czerwonej papryki 1 duży pomidor 1 ogórek szklarniowy połówka średniej kapusty pekińskiej 2 łyżki oleju sól, pieprz, słodka czerwona papryka, granulowany czosnek do oprószenia kurczaka Na sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu 1 ząbek czosnku 100g drobno startego sera żółtego sól i pieprz do smaku Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek i przekrawamy na pół – proponuje(...)stron. Upieczone, odstawiamy do ostygnięcia. Umyte papryki, pomidora i kapustę pekińską kroimy w drobną kostkę. Wszystko przekładamy do dużej miski. Przygotowujemy sos – do miski przekładamy majonez, jogurt, czosnek, starty ser i wszystko doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy dokładnie. Ostudzonego kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę, dodajemy go do pokrojonych warzyw. Do wszystkiego dodajemy całość
Smaczna StronaSkładniki: 3 torebki ryżu białego 1 podwójny filet z kurczaka 1 czerwona papryka 5 łyżek kukurydzy z puszki 3-4 ogórki konserwowe 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu 1 jajko 1/2 op. przyprawy kebab-gyros ok. 150-200 g sera żółtego sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Ryż gotujemy do miękkości(...)zdejmujemy z kuchenki i dodajemy kukurydzę z puszki oraz ogórki konserwowe. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego, na przygotowany wcześniej ryż. W kubku rozbełtujemy jajko i dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy lekko solą i pieprzem. Przygotowany sos wylewamy na wierzch zapiekanki i posypujemy startym, żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego
Kuchnia MagdaLenybardzo fajna sałatka:) 1 duży brokuł lub dwa mniejsze 3 dojrzałe pomidory lub około 200 g pomidorków koktajlowych 6-7 ogórków konserwowych 4-5 jajek 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu sól Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy i kroimy na ćwiartki lub w dużą(...)obraniu ze skórki kroimy w ćwiartki lub w kostkę (wówczas pozbawiam je gniazd nasiennych). Jeśli wykorzystujemy pomidorki koktajlowe wystarczy przekroić je na pół. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z ketchupem i solą i powstałym sosem polewamy sałatkę
Smaki Na Talerzubardzo prosta przystawka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ponadto w ten sposób można skusić dziecko do spróbowania mięsa poprzez zabawę w przyozdobienie kiełbasek w oczka wykorzystując szprycę napełnioną majonezem. Takie kiełbaski mogą być również świetną propozycją na szybką przystawkę albo przekąskę na spotkanie ze znajomymi. Sprawdźcie, a się przekonanie że będą smakować. Poniżej przedstawiam przepis i listę potrzebnych produktów(...)Składniki: 1/3 szklanki mąki ryżowej 1/3 szklanki maki kukurydzianej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka 10 dag masła 12 małych kiełbasek 12 plasterków żółtego sera Ketchup Majonez Sól Przepis na kiełbaski w cieście Wymieszaj wszystkie mąki, posiekaj razem z masłem. Następnie dodaj jajko, szczyptę soli a także dodaj 2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto i owiń folią spożywczą i odstaw
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!schabowe czy fileta z kurczaka. Składniki: 1 kg fileta z indyka 3 jajka 4 ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku 2 szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych do obtoczenia 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia Olej do smażenia Przygotowanie: Filet z indyka(...)pokroić na plastry, rozbić na kotlety. Przygotować marynatę: Jajka roztrzepać w misce w solą i pieprzem, dodać posiekane drobno ząbki czosnku, dodać majonez, ketchup, musztardę i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Rozbite mięso włożyć do miski z marynatą, dokładnie przemieszać, przykryć folią i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie panierować każdego kotleta w bułce wymieszanej
Wanilia i Kardamonpełnoziarnistego ale można użyć dowolnego) 500 g fileta z kurczaka 350 g żółtego sera startego na tarce papryka czerwona 8 ogórków korniszonowych średniej wielkości Puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu 4 łyżki keczupu 4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego Przyprawa gyros 3 łyżeczki 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę Przygotowanie: Makaron ugotować all dente. Kurczaka pokroić w kostkę posypać(...)godzinę do lodówki. Następnie podsmażyć krótko na niewielkiej ilości oleju. Paprykę pokroić w kostkę a ogórki z półplasterki. Kukurydzę odczepić na sitku. W miseczce przygotować sos. Wymieszać keczup z majonezem oraz śmietaną i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do naczynia żaroodpornego przesypać połowę makaronu. Następnie wsypać połowę warzyw ( ogórek, kukurydza, papryka), połowę podsmażonego kurczaka. Całość zalać połową sosu i posypać połową
Kulinarne przygodyupieczonego fileta z kurczaka lub indyka 4 jajka ugotowane na twardo 6 rzodkiewek 15 dag sera żółtego sól i pieprz do smaku 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE: Ugotowane na twardo jajka drobno siekamy. Pieczonego fileta z kurczaka drobno siekamy. Rzodkiewki trę na tarce o grubych oczkach. Ser żółty trę na tarce o grubych oczkach(...)miski przekładam wszystkie składniki, dodaję jogurt, majonez , sól i pieprz. Dokładnie mieszam. Przekładam do lodówki na minimum pół godziny przed spożyciem, tak by smaki się połączyły
Gotowanie Patkitradycyjnych, panierowanych kotletów z kurczaka. Są naprawdę pyszne, smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam! Składniki na 4-5 kotlecików: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10dkg pieczarek pół małego pora – jasna część 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu(...)smalec do smażenia *** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę *** *** Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy *** *** Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, startym serem oraz przyprawami *** *** Dodajemy usmażone i wystudzone pieczarki, drobno pokrojonego pora i posiekaną pietruszkę *** *** Całość dokładnie mieszamy i odkładamy na minimum godzinę do lodówki *** *** Po tym czasie
Blog z Apetytemcytryny 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu 2-3 cm imbiru 3 łodygi selera naciowego 2 kalarepy 30g świeżej rukoli 90g rodzynek 100g orzechów włoskich Sos: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki świeżego posiekanego koperku 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki tymianku sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: 1. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, a rodzynki zalać wrzątkiem(...)około 5-8 minut, po tym czasie odsączyć. Rukolę umyć i osuszyć. 2. Sos: Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać koperek, oregano, tymianek i wymieszać. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, całość dokładnie wymieszać. 3. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Przełożyć na patelnie z rozgrzanym masłem, posypać cynamonem, dodać starty
Szalona Kuchnia Ewelinyminut. Spróbujcie, poniżej znajdziecie przepis… Składniki na sałatkę (2 porcje) 200g miksu sałat 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 50g parmezanu Składniki na sos musztardowy 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz sok z 1/4 cytryny Składniki na grzanki 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku bagietka Przepis na sos musztardowy Do miseczki dodajemy musztardę, majonez, przeciśnięty przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!holenderski idealny do jajek po benedyktyńsku, szparagów, warzyw, mięs i ryb. Jest trudny do zrobienia, ale praktyka czyni mistrza. Sos powinien być gładki, i mieć konsystencję majonezu. Ja podałam z jajkiem. Bardzo, bardzo syty. Więcej przepisów na sosy takie jak sos tzatziki, sos dyniowy i inne znajdziecie na moim blogu po lewej stronie w zakładce SOSY. Jeżeli przygotowaliście danie(...)puszystą masę. Zdjąć miskę z pary i pomalutku stale ubijając dodawać gorące masło. Starać się jak najwolniej lać masło, aby sos miał gładką konsystencję. Musi być tak gęsty jak majonez. Na koniec doprawić solą i pieprzem. sos holenderski
O kuchni z uczuciemtego sprzedawcę . Składniki: Bułka dobrej jakości Wegańska parówka (testowałam nowe parówki od Bezmięsnego mięsnego i nadają się idealnie!) Kimchi Czerwona cebula Ogórek kiszony/korniszon Prażona cebulka Czarny sezam Ketchup, wegański majonez, musztarda Przepis: Bułkę możemy podpiec w piekarniku (dla przyjemności chrupania), następnie dodajemy musztardę, parówkę i nakładamy hojną porcję kimchi. Teraz kolej na dodatki. Wybrałam moje ulubione - czerwoną cebulę(...)ogórek korniszony. Na wierzch hot doga oczywiście trafił ketchup, odrobina wegańskiego majonezu oraz posypki - prażonej cebulki i czarnego sezamu
Emcia PichciPOTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: warzywa z rosołu (pietruszka, seler, 2 marchewki), opakowanie czerwonej fasoli, większa garść tartego sera żółtego, 5 jajek, łyżka posiekanej natki pietruszki, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, kroję w kostkę wraz z warzywami. Fasolę osączam z zalewy. Wszystkie składniki sałatki łączę z majonezem, doprawiam do smaku solą i pieprzem
JejKuchniapodsypania 100 ml ciepłej wody 3 łyżki oliwy sól do smaku pasta:200 g sera mozzarella Galbani Mini 4 jajka ugotowane na twardo pęczek dymki ze szczypiorkiem 2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli i pieprzu oraz: kilka liści sałaty pomidor rzodkiewki Przygotowanie: Piada: do miski wsypujemy mąkę oraz sól i wlewamy oliwę i wodę. Wyrabiamy elastyczne ciasto, wkładamy do woreczka(...)skorupek a dymkę myjemy. Ser razem z jajkami ścieramy na tarce jarzynowej wprost do miseczki. Dymkę ze szczypiorkiem kroimy drobno i dodajemy do jajek i sera. Następnie dokładamy majonez oraz przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Sałatę, pomidor oraz rzodkiewki myjemy. Pomidor i rzodkiewki kroimy w plasterki. Składanie: piadę kładziemy na talerzyku i smarujemy połowę dość grubo pastą serowo-jajeczną
słodkie i nie tylko historie kulinarnemałą kapusta czerwona 2 małe cebule szalotki 1 jabłko 1 duża papryka czerwona 1 marchew 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku 1 łyżka octu jabłkowego 5 łyżek majonezu Surówka z czerwonej kapusty i papryki Jak przygotować surówkę z kapusty i papryki. Z kapusty wykroić głębia i pokroić kapustę w drobne paseczki. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce.Paprykę umyć, pokroić(...)paski. Cebulę pokroić w małą kostkę. Marchew zetrzeć na tarce. W misce wymieszać krojone warzywa, dodać sól, pieprz, ocet jabłkowy i majonez. Bardzo dokładnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Surówka z czerwonej kapusty i papryki O czym warto pamiętać przygotowując surówkę. Czerwoną kapustę zastąpić możemy kapustą białą. Użyłam cebulę szalotkę gdyż jest ona zdecydowanie łagodniejsza w smaku niż biała czy czerwona
mecooks