majonez - 14247 przepisów (strona:757/950)

Pasta z jajek a'la guacamole 161

ugotowane jajka 1/2 avocado 1/2 serka ricotta 1/2 serka bałkańskiego 1/2 średniego pomidora 1 słodka mini papryczka 4-5 krążków papryczki jalapeno 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pieprz, pieprz cayenne, odrobina soli Resztę chyba już wiecie jak zrobić pastę :) Miłego dnia

vegetanie
Sałatka z ryżem i łososiem w sosie koperkowym 372

skórki i pokroić w drobną kostkę. Dodać do pozostałych składników. Dodać też posiekany koperek i wszystko dokładnie wymieszać. Do smaku doprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Można dodać też odrobinę majonezu

Monia miesza i gotuje
SAŁATKA Z RUKOLĄ 317

zabezpiecza dzienne zapotrzebowanie organizmu w NNKT.Olej  ten jest znakomitym dodatkiem do ziemniaków, kasz, pieczywa, sera, ryb,  mięs, wszelkich warzywnych sałatek i surówek, a także składnik winegretu,  majonezu czy dressingów.Zapraszam na stronę SEMCO gdzie dowiecie się  jeszcze więcej ciekawostek na temat firmy i ich oferty

Z Majeczką w kuchni
Aïoli - prowansalski sos czosnkowy 238

Jego prowansalska nazwa wywodzi się od łacińskich słów alium oraz oleum,  oznaczających oliwę oraz czosnek. Mimo że  aïoli nazywane jest masłem Prowansji , to znacznie bliżej mu do majonezu. Głównie dlatego, że p odstawą sosu jest emulsja uzyskiwana z żółtek i oliwy z oliwek.  Sos ten jest wprost idealny do mięs, ryb, owoców morza, czy pieczonych warzyw

Food Square
KURCZAKOWE KĄSKI W KRAKERSACH 283

głód i nie zanudzić monotonnością obiadów? Proponuję bardzo soczyste kąski z piersi kurczaka. Składniki: 500 g piersi z kurczaka przyprawa gyros Marynata: 1 szklanka słodkiej smietany 30 % 4 lyzki majonezu 3 łyzki keczupu 3 ząbki czosnku krakersy słone - opakowanie Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małe paseczki lub kwadraciki wg uznania.Posypujemy przyprawą gyros. Składniki marynaty mieszamy, dodajemy przecisnięty czosnek. Wkładamy

Z Majeczką w kuchni
Najprostsza surówka z marchewki 335

naturalny, którego niestety w tamtych czasach w sklepach nie było.   Najprostsza surówka z marchewki Czas przygotowania : 20 minut Składniki na 4 porcje Składniki: 600 g marchewki 1 łyżka majonezu 3 łyżki naturalnego jogurtu szczypta cukru sól sok z cytryny  Wykonanie: Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnej tarce jarzynowej. Marchewkę delikatnie oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekane jajko 340

Święta, święta. Jak urozmaicić świąteczne śniadanie. Mi wielkanocne śniadania kojarzą się z białą kiełbasą, jajkami z majonezem i wędlinami. Tym przepisem chciałam coś urozmaicić. Jasne kolory ożywiłam kolorowymi akcentami. Nie wiem jak Wy, ale my uwielbiamy najzwyklejszy makaron smażony z jajkiem i trochę na tej podstawie powstał ten przepis. Połączenie ulubionych smaków dało połączenie takie jakie najbardziej lubimy. Moja córeczka

dom-agi.pl
Domowy hamburger 160

mięsa mielonego wołowego, - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki; - 2 łyżki posiekanych kaparów; - 2 posiekane szalotki lub 1 mała cebula; - pół szklanki wody; - sól, pieprz Sos: - 3 łyżki majonezu; - 1 ogórek konserwowy; - 1 szalotka; - płaska łyżeczka musztardy - spora szczypty czosnku w proszku; - 0,5 łyżeczki cukru; - 2 spore szczypty słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki octu jabłkowego Dodatkowo: - bułki do hamburgerów ; - czerwona cebula

dom-agi.pl
jajka gotowane na twardo 156

gotować, gotujemy jajka 5-6 minut, w zależności od ich wielkości. Po tym czasie wyjmujemy i od razu wkładamy je do zimnej wody. P odajemy z sol ą,  majonezem, szczypiorkiem lub np. z sosami ( np. chrzanowym). Tak ugotowane jajka są bardzo dobre same w sobie, jak i stanowią wspaniały dodatek do różnych  sałatek

Kulinarnie z Polką na Kresach
Makrela z miodem 188

naszą odporność. Składniki: 1 świeża wędzona makrela 2 jabłka 3 ogórki kiszone 1 mały por 1 pomidor szczypta czarnego sezamu do dekoracji Sos  2 łyżki śmietany łyżka majonezu łyżeczka soku z limonki łyżka miodu sól, świeżo zmielony pieprz do smaku Wykonanie: Jabłka obieramy kroimy w kostkę. Por kroimy w pół księżyce, zalewamy gorącą wodą aby zmiękła po 2 minutach

kgwjanczewo
Miodowe Pałeczki z kurczaka 597

godziny w międzyczasie gotujemy ryż lub przygotowujemy ziemniaki oraz surówkę- pora kroimy w talarki, wrzucamy do miseczki doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy sosem majonezowo- jogurtowym w proporcjach pół szklanki majonezu na pół szklanki jogurtu greckiego na zimnej suchej patelni układamy mięso, smażymy na złoty kolor, po około 10 minutach zalewamy marynatą, dodajemy miód i musztardę, dolewamy słodką śmietanę całość dusimy

Luźna Kuchnia
Jajka w sosie wiosennym. 165

musi zaskoczyć smakiem i kolorami. Wobec tego kolejna wielkanocna przystawka  JAJKA W SOSIE WIOSENNYM. SKŁADNIKI: 6 jaj 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany łyżka musztardy  łyżka majonezu żółtko szczypiorek rzodkiewka mały ogórek zielony WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i ułożyć na półmisku, żółtko utrzeć z musztardą, dodać śmietanę, posiekany szczypiorek, ogórka  i rzodkiewkę

Kuchnia Beaty
Na Ostatki - najlepsze sałatki! 418

tylko. Do sałatki można podać np. ulubione grzanki, kilka inspiracji znajdziecie także w tym poście.  Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bruschetta z cukinią i hokkaido Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania