majonez - 14247 przepisów (strona:768/950)

Sałatka brokułowo jajeczna 298

brokuła ( różyczki ) 1/2 czerwonej papryki 1/2 szk posiekanego szczypiorku 1 cebula 5 jajek ( ugotowanych na twardo ) 250 g mięsa z pieczonego kurczaka ( bez skóry i kości ) 2 łyżki majonezu sól do smaku pieprz kolorowy do smaku Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Przyprawy Bella - Bis ( test ) 124

Dostałam do przetestowania zestaw przypraw Bella-Bis. Na pierwszy ogień poszedł sos czosnkowy do przygotowania którego potrzebujemy jogurt naturalny i majonez. Sos czosnkowy to mieszanka przypraw w skład której wchodzą : warzywa suszone, cukier, sól, czosnek, bazylia, koperek, pieprz biały, kwasek cytrynowy, ekstrakt drożdżowy, ekstrakty przypraw, zagęstnik. Produkt ten jest wolny od GMO, bez konserwantów i glutaminianu sodu. Do gotowego sosu

Ewa w kuchni
Udka z kurczaka w marynacie curry 202

Dziś propozycja na wykorzystanie kolejnych produktów od Społem Kielce. A jest to majonez Omega 3 i Sos curry. Do tych produktów dodałam jeszcze kilka składników i wyszła pyszna marynata do udek. udka zamarynowane a potem upieczone są pyszne i soczyste. Do tego ulubione dodatki i mamy pyszny obiad. rozwiń i czytaj przepis : Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Chlebek pita 319

piersi z kurczaka 2 papryki 2 cebule sól, pieprz, papryka w proszku, sos sojowy oliwa do smażenia Składniki na sos: 200g jogurtu naturalnego (można dodać 1-2 łyżki majonezu) 2-3 ząbki czosnku koperek sól, pieprz   Mieszam drożdże z 4 łyżkami letniej wody i odstawiam na 5 minut. Do dużej miski przesiewam obie mąki i dodaję sól i kminek

UgotujmyTo.pl
Surówka z sałaty i papryki 162

główka średniej sałaty ½ czerwonej papryki 1 mały świeży ogórek Sos: 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 łyżki majonezu  łyżeczka granulowanego czosnku lub roztarty 1 ząbek świeżego czosnku sól pieprz Liście sałaty porwać na drobne kawałki. Ogórek obrać ze skórki. Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazdo nasienne. Ogórek i paprykę pokroić na słupki. Wszystkie składniki wymieszać

Świat Domowej Kuchni
Kanapka po góralsku 221

Filozofia kanapki po góralsku :) Bułka razowa lub żytnia, najlepiej z domowego wypieku, konkretne wartościowe pieczywo. Składniki na jedną sztukę: 2-3 liści sałaty lodowej 1-2 łyżki majonezu 2 grube plastry ok 4-5 mm szynki wędzonej gruby plaster ok. 4-5 mm kiełbasy Krakowskiej 1-2 łyżeczki konfitury z żurawiny, najlepiej domowej papryka świeża żółta papryka konserwowa czerwona

Apetyczna babeczka
Tortilla z warzywami i kurczakiem 209

Farsz: - pierś z kurczaka ( 5 średnich sztuk)  - sałata (np. lodowa) - 2 duże czerwone cebule - 5 pomidorów  - jeden duży ogórek Sos: - 5 łyżek śmietany  - 4 łyżki majonezu  - 1 łyżka oleju  - 3 ząbki czosnku  - sól, pieprz  Sposób przygotowania: 1.Tortilla: Do miski z mąką wlewamy wodę z szczyptą soli. Ugniatamy energicznie składniki. W trakcie wlewamy olej

Gotuj Z Muzyką
F... Faszerowana cukinia! 262

posypujemy delikatnie ziołami prowansalskimi i wkładamy do piekarnika 180'C na ok. 15min. Gotowe! Można podawać z ryżem, ja akurat usmażyłam ćwiartki ziemniaków na głębokim tłuszczu :) Naczelny dodał trochę majonezu i jadł, aż mu się uszy trzęsły! Smacznego

Kitchens Alphabet
Chleb na zakwasie z mielonym lnem 217

kupiłam zakwas (na allegro zresztą) dokarmiam go tą samą metodą - co ok 24 dosypuje do niego mąkę, wlewam wodę i mieszam - zakwas ma mieć mniej więcej wygdląd i konsystencję majonezu. Gdy wiem, że będę piekła chleb dokarmiam zakwas i czekam około 3 godzin (wszystko zależy od temperatury otoczenia) gdy zakwas pięknie bąbelkuje i jest "wzburzony" oznacza to, że jest gotowy

Z butelką mleczka w tle
Kugelis to, rajbak czy babka ziemniaczana? 408

grube plastry i podsmażamy z obu stron na patelni aż będą chrupkie i rumiane. Podajemy z sosem czosnkowym: 1 część śmietany 18% 1 część jogurtu naturalnego 1 część majonezu czosnek, sól, pieprz PYSZOTA

Z butelką mleczka w tle
Tortilla z pergaminową piersią z kurczaka. 427

dowolnej, ulubionej tortilli) - 200g piersi z kurczaka - 1 pomidora - kilku liści sałaty lodowej - 4 plasterków sera żółtego - sosu czosnkowego (1 część śmietany 18%, 1 część jogurtu naturalnego, 1 część majonezu, czosnek, sól, pieprz) Rozgrzałam patelnię teflonową nie dodając tłuszczu. Lekko rozbiłam pierś kurczaka na grubość 1,5 – 2 cm. Umieściłam pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową przykryłam mięso

Z butelką mleczka w tle
Pieczone warzywa czyli prażonka-pieczonka. 198

lubimy sosu czosnkowego pod koniec pieczenia możemy posypać zapiekankę pokruszoną fetą. Ja sos czosnkowy uwielbiam więc zrobiłam go sporą ilość w proporcjach: 1/3 śmietany 18% 1/3 jogurtu naturalnego 1/3 majonezu Czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól, pieprz - sos robimy najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby miał czas się przegryźć. Warzywa możemy jeść jako oddzielny posiłek lub z dodatkiem dowolnego kotleta

Z butelką mleczka w tle
Sałatka z pieczonych brokułów. 327

Smaczna, zdrowa, niebanalna, bez majonezu, super na imprezy.... mogłabym tak długo wymieniać jej zalety. Największą zasługę ma tu jednak fakt, że nie gotujemy brokułów, nie są one więc wodniste, bez smaku i paciajowate. Zresztą, w/g mnie zawsze powinno się je piec a nie gotować, spróbujcie raz a będziecie wiedzieć o czym mówię. Na dużą miskę sałatki potrzebujemy: 1 brokuł

Z butelką mleczka w tle
Libańskie pierożki drożdżowe 349

kuminu) 1/2 łyżeczki ostrej papryki kilka główek goździków, zgniecionych sól, pieprz do smaku 1 łyżka oleju arachidowego Składniki na sos z kolendrą: 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżka drobno posiekanej cebuli odrobina soku z cytryny świeżo mielony pieprz do smaku sól do smaku CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN CZAS

My Culinary Art
Śledzie z buraczkami i fetą sosem vinegrette 224

Śledzie moi domownicy uwielbiają, większość gości również. Zamiast tradycyjnej sałatki śledziowej z majonezem proponuję podać na świątecznym stole kawałki ryby w towarzystwie marynat i fety rozłożone na półmisku, polane sosem vinegrette.  Składniki: mały słoik marynowanych buraczków-kulek kilka korniszonów kostka twardej fety słoik marynowanych szalotek kilka marynowanych płatów śledziowych garść rukoli, roszponki lub innej sałaty sos vinegrette Buraczki

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania