mnie makaron orzo – w kształcie ryżu) 3 jajka 10 dkg szynki 1 długi ogórek pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu 2 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz 1-2 ząbki czosnku *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Szynkę, rzodkiewki i ogórka również kroimy w kostkę(...)Szczypiorek dokładnie myjemy, osuszamy i drobno siekamy *** *** Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu *** ***Majonez mieszamy z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Do sałatki dodajemy sos majonezowy, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Do czasu podania sałatkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY
Blog z Apetytemmięsnych czy warzyw). Polecam. Składniki: 2-3 ząbki czosnku 8-10 mniejszych listków świeżej bazylii około 0,5 – 0,75 małego kubeczka jogurtu naturalnego* około 4 łyżek majonezu świeżo mielony pieprz do smaku (u mnie od Cykoria) sól do smaku *mały kubeczek 180 g, doradzam wybrać bardziej gęsty jogurt Przygotowanie: Czosnek obieramy i ścieramy na tarce do miseczki. Dodajemy(...)jogurt naturalny (najpierw mniejszą ilość) i majonez. Mieszamy. Następnie dodajemy posiekane listki świeżej bazylii, świeżo mielony pieprz i sól do smaku. Całość mieszamy i próbujemy. Opcjonalnie dodajemy więcej jogurtu (w zależności jakiej gęstości sos chcemy uzyskać) i / lub doprawiamy do smaku. Sos najlepiej schłodzić w lodówce, aby smaki ładnie przeszły. Tak przygotowany sos bazyliowo-czosnkowy podajemy do chrupiącego kurczaka
Słodkie okruszkihansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 6 jajek 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka śmietany pół pęczka natki pietruszki pół pęczka koperku pół pęczka szczypiorku duża garść rzeżuchy sól, pieprz Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Jajka przekroić(...)pół, delikatnie wydrążyć żółtka. Żółtka, zieleninę, majonez i śmietanę przełożyć do miseczki. Zblenderować na gładką masę. Doprawić do smaku. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć masę napełniając środki jajek z górką. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomibidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 6 jajek 1 mały burak ¼ posiekanej czerwonej cebuli 2 łyżki sera koziego twarogowego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka śmietany sól, pieprz, kminek mielony kiełki rzodkiewki – do dekoracji Buraka ugotować, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Obrać ze skorupek. Jajka przekroić na pół. Buraka obrać ze skóry(...)zetrzeć na tartce na drobnych oczkach, dodać ser, majonez, śmietanę i cebulę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wycisnąć masę na połówki jajek. Udekorować kiełkami rzodkiewki. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiugotowany filet z piersi kurczaka (ok. 400 g) 1 puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 5 łodyg selera naciowego kawałek pora (10 cm) 4 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Ananasy i kukurydzę odsączyć z zalewy. Seler naciowy i ananasy pokroić na kawałki,pora drobno posiekać. Składniki wymieszać(...)majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Sałatkę schłodzić w lodówce
Kolorowa kuchnia Elkiskosztowania w ramach programu ambasadorskiego. Zbożowe przyjemności to chrupiące przekąski w trzech smakach: oliwka i zioła,pikantny pomidor,wędzona papryka. 200 g mrożonego groszku 4 jajka 1 łyżka majonezu sól świeżo mielony pieprz Groszek ugotować do miękkości,odcedzić i wystudzić. Jaja ugotować na twardo,obrać ze skorupek i wystudzić. Blenderem rozdrobnić jajka,dodać groszek i majonez,zmiksować na gładką
Kolorowa kuchnia Elkiszkoły albo na piknik w plenerze. Składniki na 4 kanapki: 500 g ugotowanego i przyprawionego ryżu do sushi 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym Princes 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka kaparów 4 liście sałaty ½ awokado 2 jajka 1 łyżeczka masła pieprz sól 4 glony nori (takie jak do sushi) Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu(...)zaprawiamy jak do sushi. Tuńczyka odcedzamy z oleju, łączymy z majonezem i kaparami tworząc pastę. Na maśle przygotowujemy jajecznicę, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy ją. Arkusz glonów układamy na kawałku foli spożywczej, który powinien być większy od nori. Przestudzony ryż, kładziemy na środku arkusza. Następnie warstwowo układamy jajecznicę, pastę z tuńczyka, sałatę. Całość przykrywamy kolejną warstwą ryżu. Zwijamy boki arkusza
