poszłam kupić te nieszczęsne cukinie. Jakie było moje zaskoczenie, kiedy w kuchni pięknie zapachniało. Okazało się, ze zamiana masła na olej kokosowy to genialny pomysł! Malo tego, zwykła maka na mąkę owsianą, a cukier na ksylitol to fantastyczne rozwiązanie! Postanowiłam także zrobić test i zaproponować kawałek brownie moim znajomym- wszystkim smakowało Od tej pory cukiniowe brownie ratuje mi mój
Be Fit Be StrongBlueberry Corner by "jagodzianka" Makowiec, to popularne ciasto, przygotowywane jako jedno z wigilijnych dań. Dlaczego? Według dawnych wierzeń ludowych mak spożywany w tym dniu … Przeczytaj cały artykuł Post Jak upiec makowiec… pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerłaciaty ;) Ciasto najlepiej wyszłoby w tortownicy, u mnie powstał w formie kotka i 5 muffinek. Biszkopt jaglany dwukolorowy 3 jaja 3 łyżki ksylitolu 3 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki maki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki karobu 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać po łyżce ksylitol, nadal ubijając. Do masy białkowej dodać żółtka
FitKotZapraszam do zapoznania się z moimi przepisami na bożonarodzeniowe ciasta:). Każdy z nich jest inny, każdy wyjątkowy. Od pierników po makowce, na sernikach kończąc:). 1. Świąteczne zawijańce z makiem: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2014/12/swiateczne-zawijance-z-makiem.html 2. Świąteczny sernik: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/swiateczny-sernik.html 3. Świderki z ciasta francuskiego z masą makową: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/swiderki-z-masa-makowa-makowe.html 4. Muffinki choinki: https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/muffinki-choinki.html 5. Tarta piernikowa z powidłami
Szefowa kuchnimałe prostokąty. Tak samo postępujemy z drugą częścią ciasta. Gdy zostaną nam jakieś odpadki ciasta możemy cienko rozwałkować i wyciąć gwiazdki. Kulebiaczki smarujemy roztopionym masłem oraz posypujemy makiem lub sezamem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 15 minut
VioletoweKucharzeniegrecku (duszoną) lub rybę w galarecie. 4. Śledzie Spośród śledzi w oleju, w śmietanie czy solonych wybierzmy ten ostatni wariant. Ewentualnie śmietanę zastąpmy jogurtem. 5. Kutia lub kluski z makiem Kutia ma aż 700 kcal w 100 gramach! To istna bomba kaloryczna. Możemy jednak lekko zmniejszyć tę ilość kalorii- rezygnując z gotowych mas makowych (zawierają dużo cukrów i zbędnych dodatków
Tradycyjna Kuchniabezglutenowy z mąką kokosową i olejem kokosowym. 3 łyżki zmielonego lnu + 220ml wrzątku 1 1/2 szklanki mąki gryczanej 1 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/4 szklanki maki kukurydzianej 1/4 szklanki mąki z amarantusa 2 łyżki łuski babki jajowatej 2 łyżeczki ksylitol 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka soli himalajskiej 3 łyżeczki
IzaGotujeczekolady deserowej 100 g miodu 15 g przyprawy do piernika 40 g cukru trzcinowego 4 jajka 2 opakowania cukru wanilinowego (2x32 g) 125 g mąki pszennej tortowej 20 g maki ziemniaczanej 10 g proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego, zmielonego 15 g miękkiej margaryny 150 g cukru 2 opakowania cukru wanilinowego (2x32 g) 1 opakowanie budyniu
Nastoletnie WypiekanieBajaderki: 1 część ciasta garść orzechów włoskich garść rodzynek 3 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych 1 kopiasta łyżka nutelli Do obtoczenia: wiórki kokosu mielone orzechy laskowe biały mak czekoladowa posypka siekane orzechy arachidowe rum lub spirytus ozdoby do dekoracji wiórki kokosu do obsypania tortu Przygotowanie: Ciasto: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Margarynę, wodę, cukier i kakao zagotować
Ala piecze i gotujeKażdy, kto lubi rybę po grecku (Grecy wybaczcie), powinien polubić również taką wersję ryby na zimno w pomidorowym sosie. Dla mnie jest to hit wigilijnego stołu. Uwielbiam kluski z makiem i wielkim sentymentem darzę zupę z suszu owocowego (kiedy ostatnio ją jadłem?), ale taką rybę mógłbym zjeść w pojedynkę nie pozostawiając nikomu ani okruszka (czy ryby mają okruszki?). Oczywiście, tylko
zadanie-gotowanieprzez ok. 20 min w 170 st. C. składniki na masę serową: 1000 g białego sera (trzykrotnie zmielonego) 160 g cukru 30 g cukru z prawdziwą wanilią 60 g maki ziemniaczanej 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 3 jajka sok z 1/2 cytryny 50 g rodzynek, namoczonych w letniej wodzie 50 g żurawiny, namoczonej w letniej wodzie wykonanie: Rodzynki oraz
Domowy Smak Jedzeniamasy makowej zostawiając ok. 1 cm marginesu przy brzegu. Przykryć kolejnym kółkiem z ciasta drożdżowego. Podobnie postępować z pozostałymi warstwami, tak aby powstały 3 warstwy maku w środku, a na wierzchu znalazła się warstwa ciasta. Na środku ciasta położyć szklankę (warto jej brzeg oprószyć mąką). Przekroić ciasto na 16 części (na 4, następnie na 8, następnie
Kulinarne Inspiracjeryby? dziwne połączenie..ale warte wypróbowania...rybka naprawdę smaczna..polecam.Pomysł na taką rybkę podpatrzony tutaj . filety dowolnej ryby sól, pieprz jajka 1/3 szkl. bułki tartej 1/3 szkl. maki pszennej 1/3 szkl.wiórków kokosowych Helio olej do smażenia Bułkę tartą wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i maczać najpierw z obu stron
Moje domowe kucharzenieskładniki i już :) W domu zapach roznosił się wszędzie. Oczywiście jak chcecie dać więcej nasion czy dowolnych bakalii to wszytko zależy od waszych preferencji, możecie zaszaleć :) Składniki: 500 g maki pszennej chlebowej typ 650 lub 750 150 g bardzo aktywnego zakwasu 450 g letniej wody 1,5 łyżeczki soli morskiej 2 łyżki słonecznika 2 łyżki dyni 2 łyżki żurawiny
Delicious Titbitsświątecznym stole nie może ich zabraknąć w moim domu.Zajada się nimi cała rodzina. ciasto: 2 szklanki maki pszennej 3/4 szklanki wrzącej wody 3 łyżki oliwy 1/3 łyżeczki soli farsz: dwie garście suszonych podgrzybków 2 cebule sól, pieprz pozostałe: 10 dkg kurek mrożonych masło klarowane Podgrzybki namaczam w zimnej wodzie na noc. Na drugi dzień przekładam z tą samą
wesoła kuchnia