majonez - 14247 przepisów (strona:766/950)

Sałatka z granatem i łososiem z sosem z sera pleśniowego 229

Składniki: opakowanie roszponki 1 ogórek zielony 150 g łososia wędzonego 1 owoc granatu 3 rzodkiewki 3 jajka na twardo szczypiorek Składniki na sos: 100 ml jogurtu naturalnego 50 ml majonezu 100 g sera z niebieską albo zieloną pleśnią 2 łyżki octu balsami cznego biały pieprz.   Składniki na dressing ze sobą mieszamy, ser ścieramy na tarce i dodajemy do sosu

Bon Appetit Małgorzaty
Domowe frytki po wiedeńsku 311

usmażone pieczarki, wszystko posypujemy tartym serem i doprawiamy mieloną papryką. Zapiekamy przez chwile w piekarniku aż ser się rozpuści. Podajemy z sosem czosnkowym albo z keczupem i majonezem. frytki przed upieczeniem

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka w kolorze violet (z buraczkami) 378

sałatkę w moim ulubionym fioletowym kolorze :)   Składniki: 4 ugotowane i obrane buraki 3 ogórki konserwowe 1-2 puszki białej fasoli  1 duża cebula 4 łyżki jogurtu albo majonezu sól, pieprz natka pietruszki do dekoracji Buraczki i ogórki kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Mieszamy ze sobą, dodając fasolę z puszki. Doprawiamy jogurtem i przyprawami. Całość dokładnie mieszamy

Bon Appetit Małgorzaty
Imprezowe kęski drobiowe z sosem żurawinowym 219

Mięso: 2 pojedyncze piersi z kurczaka przyprawa do drobiu 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 łyżka oleju Panierka: mąka ziemniaczana 2 jajka olej do smażenia Sos żurawinowy: 4 łyżki majonezu 2-3 łyżki gęstej śmietany 18% 3-4 łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki dżemu żurawinowego (np. do serów i mięs) sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku Sposób przygotowania: 1. Mięso

Kuchnia domowa Ani
Colesław 181

font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} 2/3 szklanki majonezu 1/2 szklanki mleka 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki octu balsamicznego (może być ocet winny z białego wina lub zwykły 10% - wtedy 1 łyżeczka) 1 łyżka soku z cytryny

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z makaronem i szynką 442

mini kolanka 1 puszka kukurydz y 1 puszka groszk u zielon ego 1 duży ogórek 2 z ą bki czosnku papryka marynowana siekany koperek 20 dag szynki z indyka majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Paprykę konserwową, szynkę i ogórka pokroić w kostkę. 2. Warz ywa w puszkach odlać z zalewy. 3. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić. 4. Wszystkie

Kuchnia domowa Ani
Sałatka brokułowa z pomidorami 812

zbiorów siostry Anastazji. Składniki: 1 brokuł 3 pomidory 4 jajka 3-4 ogórki kiszone pół pęczka szczypiorku Sos (ilości można modyfikować - podaję mniej więcej jakich ja użyłam): 2 łyżki majonezu 1-2 łyżki ketchupu 4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Różyczki brokuła ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru na półtwardo. 2. Sparzone pomidory obrać

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z brokułem, fetą i pomidorami 435

wszystkich miłośników brokułów i nie tylko :) Składniki: 1 mały brokuł 2 pomidory 1 kostka fety garść słonecznika Sos: majonez jogurt naturalny 2 ząbki czosnku sól, pieprz odrobina cukru Sposób przygotowania: 1. Brokuła podzielonego na różyczki gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru. Studzimy. 2. Fetę kroimy w kostkę. 3. Umyte pomidory kroimy w półplasterki. 4. Ziarna słonecznika

Kuchnia domowa Ani
Sałatka brokułowa Doris 355

pysznych sezonowych warzyw. Polecam wszystkim, którzy lubią połączenie brokuł + feta + czosnek + inne dodatki :) Składniki: 1 brokuł 4 jajka 3 pomidory 1/2 puszki kukurydzy 1 kostka fety Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 zmiażdżone ząbki czosnku Sposób przyrządzenia: 1. Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru na półtwardo. Wyciągamy z wody

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z selera naciowego i jabłka 412

Składniki: 2 łodygi selera naciowego 1 jabłko 1 garść suszonej żurawiny 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu (można pominąć) cynamon do smaku szczypta soli słonecznik Sposób przygotowania: 1. Seler myjemy i kroimy. 2. Jabłka myjemy i kroimy w kostkę. 3. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku. Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy sałatkę

Kuchnia domowa Ani
Sałatka brokułowa z kurczakiem i papryką 851

sobie i mięso i warzywa! Polecam! Składniki: 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka olej do smażenia Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka sosu tzatziki (można zastąpić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i solą) Sposób wykonania: 1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy przez 3-4 minuty w osolonym wrzątku

Kuchnia domowa Ani
Udka pieczone w marynacie miodowo-cytrynowej 185

Lubię pieczony drób, takie udko będzie w sam raz na niedzielę i specjalne okazje. Składniki: 4 udka kurczaka Marynata: 1/4 szklanki oleju 1 łyżka majonezu sok z połowy cytryny 1/2 pora 2 łyżeczki miodu 1 płaska łyżeczka soli 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki odrobina pieprzu cayenne 1-2 łyżeczki ziół

Kuchnia domowa Ani
Sałatka brokułowa z szynką i domową fetą 293

domową wersją tego sera. Przepis na ser można znaleźć tutaj: KLIK . Składniki: 1 mały brokuł 15-20 dag szynki w plasterkach 15 dag domowej fety Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku odrobina soli i cukru do smaku Sposób przygotowania: 1. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny cukru na półtwardo. Przelać

Kuchnia domowa Ani
Święta, święta, święta 194

się przegryzła. 4. Kotlety z ryby z dipem jogurtowym - dzień przed kolacją wieczorem przygotuję wszystko,rano będę smażyć. 5. Sałatka warzywna - dwa dni przed kroję, rano w Wigilię dodaję majonezu. 6. Sałatka z tuńczykiem 7. Łazanki z kapustą i grzybami 8. Kapusta postna (później powstaję z niej bigos) 9. Jagły zamiast kutii 10. Zamiast kompotu z suszu - grzaniec bezalkoholowy

NA MOIM TALERZU
Rostbef długo pieczony 195

polać sosem, podawać z obsmażonymi ziemniakami , frytkami lub puree ziemniaczanym.  Zimny rostbef , pokrojony w cienkie plastry jest znakomitą przystawką Można go wtedy podać z sosem zrobionym na bazie majonezu (najlepiej domowego), ziół i kaparów lub korniszonów np z  takim . Smacznego

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania