Właśnie się nimi zajadamy:) Składniki; 5 jajek, 2 łyżki majonezu, 2 łyżeczki łagodnej musztardy, cebula /drobno posiekana/, sól, pieprz, Wykonanie; Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół. Wyciągamy żółtka, które następnie przecieramy przez sitko. Mieszamy wszystkie składniki razem. Pastą napełniamy połówki jajek. Możemy posypać bazylią, papryką, szczypiorkiem. Jak kto woli
Anioły w kuchniżółta. Gotowe biała lekko posolić, żółtka utrzeć, lub rozetrzeć widelcem, dodać pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory z oleju (na 4 jajka, około pół słoika pomidorów), do masy dodać majonez i oliwę pozostałą z pomidorów oraz pieprz. Połówki jajek nadziewać masą. Można udekorować oliwkami, natką pietruszki, kolendry
Jadło i czytadłołyżeczki miodu, ząbka czosnku, niewielkiej ilości soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu i kilku gałązek świeżego oregano, które umieściłem w wysokim naczyniu i zmiksowałem na gładką masę, która konsystencją przypominała majonez. Tak przygotowany sos do sałaty odstawiłem do lodówki, a sałatę polałem nim dopiero bezpośrednio przed podaniem. Dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, 50 gram masła, szczyptę soli i niewielką ilość
Wyprawy kulinarnemajeranek, oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2-3 ząbki czosnku 1 cebula średnia 1 łyżka masła klarowanego odrobina maggi lub sosu sojowego (jeśli lubicie) SOS/DIP: 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki ketchupu ulubione przyprawy: sól, pieprz świeży, vegeta, zioła prowansalskie - przyprawy ucieramy w moździerzu, wszystkie produkty łączymy i sos gotowy! WYKONANIE: karkówkę tniemy na plastry grubości
Kuchnia Beatyzaletą jest kolor. Po kilku dniach spędzonych w zalewie z octu balsamicznego są prawie czarne. Świetna, atrakcyjna przekąska, mogą być składnikiem sałatek, możemy je zajadać z majonezem chrzanem i sosami jakie lubimy. Polecam! Przepis znalazłam na blogu Niebo na talerzu składniki: 8-10 ugotowanych na twardo, obranych ze skorupek jaj: zalewa: 1 i 1/2 szklanki
Stare Garyłyżeczki przyprawy do pizzy; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Dodatkowo: 100 g startej mozzarelli; Ulubiony sos, np.: Sos hamburgerowy , jak u mnie; Sos Tzatziki ; Sos BBQ ; Sos czosnkowy; Ketchup; Majonez. Sposób przygotowania: Do miski (u mnie od robota kuchennego) wsypać mąkę i pokruszyć drożdże. Wymieszać. Dodać ciepłą wodę i sól i wyrobić ciasto (ja wyrabiam mikserem, przy pomocy haka
Gospodyni Miejskażółtka sól i pieprz bułka tarta i białka do obtaczania suszona cebula i pietruszka (przyprawy) olej Sos: kubeczek jogurtu, 2 ząbki czosnku, koper, sól, pieprz, łyżeczka musztardy (można dodać majonez, wtedy sos będzie bardziej gęsty) Przygotowanie Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Do odcedzonych ziemniaków dodajemy mleko i masło i za pomocą tłuczka lub praski robimy puree
e-PrzepisyKulinarneburaków po ukraińsku Sałatka z buraków po ukraińsku Składniki: 1 kg ugotowanych buraczków garść orzechów włoskich 10 śliwek wędzonych (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu Ostudzone buraczki zetrzeć na tarce. Orzechy stostować przez kilka minut na suchej patelni teflonowej i drobno posiekać. Śliwki (u mnie suszone) pokroić w paseczki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wszystko
UgotujmyTo.plSkładniki: 500 g filetów śledziowych 2 cebule 3 korniszony 3 jajka ugotowane na twardo 1/2 szklanki groszku konserwowego 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 czerwonej papryki papryka słodka pieprz,sól Wykonanie: Filety namoczyć w zimnej wodzie około 2 godzin, a następnie je osuszyć i pokroić w ukośne kawałki. Jajka pokroić na ćwiartki. Cebulę i korniszony pokroić w kostkę
O kuchni z uczuciempierwszy. To samo jest z ciastami. Na wielkanocnym stole musi być smakowita babka , ale przecież nie zawsze taka sama. Może w tym roku będzie właśnie ta - puszysta babeczka z majonezem i budyniem? Jeszcze nie zdecydowałam chociaż jest bardzo pyszna. Ma jednak kilka porządnych rywalek więc ostateczną decyzję podejmę pewnie spontanicznie na dzień przed świętami. Tymczasem upiekłam ją żeby przypomnieć sobie
Smaczna PyzaZamiast majonezu kupnego, tłustego i niezbyt zdrowego polecam ten z awokado. Zdrowy tłuszcz, kwas oleinowy który obniża poziom cholesterolu, potas reguluje ciśnienie krwi, więc zajadamy na zdrowie. Polecam gorąco. Majonezowy sos z awokado. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebardzo smaczne, a panierka krokietów jest chrupiąca. Krokiety ziemniaczane przygotowuje się łatwo i dosyć szybko. Wszyscy jedzą je ze smakiem. Do krokietów podałam zimny sos przygotowany z jogurtu greckiego, majonezu, szczypiorku i czosnku. Polecam też inne przepisy na krokiety: Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie) Krokiety o smaku ruskich pierogów Krokiety z kapustą i grzybami Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem Jak zrobić krokiety
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmianem "dietetyczne" - nie chce jeść, wbrew jego religii/przekonaniom albo coś [zionę sarkazmem] ... N auczona błędami przeszłości, nie informowałam więc Pana Męża, że w paście zamiast standardowego "zlepiacza" w postaci majonezu, użyłam tego mniej kalorycznego - czyli jogurtu naturalnego . Nawet się nie poznał i zajadał z ogromnym smakiem:) Wniosek: Im posiłek dla Pana Męża bardziej tajemniczy składnikami, tym pożycie małżeńskie
Grunt to przepis!tarty. Pieczemy wszystko w piekarniku w 180 stopniach przez około 25 minut. Sałatę lodową siekamy, dodajemy starty ogórek ze skórką, pieprzymy. Można dodatkowo użyć łyżkę jogurtu naturalnego, lub majonezu
BaRepaskanapek. Delikatne połączenie smaków daje bardzo fajny efekt. Pasta jest bardzo szybka w przygotowaniu a przy tym pyszna :) Składniki: 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej pieprz ziołowy sól 1 łyżeczka oleju lnianego do smaku do przybrania pomidor, rzodkiewka, koperek. Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. Wszystkie składniki
W kuchennej krainie