lukier - 7892 przepisów (strona:434/527)

Szybkie ciasto pomarańczowe 402

proszkiem do pieczenia i wszystko już ostatecznie łączymy ze sobą na najniższych obrotach.  Masę przekładamy do natłuszczonej foremki i pieczemy ok 45-50min. Ostudzone ciasto warto polać lukrem zrobionym ze świeżego soku pomarańczowego + cukru pudru. Smacznego

charlotte gotuje
Dwukolorowa chałka z kruszonką 165

Robiłam już z tego ciasta  bułki z porzeczkami i budyniem , które macie tutaj klik , jak również przepyszne jagodzianki z białym serem i lukrem klik . Ciasto jest na prawdę dobre i po raz kolejny coś z niego wyczarowałam. Dzisiaj jest to chałka z dżemem brzoskwiniowym, wyszła pyszna ! :) Składniki na ciasto :300 ml ciepłego mleka60 g masła1/2

charlotte gotuje
Babeczki choinki 191

mocny foliowy worek) i dziubek do szprycy w kształcie dowolnej gwiazdki.Do upieczenia babeczek możecie użyć jednego z przepisów ze strony, np.: ten lub ten.Przestudzone babeczki dekorujemy najpierw śnieżnym białym lukrem (tu przepis) i posypujemy cukrem.Do gęstego maślanego kremu (np. takiego jak tu) dodajemy zielony barwnik spożywczy i przekładamy do workacukierniczego z dziubkiem w kształcie gwiazdki.  Wyciskamy na babeczkach dowolnej wielkości

Ciastkozercy
Babeczki czapki Mikołaja 110

spróbować wykorzystać cukrowe maliny z galaretką w środku. W zależności od wielkości owoców warto dobrać większy lub mniejszy rozmiar babeczki.Owoce myjemy i przekładamy na czystą ściereczkę, żeby wyschły.Biały lukier (tu znajdziecie przepis) przekładamy do worka cukierniczego lub szprycy i wyciskamy pasek wokół spodu truskawki lub maliny. Owoc przyklejamy na przestudzoną babeczkę (np. taką). Na czubku wyciskamy małą lukrową kulkę

Ciastkozercy
Babeczki ze świątecznym wieńcem 215

salonach, równie dobrze wyglądają jako świąteczna dekoracja na babeczkach. Do upieczenia babeczek możecie użyć jednego z przepisów ze strony, np.: tego Wystudzone babeczki pokrywamy masą cukrową lub białym lukrem ( przepis znajdziecie tu ) Do gęstego maślanego kremu (np. takiego jak tu) dodajemy zielony barwnik spożywczy i przekładamy do worka cukierniczego z dziubkiem w kształcie gwiazdki. Wyciskamy malutkie różyczki wzdłuż brzegu babeczki

Ciastkozercy
Misie polarne z masy cukrowej 204

wyczarować polarnego misia.    Cukrowe figurki możecie wykorzystać do dekoracji babeczek lub tortów, ich wielką zaletą jest również fakt, iż można przygotować je wcześniej i przykleić lukrem lub kremem na wypiekach przed samym podaniem. Misie polarne z masy cukrowejSmacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki Rudolf 244

 Najlepsze dekoracje to te, które można wyczarować w kilka minut z łatwo dostępnych materiałów - cukierków,ciasteczek, pralinek czy żelek. Niewątpliwie taką dekoracją jest renifer, którego

Ciastkozercy
Słodkie upominki - renifery z piernika 139

śli decydujemy się na duży kształt piernika, z którego przy przenoszeniu łatwo mogą odpaść cieńsze elementy, warto rozwałkować ciasto już na papierze do pieczenia.Do dekoracji pierników świetnie nadaje się lukier z białek (przepis znajdziecie tu). Możecie wykorzystać także bakalie, cukrowe ozdoby, cukiereczki, a nawet żelki. Do wykonania opakowania potrzebny będzie celofan (pojedyncze arkusze można dostać w kwiaciarni), kolorowe tekturki, taśma

Ciastkozercy
Rogaliki z masłem orzechowym 197

Przekładamy rogaliki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na około 15 min. Cukier puder rozrabiamy w łyżce wody, orzechy kroimy na drobne kawałki. Przestudzone rogaliki dekorujemy lukrem i przyklejamy na niego orzechy. Rogaliki z masłem orzechowym Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Cukrowe różyczki 180

delikatne krawędzie. Płatki sklejamy od najmniejszych do największych.  Spód różyczki odcinamy czystymi nożyczkami. Gotowe ozdoby z masy cukrowej możemy od razu przyczepić na babeczkę (za pomocą czekolady, kremu lub lukru) lub też zostawić, żeby wyschły i wykorzystać przy innej okazji. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ciastkowe lizaki 158

jest banalnie prosty: na specjalne patyczki lub całkiem zwyczajne patyczki do szaszłyków nabijamy kulki zrobione z ciasta - skrawków biszkoptu, babki lub babeczek. Całość maczamy w czekoladzie, kuwerturze czekoladowej lub lukrze, ozdabiamy koralikami, lentilkami, kokosem, bakaliami. Realizacja pomysłu okazała się jednak nieco trudniejsza. Poniżej kilka lizakowych zdjęć (także tych mniej udanych ;) )Składniki:babeczki czekoladowe (przepis tu)patyczki do szaszłykówbiała kuwertura czekoladowa

Ciastkozercy
Ciasto marchewkowe 4796

czasie sprawdzamy, czy na pewno jest jest upieczone drewnianym patyczkiem - nie powinno być na nim surowego ciasta.Gotowe ciasto można podawać posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem lukru (np. takiego). Ja udekorowałam swoje marchewkami z masy cukrowej.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Cytryniaczki 183

taki jak jej. Postanowiłam więc nie gonić niedoścignionego wzoru i zrobić go po swojemu. Z połowy składników potrzebnych na dużą blachę ciasta zrobiłam babeczki, a na górę zamiast cytrynowego lukru przygotowałam cytrynową wersję kremu budyniowego.Składniki na babeczki:0,5 szklanki mąki0,5 szklanki cukru0,5 kostki margaryny1 duża cytryna1,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 jajkaSkładniki na krem cytrynowyMargarynę wyciągamy

Ciastkozercy
Proste orkiszowe pierniczki 152

łyżki miodu1/2 szklanki cukru trzcinowego nierafinowanego1 i 1/2 łyżeczki sody1/2 opakowania przyprawy do piernika 1 łyżka oleju kokosowego1 jajookoło 1/3 szklanki ciepłego mleka1/2 łyżeczki kakao do koloru1/4 laski wanilii lukier do ozdoby: kilka łyżek cukru pudru mieszamy z łyżeczką wody, kilkoma kroplami aromatu waniliowego oraz sokiem z 1/4 cytryny- całość dokładnie mieszamy kolorowe groszkipolewa czekoladowa, migdały Mąkę przesiewamy, mieszamy

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania