śniadanie dla osób dbających o linię oraz dla tych, którzy przykładają wagę do zdrowego stylu życia. Składniki: 200 g sera kremowego (tym razem użyłam tego biedronkowego) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko 1 duże jabłko 1 łyżeczka cynamonu opcjonalnie cukier (ja nie użyłam) Jabłko obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z cynamonem. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy ze sobą
Cynamonowe szczęścieSkładniki: woda 500 ml, jabłka 2 sztuki, sok truskawkowy 1/4 szklanki, cukier trzcinowy miętowy Royal Brand 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 3 łyżki jabłka ze skórką pokrojone na kawałeczki zagotować w 300 ml wody w 200 ml zimnej wody rozmieszać makę ziemniaczaną do jabłek wlać sok truskawkowy, wsypać cukier trzcinowy i gotowac z 2 minuty na małym ogniu makę ziemniaczaną wlać
W Mojej Kuchni LubięNaleśniki: · mąka pszenna 3 szkl · mleko 1,5 szkl · woda gazowana 1,5 szkl · jajka 3 szt · sól - szczypta Salami w plasterkach Cebulka konserwowa Oliwki Ser żółty Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jeśli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Smażymy ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju., przekładamy druga stronę, zmniejszamy płomień pod patelnią, układamy plasterki salami
Camilla w kuchniniego zrezygnujecie a cebulkę i grzyby przesmażycie na oleju to danie będzie wegetariańskie tak jak Kotlety z kapusty . Do masy ziemniaczanej na podobne kotlety niektórzy dodają bułki tartej albo mąki, albo sera żółtego żeby była bardziej ścisła. Jeśli wybierzecie ziemniaki o mączystym miąższu to nie trzeba niczym masy zagęszczać a kotlety wyjdą delikatne i mięciutkie. My najbardziej lubimy je właśnie
Smaczna Pyzapoprzedniego dnia, jeżeli trochę ich zostało lub przewidująco zrobiliśmy ich więcej. Reszta to już tylko chwila. Składniki: Naleśniki ( 2 jajka, 1 ½ szklanki mleka, ok. 2 szklanki mąki, ¼ łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli ) Dodatkowo: 1 pierś z kurczaka 1 mała cukinia Sos paprykowy ( publikowany na blogu ) Vegeta Sól Pieprz Drobno tarty ser Wykonanie: Usmażone naleśniki kroimy w cienkie
Smaki EwyKrokiety z kaszą i pieczarkami Składniki: na farsz kasza jęczmienna - 2 torebki ( 200 g ) pieczarki - 500 g cebula - 2 szt szczypiorek - 0,5 pęczka wegeta pieprz tłuszcz na naleśniki mąka - 500 g mleko - 1 szkl jajka - 2 szt woda - 1,5 szkl sól- szczypta do obtoczenia naleśników jajka - 2 szt bułka tarta do smażenia olej Sposób przygotowania: Farsz: Kaszę
Kuchnia Danusipatelce. Następnie mielimy razem z mięsem. doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to miejsce puste uzupełniamy mąką ziemniaczaną, wbijamy całe jajko i rękami wyrabiamy gładkie ciasto. 3. Następnie odrywamy po kawału formując placki, na powstałe placki nakładamy farsz. Zalepiamy szczelnie i tak postępujemy aż do wykończenia ciasta
Gotowanie...to proste !mięsa. Wystarczy ostry nóż i deska do krojenia. Wszystkie składniki należy bowiem drobno posiekać. Doskonałe dla osób na diecie bezglutenowej. Bez dodatku bułki, bez panierki, jedynie z niewielkim dodatkiem mąki ziemniaczanej. Usmażone na gęsim smalcu, który dodatkowo podkręca ich smak. O niebo lepsze od smażonych na oleju. Czytaj więcej
Wiem co jemPyszne ciasto jabłkowe z budyniem malinowym ugotowanym na kompocie jabłkowym i zwieńczone warstwą kokosu. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szkl mąki 1/2 szkl cukru 3/4 margaryny 1 poj proszek do pieczenia 4 żółtka 3 łyzki śmietany Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto można podpiec ok 15 min . Nadzienie
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamojej przyjaciółki, której chlebki miałam okazję próbować osobiście, a które i Wam gorąco polecam! Więcej możecie znaleźć na młodym jeszcze blogu HappinessIn a Pot. 400g mąki orkiszowej 3,5g suszonych drożdży 1 łyżeczka soli pół łyżeczki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek 300ml letniej wody garść nasion słonecznika łyżka mleka sezam do posypania W misce wymieszać wszystkie
Codzienne Gotowaniepapryczki chili, przecier pomidorowy, oliwę i zioła dokładnie zmiksować. Jeżeli sos jest zbyt rzadki można dodać odrobinę wody (lub przecieru pomidorowego), jeśli natomiast jest zbyt rzadki można dodać nieco mąki). Przygotowany sos odstawić. Farsz - na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej drobno posiekaną cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć aż cebula się zeszkli, dodać drobniutko pokrojoną papryczkę chili
Codzienne Gotowaniehistorii miał także kucharz Henryka VIII. Szef kuchni wpadł na pomysł pocięcia sera na niewielkie kawałki, które moczył w mleku przez 3 godziny, a następnie dodał do nich jajka, mąkę oraz cukier.” Na przestrzeni wieków przepis był udoskonalany i modyfikowany, ale jedno do dziś się nie zmieniło. Sernik nadal uchodzi za rarytas wśród ciast. Spośród całej gamy tych „doskonałości” – pieczonych
mojewypiekiinietylkoGofry kakaowe z bitą śmietaną i koktajlem owocowym Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka wody - 1 szklanka mleka - 1 jajko - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka cukru - 1 łyżka kakao naturalnego - 1/3 szklanki oleju rzepakowego Rapso bita śmietana: - 200g śmietanka 30% - 1 płaska łyżka cukru pudru dodatki: - koktajl owocowy w soku owocowym Beach Flower (brzoskwinie, gruszki
Kuchnia co dniaminut. SMACZNEGO Możemy do roladek zrobić sos wykorzystując wywar który powstał na bazie bulionu podczas duszenia. Odlewamy ok 600 ml wywaru, dodajemy 50 ml 18% śmietany oraz 1 łyżeczkę mąki. Wszystko razem porządnie mieszamy, zagotujemy
Smaki Ewytaka okazja, że wypada zrobic tort. Żeby wszyscy mogli go zjeść musi on być bezglutenowy. Trochę miałam obawy, bo postanowiłam nie szukać idealnego przepisu, tylko w moim ulubionym biszkopcie mąkę pszenną postanowiłam zastąpić maką bezglutenową i powiem wam, że to był bardzo dobry pomysł. biszkopt 0,5 szkl maki bezglutenowej 6 jajek 0,5 szkl
Polska Zupa