mielony
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: klopsiki: mięso indycze mielone (500 g), sucha bułka pszenna, przyprawy: sól, tymianek, pieprz ulubiony makaron sos: bulion drobiowy 1 litr, koperek świeży/mrożony
Karczma HonoriettyDzisiaj klasyczna propozycja na wigilijny stół, a mianowicie pyszny miękki, wilgotny makowiec z domową masa makową. Zdecydowanie polecam mak przyrządzać samemu, zamiast kupnych puszek. Czuć ogromną
Kolizje SmakówSkładniki: parówki 4 sztuki, woda 3 litry, ziele angielskie całe 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, mrożona mieszanka warzywna 1 opakowanie, groszek konserwowy 1 puszka, papryczki
W Mojej Kuchni Lubiędrobiowe lub wieprzowe zapiekane w sosie pomidorowym, podane z makaronem spaghetti i tartym serem. Przepis na pyszne mięsne pulpeciki, które można także podać z kaszą gryczaną, jęczmienną lub ziemniakami. Spaghetti z delikatnymi i puszystymi pulpetami z indyka (lub innego rodzaju mięsa), to pyszne danie idealne dla całej rodziny. Jak zrobić domowe pulpety z piekarnika - wypróbowany przepis krok po kroku. SKŁADNIKI(...)panierowania sos: szklanka gęstej śmietany szklanka soku pomidorowego łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki rosołu 2 ząbki drobno posiekanego czosnku sól, pieprz roztarty w dłoniach tymianek dodatkowo: ok. 400g ugotowanego makaronu spaghetti tarty parmezan do posypania potrawy pomidorki koktajlowe liście sałaty lub rukoli PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Tartą bułkę zalewamy mlekiem, odstawiamy na chwilę, aby wchłonęła mleko. Do miski wkładamy mięso, dodajemy
Moja Książka KucharskaMakaronu jeszcze nie zdarzyło mi się robić według konkretnego przepisu. Zawsze jest to totalny spontan, przez co nigdy nie wychodzi dwa razy taki sam. Tym razem oczyma wyobraźni widziałam podduszonego na masełku pora... i od tego się zaczęło. Skutki wyszły bardzo smaczne :)- ok. 10 cm białej części pora posiekane w cienkie talarki- 1/2 dużej cebuli posiekanej w kosteczkę(...)domowego przecieru pomidorowego- 1 łyżka koncentratu pomidorowego- 1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej- włoszczyzna z rosołu (2 marchewki, pietruszka, kawałeczek selera, pokrojone w kostkę)- parmezan- kilka łyżek śmietany (opcjonalnie)Pora i cebulkę podsmażyłam na maśle, następnie zalałam małą ilością wody i poddusiłam. Dodałam pozostałe składniki, sól, pieprz, oregano, bazylię, łyżeczkę cukru i wszystko pogotowałam kilka minut.Makaron - (w sumie może być dowolny
Z butelką mleczka w tleskładniki: 200 g makaronu kokardki lub penne 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 łyżki czarnych oliwek bez pestek 1 mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g obranej i wydrążonej dyni 500 g ziemniaków 200 g włoszczyzny (por, marchew, seler, pietruszka) 125 ml śmietany 1 łyżka mąki 3000 ml wody
Domowy Smak Jedzeniawłaśnie z powodu Pesto alla Genovese bardzo chciałam mieć moździerz, granitowy, ciężki moździerz. Jakiś czas temu kupiłam ten przedmiot. Robiłam już kiedyś domowe pesto i tak jak większość z Was, składniki wrzuciłam do blendera i już. Dziś jednak postanowiłam zrobić wszystko tak jak w oryginale. I wiecie co? Różnica jest kolosalna. Miksując składniki pozbawiamy się całej przyjemności jaka wiąże(...)jeszcze druga odmiana pesto, która w przeciwieństwie do odmiany standardowej pesto alla genovese zawiera suszone na słońcu pomidory i nazywa się pesto alla siciliana.Pesto serwowany jest do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. We Włoszech sprzedawany jest głównie w postaci świeżej, na wagę
Blondynka Gotujelunch box i zabrać ze sobą do pracy. Również możecie ją podać podczas nadchodzących domowych spotkań ze znajomymi. Czas przygotowania: 25 min. Porcja dla 10 os. Koszt przygotowania: 16,00 zł SKŁADNIKI: 200 g szynki wieprzowej 100 g żółtego sera 200 g drobnego makaronu (użyłem kolanek) 1 por 1 puszka groszku zielonego 1 puszka kukurydzy 3 ogórki kiszone 3 jajka
kulinarnyJadół) jogurt naturalny koper sól, pieprz To chyba najłatwiejsza sałatka świata. Makaron gotujemy, studzimy (!), paprykę, ogórek i szynkę kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy. Dodajemy koperek, jogurt, pieprz i sól i mieszamy :) Smacznego! Ann * najlepsza szynka jaką możecie wybrać to domowy wyrób. Wiadomo, że nie każdy ma takie możliwości, ale pamiętajcie, że kupując w sklepie możecie zdecydować jaki
Kuchnia moimi oczamiDomowe, najlepsze pesto z natki pietruszki z orzechami nerkowca, oliwą i tartym serem typu parmezan. Poznaj perfekcyjny przepis na zielone pesto, które można podać na dziesiątki sposobów. Super do makaronu! Jeśli lubisz pasty, to zerknij też na mój hummus z ciecierzycy z puszki
AniaGotuje.pl