majonez - 14247 przepisów (strona:771/950)

PASTA Z MAKRELĄ 200

tarce lub przeciskamy przez sitko do jajek, makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy, dodajemy do jajek, czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do masy,do której dokładamy 2 łyżki majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem

Z Majeczką w kuchni
Orkisz, Tang Zhong, podmłoda i czekolada 184

cukru, i każdy Tadek-niejadek szturmem zdobyty. Chleb jest przedni z samym masłem, albo posmarowany dżemem (moim ulubionym dyniowym). Ku mojemu zaskoczeniu bardzo smaczne są kanapki z łososiem i majonezem, albo z jakąś wędliną. Jeśli nie chce Ci się robić podmłody - nie rób jej. Składniki podmłody dodaj po prostu do przygotowywanego ciasta, zwiększając jednak ilość drożdży

Grahamka, weka i kajzerka
Śniadanie po Włosku 156

trzy kanapki  - 1 kulka mozzarelli 125 g - 1 pomidor - masło lub majo , sól, kawałek poszatkowanego pora lub szczypiorku Na chleb smarujemy masło lub majonez kroimy pomidora i mozzarelle w plastry i przekładamy raz jedno raz drugie, solimy i na wierzch posypujemy porem lub szczypiorkiem a nawet bazylią. SMACZNEGO ! CMOK

Pasje Jolki
pasta drobiowa na kanapki 375

rosołu? Jeśli tak to, to jest jeden z wariantów który być może zasmakuje Tobie. Są dwie wersje: odchudzona i normalna. Odchudzona jest z jogurtem naturalnym, a normalna z majonezem. Smakowo lepsza jak dla mnie jest normalna, ale przepis poniżej jest w wersji light. Mięso oddzielone od kości i jak masz warzywa zmiksuj z jedną cebulą. Możesz również dokładnie posiekać. Dodaj

Pasje Jolki
Sałatka Cezar 1961

parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek łyżka masła sól i pieprz Sos: 6 filecików anchois 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu 4 łyżki białego wytrawnego wina 1 łyżka startego parmezanu 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki. Dodajemy oliwę z oliwek, tymianek

Oryginalny smak
Pasta z suszonych pomidorów i twarogu 200

kanapkowa z suszonych pomidorów i twarożku idealnie nadaje się na śniadanie lub jako przekąska. Warto spróbować   Składniki: 200 g twarogu 5-6 suszonych pomidorów w oleju 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka oliwy z oliwek szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego

Oryginalny smak
P... Pommes dauphine! 139

bardzo zakumplowały się z dnem ;p) Gotowe kulki przekładamy na papier i odsączamy tłuszcz. Gotowe! Uważajcie, bo są gorące ;) urozmaicajcie je różnymi dodatkami, podawajcie z rybą, kurczakiem, ketchupem czy majonezem. Pycha

Kitchens Alphabet
Krokiet i sałatka oraz sos czosnkowy 192

Brokuły ugotować w osolonej wodzie. Ser pokroić w kostkę Słonecznik uprażyć na patelni. Następnie połączyć składniki naprzemiennie.  Przepis na SOS CZOSNKOWY; SKŁADNIKI: 1 duży jogurt naturalny 4 łyżki majonezu 2 łyżki soku z ananasa 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego pieprz WYKONANIE: Połączyć wszystkie składniki i schłodzić

Serce zamknięte w formie pyszności
Sałatka brokułowa z kurczakiem 180

Sałatka bardzo szybka, mało kaloryczna, bez majonezu. Polecam. SKŁADNIKI jeden mały brokuł 2 jajka ugotowane na twardo 1 pomidor pół piersi z kurczaka pół łyżki oleju Na sos: pół szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka carry szczypta soli i pieprzu pół łyżeczki musztardy łagodnej 2 ząbki czosnku WYKONANIE Brokuł odgotowujemy, uważamy żeby nie przegotować. Ostudzić. Kurczaka kroimy w drobne kawałki, przyprawiamy

W kuchennym oknie Ewy
Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne! 254

najlepszych, ekologicznych i wyłącznie tradycyjnych surowców, według klasycznych, starych receptur. Musztarda łagodna BIO jest idealna zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu zimnych i gorących sosów, majonezów i marynat. Całości dopełnił chleb graham i sałata lodowa. Oliwki to podstawa! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Zimna sałatka ziemniaczano-buraczana do mięs 536

druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem lub majonezem. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
FRANCUSKA RANDKA ŁOSOSIA. 187

bazą do wykonania dodatku. Mowa o czosnkowym dipie z którym podawałyśmy nasze danie. Receptura jak zwykle ta sama! Domowy dip - mieszanka dużej ilości czosnku (z własnego ogródka), odrobiny majonezu domowego i... wyżej wspomnianego serka. Do tego domowa vegeta i mamy białą chmurkę na wierzch.  Zdecydowanie jesteśmy pewne, że Wam posmakuje. Mamy nadzieję, że nie "najedliście się" za bardzo

Wypisz Wymaluj
Kolacja we dwoje czyli burgery na ostro 341

smaczniejsze. Przepis powstał do Tygodniowego Wyzwania Blogowego. Składniki : * 300g mielonej karkówki * 300g mielonej wołowiny * sól, pieprz, chili bądź świeża papryczka * dodatkowo : bułki z sezamem, sałata, pomidor, ogórek korniszon, cebula, majonez, ketchup, musztarda Przygotowanie :  Mięso mieszamy z przyprawami, wyrabiamy na zwartą masę i formujemy burgery. Opiekamy je w piekarniku bądź na teflonowej patelni, lepszą są bez smażenia w tłuszczu. Bułki

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania