chia przepis tutaj - 1-2 łyżki oleju kokosowego Przygotowanie: Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 15 minut, płatki owsiane zmielić w młynku do kawy lub blenderze na mąkę, następnie zblendować daktyle i połączyć je z płatkami owsianymi, wyrabiając ciasto dodać oleju kokosowego i w razie potrzeby wody, uformować kulę i włożyć na chwilę do zamrażarki, po wyjęciu położyć
zdrowa vege kuchniajednak poświęcić chwilę czasu - są pyszne, sezamowe z wyraźną nutą imbirową. Idealnie pasują do porannej kawy. Składniki (ok. 25 ciastek): 100 g pasty sezamowej tahini 1 jajko 240 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g ksylitolu 1 łyżeczka cynamonu 1,5 łyżeczki imbiru w proszku 1. Wszystkie składniki wymieszaj i wyrób bardzo dokładnie na gładką masę - nie powinna się kruszyć
Powiedz dietom niesuszeniu i ich ostygnięciu - są gotowe do spożycia. Dla mojej rodzinki to starczyło na ok. 6 porcji, jedna - 32kcal ! Składniki: - 3 białka - 60g ksylitolu - szczypta soli *opcjonalnie: płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej (ja pominęłam) Jeżeli chcemy zrobić z większej lub mniejszej ilości białek to proponuję trzymać się tego stosunku: 1 białko - 20g ksylitolu . Nastawiamy piekarnik na 120 stopni. Białka wraz
Be Fit Be Strongciasto z mąki kokosowej z kakaowym jogurtowym nadzieniem
breakfast of dreamszdjąć z nich skórki. Jeśli będziecie mieć z tym problemy zalejcie je na ok. 10 min. gorącą wodą i wtedy zdejmijcie skórki. Orzechy przekładamy do miksera/blendera i mielimy na mąkę (mój mikser nie do końca sobie z nimi poradził, przez co w kremie są malutkie kawałeczki niezmielonych orzechów, ale mi to wcale nie przeszkadza, wręcz przeciwnie :)). Czekoladę łamiemy na kawałki
chili & sugarzrobiłam je według swojego sprawdzonego przepisu, tym razem chyba za dużo „miłości” w nie włożyłam, bo wyszły gigantyczne jak chałki. Składniki (wyszło mi 8 ogromnych) 900 g mąki pszennej 0,5 litra mleka sojowego 150 g masła kokosowego 50 g drożdży 150 g cukru szczypta soli łyżeczka esencji waniliowej farsz: czereśnie przesmażone z niewielką ilością cukru, odsączone Dokładne
greenscarfDługi weekend trwa , więc małe co nieco do kawki na pewno się przyda :) składniki: pół kilo truskawek 2 galaretki pół opakowania biszkoptów budyń waniliowy 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki ok 200 g masła Truskawki, myjemy i kroimy na połówki. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml wody . Przygotowujemy tortownicę (26 cm) , dno wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Biszkopty umaczamy
Cukier&Puderpodwójnej porcji, dałam mniej masła...], takie orzeszki można nadziewać dowolną masą , tym razem skorzystałam z tego pzepisu. . 125 g masła rozpuszczonego i ostudzonego [ nie rozpuszczałam] 220 g mąki tortowej 1 jajko, roztrzepane 50 g cukru pudru 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować niewielkie kulki i wkładać
Moje domowe kucharzeniewykonanie nie zabiera dużo czasu. Uwaga ! : Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej Z podanych składników wyszło mi około 40-45 ciastek. Do niedużej miski przesiałam : szklankę mąki pszennej (użyłam 550) 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 płaską łyżkę imbiru -według mnie za mało, ale to kwestia smaku :), dodałam szczyptę zmielonych goździków
apetytnapieczeniebazie przepisu z książki : „ Smaczne prezenty „ Joanny Góźdź. Tym razem bliżej oryginalnego przepisu. Ciastka są słodsze niż te z żurawiną. Moim zdaniem obie wersje są smaczne. Składniki : Pół szklanki mąki pszennej typ 550 Szczypta proszku do pieczenia Łyżka otrąb pszennych 1 małe jajko 75 g zimnego masła Pół szklanki płatków owsianych 75 g rodzynek 3 łyżki drobnego cukru Składniki umieściłam
apetytnapieczenieCiasto kruche: 300 gram mąki orkiszowej typ 2000 100 gram masła 1 żółtko szczypta soli 2-3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego opcjonalnie łyżka wody, jeśli ciasto nie chce się kleić 2-3 łyżki stewii Farsz: 700-800 gram łodyg rabarbaru- skórkę zostawiamy sok z 1/4 cytryny 2-3 łyżki (lub więcej) cukru 1 kieliszek whiskey Ciasto kruche Wszystkie
Mango Papajapodoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: 420 g mąki pszennej 3 jajka 120 g cukru pudru 3 łyżeczki oleju 3 łyżeczki wody Przygotowanie: Na początku warto przygotować karteczki , które chcemy ukryć w ciasteczkach. Trzeba je pociąć w wąskie paseczki
Za drzwiami kuchniidentycznie jak normalne. Znikają w podobnym (ekspresowym ;)) tempie. Idealne zarówno na słodko jak i do wytrawnych krokietów (np. ze szpinakiem i serem ). Polecam! 'naleśniki pełnoziarniste' Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej - 0,5 szklanki zimnego mleka - 0,5 szklanki zimnej wody - 3 jajka - 3 łyżki rozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Masę naleśnikową umieścić
CookYourselftradycyjne. Kakaowe. Z białym serem lub konfitura truskawkową. Do wyboru, do koloru. Naleśniki są bardzo smaczne i elastyczne. Nie rozwalają się przy przewracaniu. Polecam. 'kakaowe naleśniki' Składniki: - 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/4 szklanki kakao - 1-2 łyżki cukru pudru (płaskie) - 2/3 szklanki zimnego mleka - 2/3 szklanki zimnej wody - 3 jajka - 3 łyżki rozpuszczonego masła - 0,5 łyżeczki soli Wszystkie
CookYourselfmusiałam nigdzie wychodzić ;) Makaron robi się błyskawicznie, bo praktycznie zajmuje on tyle czasu, ile makaron potrzebuje na ugotowanie się. Resztę przygotowujemy podczas jego gotowania. Do przepisu wykorzystałam makaron z mąki z pełnego przemiału , który dostałam w ostatniej paczce od firmy Czaniecki . Jest pyszny i co najważniejsze, nie robi się z niego klucha po ugotowaniu. Polecam zarówno makaron jak i przepis
CookYourself