makaron do chińskiego - 500 przepisów (strona:10/34)

Zupa tajska z krewetkami 202

papryczkę chili, cukier i połowę startej skórki z limonki. Gotować jeszcze kilka minut, dodać kukurydzę oraz krewetki. Gotować 5-8 minut. Zupę tajską z krewetkami można podawać z makaronem ryżowym, chińskim pszennym, sojowym. Podawać posypaną resztą skórki z limonki wymieszaną z poszatkowaną kolendrą albo natką pietruszki. Post Zupa tajska z krewetkami pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Polecane książki kucharskie: Jamie Oliver – Gotuj sprytnie jak Jamie (recenzja i opinia) 184

kuchni brytyjskiej, wymagających trudno dostępnych i drogich składników).Przykładowe przepisy: Makaron na kaca, Zupa z fenkułu, Smażony ryż po koreańsku z resztek, Meksykańska sałatka cesarska, Lepki kurczak z makaronem po chińsku, Risotto z kurczakiem i groszkiem, JFC (Jamie’s Fried Chicken), Cannelloni z kurczakiem i szpinakiem, Żółte curry pukka, Pikantny tażin wołowy, Chrupiące tacos z wieprzowiną, Król burgerów, Fantastyczne

WojnaNaSmaki.pl
Hinduski szaszłyk. 336

Pozostała część przygotowanej marynaty, ( pasty) wykorzystać  jako sos. Z czym podamy szaszłyki zależy od nas. Można jeść z ryżem, bagietką, tostem. Ja miałem akurat ochotę na chiński przesmażony makaron

Kulinarny karnet Christophera
Chińszczyzna z mieloną wołowiną 221

Nie macie pomysłu na szybki obiad w azjatyckim niepowtarzalnym stylu to spróbujcie zrobić te szybką wołowinę. Obiecuje wam że nie zajmie wam to więcej czasu niż

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka z zupek chińskich z wędzonym filetem i papryką. HIT na IMPREZY. 415

spotkania przy grillu. Przygotowuje się ją dość szybko, tylko trzeba to zrobić odpowiednio wcześniej, bo sałatka musi " poleżakować" w lodówce co najmniej 2 godzinki, aby makaron zmiękł, a smaki się przegryzły :) Składniki - zupki chińskie 2 opakowania - pierś wędzona z kurczaka 30 dkg - papryka 2 szt.( najlepiej dwa kolory : czerwona i zielona ) - ogórki konserwowe 2 szt.większe, lub 3 mniejsze - kukurydza(...)majonez, śmietana, - sól, pieprz, domowa wegeta Wykonanie Pierś wędzoną, obie papryki, ogórki konserwowe i ugotowane jajka kroję w drobna kosteczkę, dodaję odsączoną kukurydzę i posiekaną zieloną cebulkę. Makaron z zupek chińskich kruszę na drobne kawałki i wrzucam do sałatki, dodaję trzy łyżki śmietany i sześć łyżek majonezu, doprawiam wegetą delikatnie pieprzem. Jeśli dodaję wegetę nie dodaję już soli i odwrotnie

Kuchnia z widokiem na ogród
Papryka a'la Mareczek 145

Składniki: 6 papryk czerwonych 5 ząbków czosnku 1 duża cebula 1 cytryna 2 opakowania zupki chińskiej VIFON Kurczak Curry 3 łyżki przyprawy do dań Curry 2 łyżeczki przyprawy - ostra papryka sól i pieprz do smaku 1.5 szklanki wody natka pietruszki 3 łyżki bardzo ostrego sosu piri piri - lub tabasco Przygotowanie: Papryki dokładnie myjemy i oczyszczamy z pestek. Następnie(...)nich pokrojone w plasterki ząbki czosnku i posiekaną cebulę wraz z natką pietruszki. Wszystko razem mieszamy i dalej dusimy pod przykryciem na średnim ogniu. W osobnym naczyniu umieszczamy makaron z zupek chińskich wraz z przyprawami i zalewamy wrzątkiem  tak aby makaron wchłonął całą wodę. do makaronu dodajemy 2 łyżeczki ostrej papryki i i 3 łyżki sosu

ClauditteMissCooking
Sałatka z zupek chińskich + film 160

zupek chińskich to świetna przekąska w sam raz dla niespodziewanych gości. Najlepiej smakuje gdy postoi godzinę w lodówce , wówczas pod wpływem mokrych składników makaron zmięknie i sałatka będzie smaczniejsza . składniki na 5 porcji 2 zupki chińskie 2 kolorowe papryki ( zielona i czerwona lub pomarańczowa ) 1 puszka kukurydzy(...)puszka czerwonej fasolki 4 średnie ogórki konserwowe biała część pora majonez 250 g przepis Paprykę i ogórki kroimy w kostkę a pora drobno siekamy . Do miski wrzucamy połamany makaron z zupek chińskich wraz z sypkimi przyprawami. Dodajemy paprykę, ogórki, fasolkę, kukurydzę i pora .Wszystko składniki łączymy dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje gdy ochłodzi się godzinę w lodówce

Smakowite Dania
Sałatka z zupek chińskich 164

Szybka do zrobienia i smaczna sałatka.  zupki chińskie  cebula fioletowa ogórki konserwowe papryka marynowana marchewka gotowana kukurydza konserwowa majonez  pierś z kurczaka wędzona Makaron [ z zupek chińskich] pokruszyć.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Cebulę, ogórki,paprykę , pomidory  także pokroić w kostkę. Dodać przyprawy z zupek chińskich,majonez  i wymieszać.Odstawić do lodówki