Kierunekuchniatylko na imprezowym stole, ale również w roli drugiego śniadania. Składniki: 500g brokuł 200g makaronu świderki 1 puszka kukurydzy 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oliwie 4-5 łyżek majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Brokuł ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku. 2. Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonym wrzątku. 3. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy. 4. Wszystkie(...)składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia Ewelinybyło tej pasty mimo, że bardzo ją lubimy. Pasta jest pożywna, smaczna i dość szybko się ją robi. Na pewno nie należy do pasty FIT bo jest tam majonez, ale jest świetna. Często zastanawiamy się co zrobić z tuńczyka z puszki. To jest fajna propozycja na pastę do pracy, szkoły lub szybką kolację. Każdy może dodać swoje ulubione warzywa(...)stawiamy tutaj na klasykę. Składniki: 1 torebka ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 cebula 1 mała puszka kukurydzy 2 jajka koperek lub szczypiorek 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Ryż gotujmy wg przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w drobną kostkę. Jajko gotujemy na twardo. Po ugotowaniu studzimy ryż oraz jajko. Kukurydze odsączamy z zalewy. Tuńczyka również odsączamy
Kuchnia w oparachjest składnikiem diet ponieważ jest małokaloryczne, a także lekkostrawne. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka lub indyka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała papryka 1 cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki 1 jajko 100 g sera żółtego sól pieprz ostra papryka przyprawa do gyros olej do smażenia Mięso oczyszczamy z błon i siekamy na małą kostkę. Cebule(...)paprykę kroimy w małą kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną ostrej papryki i przyprawą gyros. Mieszamy aby przyprawy "weszły" w mięso. Dodajemy jajko, mąkę, majonez i ser. Mieszamy i wkładamy do lodówki na 5 minut. Z masy formuj placuszki i smaż do uzyskania złotego koloru. Podajemy z ulubioną sałatką
Kuchnia w oparachszczypiorkiem sprawia, że sałatka świetnie komponuje się z grillowanym mięsem, rybami oraz warzywami. Polecam! Składniki: 3-4 jajka 1 długi ogórek pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku *** Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewkę oraz ogórka również kroimy w kostkę, a szczypiorek drobno siekamy *** *** Wszystkie pokrojone składniki(...)sałatki przekładamy do miski i mieszamy ze sobą *** *** Dodajemy majonez, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku *** *** Do czasu podania sałatkę przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: SAŁATKA ZIEMNIACZANA DO GRILLA PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE POLĘDWICZKI PRZEPIS TUTAJ GRILLOWANE ŚLIMACZKI Z KURCZAKA PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA Z GRILLA W PYSZNEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA
Blog z Apetytemteż tak można. Szybko, smacznie i ładnie. Polecam. Składniki: na dwie porcje 1 gotowany burak ćwikłowy ( ja kupiłam gotowy ) 2 płaty śledzia solone z oleju 2 jajka 2 łyżeczki majonezu typu light Sól Pieprz Szczypiorek Wykonanie: Śledzie moczymy w wodzie około 30 minut – do godziny w zależności jak bardzo są słone. Jajka gotujemy na twardo. Buraka kroimy w kostkę. Wykładamy(...)pojemników lub do miski. Następnie kroimy śledzie i wykładamy na buraka. Posypujemy pieprzem. W dalszej kolejności ścieramy na tarce warzywnej jajka. Posypujemy lekko solą. Wkładamy i rozsmarowujemy majonez. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Można pozostawić na jakiś czas w lodówce aby smaki się przegryzły. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewydomu smakuje inaczej, każdy ma na nią swój sposób! 4 duże ziemniaki 2 marchewki 4 jajka 4 ogórki kiszone (średniej wielkości) 1 puszka groszku 1 biała cebula 4 łyżki majonezu Sól Pieprz Marchewkę oraz ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy. Gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Groszek odsączamy z zalewy, cebulę siekamy bardzo(...)koimy w małą kostkę. Wystudzone ziemniaki i marchewkę koimy w drobną kosteczkę. Tak samo postępujemy z jajkami. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą bardzo dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez. Sałatkę bardzo dokładnie mieszamy, odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły
VioletoweKucharzenieczosnkowy idealny dodatek do mięs, frytek, pizzy czy grilla :) Duuuuużo lepszy niż ten sklepowy ;) Polecam Składniki: * jogurt naturalny 180 g * 2 łyżki majonezu * 2 ząbki czosnku * 1/3 łyżeczki soli * szczypta pieprzu * większa szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie Jogurt naturalny wymieszać z majonezem. Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Dodać sól, pieprz i zioła prowansalskie. Całość wymieszać, odstawić na 15 minut
Kulinarne przygodygrilla! Polecam Składniki: 1 brokuł 2 pomidory pęczek rzodkiewek 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 opakowanie sera typu feta słonecznik łuskany do posypania 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól i pieprz *** Brokuła dzielimy na różyczki, wrzucamy na lekko osolony wrzątek i gotujemy przez 6 minut. Odcedzamy i studzimy(...)miseczce mieszamy składniki sosu: majonez, jogurt, przeciśnięty czosnek oraz po szczypcie soli i pieprzu ( ważne aby za dużo nie solić gdyż ser feta jest bardzo słony) *** *** Pomidory, cebulę i rzodkiewki kroimy na kawałki. W misce układamy połowę warzyw: brokuły, pomidory, rzodkiewki, cebulę i odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** Całość zalewamy połową sosu. Ser feta kroimy w kostkę lub kruszymy. Połowę sera
Blog z Apetytem