Moje domowe kucharzenie
Potrawka chińska z kurczakiem i makaronem ryżowym 181

Wyjątkowo pyszna potrawa w chińskim stylu, serwowana z makaronem ryżowym. Jeżeli macie problem z zakupem takiego makaronu, to można go zastąpić z powodzeniem ryżem ;-) Porcja na 4-5 osób. SKŁADNIKI 2 piersi z kurczaka oliwa 1 czerwona papryka 1 cukinia (u mnie 366 g) 1 mieszanka chińska 450 g (u mnie kuchnia eksperta) 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) przyprawy(...)kostkę i wsypać do mięsa. Wlać mleczko kokosowe i dusić niecałe 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie dodać również mieszankę chińską, wymieszać, nałożyć pokrywkę i zostawić na średnim ogniu na około 13 minut. W międzyczasie przygotować makaron ryżowy (lub ryż) według instrukcji na opakowaniu (lub nawet krócej, bo u mnie pisało 6-8 minut, a po 5 makaron był

Passions hobbies life
Kurczak teriyaki 321

wtedy, łącząc je dla odmiany z japońskim teriyaki. Co do makaronu - ja użyłam azjatyckich wstążek do woka, ale Wasz wybór jest dowolny. Świetnie sprawdzi się tu makaron soba, ryżowy czy też standardowy chiński ;) Sos teriyaki możemy zrobić samodzielnie(...)potrzebny nam będzie do tego sos sojowy, mirin, imbir i miód. Ja użyłam gotowego :) Składniki: -  duża podwójna pierś z kurczaka (ok. 0,5 kg) - opakowanie mieszanki chińskich warzyw - 400 g makaronu azjatyckiego - ok. 4 łyżek sosu teriyaki - sos sojowy - imbir, słodka i ostra papryka - olej do smażenia Już widać, że będzie łatwo, nie? :) W pierwszej kolejności kroimy nasze piersi

Kulinarne zapędy Kokosa
Sałatka z zupki chińskiej 392

smakiem!:) Składniki: 1 opakowanie zupki chińskiej firmy Vifon, 1/2 puszki kukurydzy, ogórek konserwowy\ świeży, 1 pomidor, 1 papryka, ser żółty w kostce, szynka, koper, majonez, sól, pieprz 1. Makaron z zupką chińska wraz z przyprawami zalewamy wodą. (tyle, żeby woda wsiąkła w makaron). Odstawiamy do wystygnięcia. 2. Dodajemy pół puskzi kukurydzy. 3. Myjemy paprykę, pomidory, świeżego ogórka, obieramy ze skórki

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka z zupek chińskich 238

szybka do zrobienia..składniki można dodawać wedle własnego gustu.  zupki chińskie  jajka cebula czerwona ogórki konserwowe ogórki zielone papryka pomidor polędwica drobiowa majonez  sos czosnkowy Makaron [ z zupek chińskich] pokruszyć.Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.Cebulę, ogórki,paprykę , pomidory i polędwicę pokroić w kostkę. Dodać przyprawy z zupek chińskich,majonez wymieszany z sosem

Moje domowe kucharzenie
Kurczakowa sałatka z zupek chińskich 165

Zupa błyskawiczna , potocznie zupka chińska (zupa instant, ang. instant – natychmiastowy, błyskawiczny) – żywność, która nadaje się do konsumpcji w kilka minut po zalaniu gorącą wodą, bez gotowania czy innej obróbki. Jej twórcą był Japończyk Momofuku Andō, który chciał stworzyć produkt łatwo dostępny i pozwalający zwalczyć niedobór żywności (...) Zupy błyskawiczne zwykle składają się z makaronu i jednej lub więcej torebek z przyprawami(...)pojedyncze piersi z kurczaka puszka kukurydzy pół słoiczka papryki marynowanej żółto - czerwonej  pęczek koperku 3 łyżki majonezu łyżka oleju sól  pieprz przyprawa uniwersalna do mięsa Przygotowanie: Makaron z zupek chińskich kruszymy, wsypujemy dołączoną do niego przyprawę i zalewamy niewielką ilością wody (tak, aby woda delikatnie zakryła makaron). Całość mieszamy, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy na bok. W między czasie

Taste Therapy
Makaronowa patelnia z kurczakiem 126

ugotowanego makaronu 1 udko z kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki garść fasolki chińskiej lub szparagowej sól pieprz szczypta trawy cytrynowej oregano majeranek tłuszcz do smażenia pół kulki mozzarelli świeże zioła Do wooka wlać 2 łyżki oleju, dodać cebulę posiekaną w kostkę, czosnek , pokrojoną drobno paprykę i mięso oddzielone od kości i pokrojone w kostkę. Dodać również(...)pokrojone na mniejsze kawałeczki fasolki. Przyprawić do smaku i smażyć aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać ugotowany makaron, podgrzać potrawę mieszając , na koniec ułożyć plasterki mozzarelli i całość przykryć pokrywką. Na ogniu trzymać aż mozzarella zacznie się rozpuszczać. Całe danie zsunąć ostrożnie na półmisek lub duży talerz i posypać świeżymi ziołami. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe