łosoś - 8862 przepisów (strona:403/591)

Bułki maślane 119

najlepszych, jakie piekłam, bardzo mięciutkie z miękka skórką i cudownym wnętrzem. Ich smak jest neutralny i pasuje do każdego rodzaju dodatków. Bułeczki rewelacyjnie smakują z dżemem lub serem, wędzonym łososiem, awokado i zieloną cebulką. BUłki maślane nadają się na domowe burgery! Ciasto jest bardzo miękkie i elastyczne, świetnie się formuje i szybko wyrasta. Wystarczy zapewnić mu odpowiednie warunki, a odpowiednie

SprawdzonaKuchnia.pl
Curry z krewetkami 124

bajecznie dobry! Jedząc curry z krewetkami, można na chwilę przenieść się nad błękitny ocean i poczuć jego cudownie orzeźwiającą bryzę. Jeśli nie macie krewetek, można zastąpić je filetem z łososia lub dorsza. Rybę należy pokroić na kawałki o wymiarach 3×3 cm i dodać tak jak krewetki w ostatniej fazie gotowania. Sos można przygotować wcześniej, a tuż przed podaniem

SprawdzonaKuchnia.pl
Bajgle 125

sprężystej skórki. Bajgle można obsypać różnego rodzaju ziarnami lub pozostawić gładkie i błyszczące. Z czym je podawać? Oj, tutaj panuje dowolność, ale najczęściej podawana są z kremowym twarożkiem, łososiem oraz warzywami, ale równie dobrze smakują z dodatkami słodkimi, jak dżemy czy miód. Osobiście bardzo lubię zjeść jeszcze ciepłego bajgla zupełnie bez niczego i cieszyć się jego wspaniałym smakiem. Pracę

SprawdzonaKuchnia.pl
Koktajl truskawkowy z chia 147

koktajl był gęsty, ale ze względu na ich zdrowotne właściwości. Nasiona chia mają wyjątkowe wartości odżywcze i zdrowotne, zawierają więcej kwasów omega-3 niż łosoś atlantycki. Są także bogate w wapń, mają więcej żelaza niż szpinak. Ponadto charakteryzują się dużą zwartością białka, dzięki potasowi obniżają ciśnienie krwi, a błonnik w nich zawarty reguluje trawienie, mają wiele innych zbawiennych dla organizmu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podpłomyki z łososiem 126

Pomysł na same podpłomyki pochodzi od Jamiego Olivera, reszta to moja inwencja. Łosoś tutaj z pomidorem i rukwią smakuje wybornie, polecam. Podpłomyki robi się bardzo szybko i warto zajadać je nie tylko na śniadanie, ale również zabrać do pracy w pudełku na drugie śniadanie. Podpłomyki na śniadanie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sos a'la bolognese (na dwa sposoby) 144

sosem: Tradycyjna carbonara Gnocchi z sosem pomidorowym i serem Spaghetti z pesto Tagliatelle z krewetkami i pomidorami Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami Conchiglioni (muszle) nadziewane ricottą i łososiem Tagliatelle z krewetkami w winie Makaron z warzywami w winnym sosie Makaron ze szpinakiem i kurczakiem Tradycyjny sos bolognese Składniki: 500g mięsa wołowego (karkówka, łopatka) 100g surowego dojrzewającego boczku (ostatecznie

Obiad gotowy
Kuchnia włoska – Pecorino Romano 146

delikatnie wszystko wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać startym serem. Smacznego « Powyższy artykuł jest sponsorowany » (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Makaron w sosie szafranowym z łososiem, cukinią i czerwonym pieprzem → Sałatka z pieczonym kalafiorem, daktylami, miętą i sosem jogurtowo – szafranowym → Maccheroni al ferretto w sosie śmietanowo – serowym z truflami → Spaghetti z pesto (pesto alla genovese

Oryginalny smak
Sałatka meksykańska z kurczakiem 147

innych moich przepisów inspirowanych meksykiem: – tacos z tofu – tacos z rybą – tacos z szarpaną wieprzowiną –  chilli con carne z dynią – bowl burito z łososiem – chili z fasoli –  tacos ze stekiem –  przepis na guacamole –  tacos z wieprzowiną –  burrito z burczakiem –  quesadilla z kurczakiem –  fajitas z kurczaka –  tacos

nietylkopasta.pl
Meksykańska salsa mango chili 125

Brakuje mi słów, by opisać smak salsy mango chili. Wybitne połączenie smaków – słodkości, ostrości i kwasowości z nutą świeżości. Takie połączenie idealnie komponuje się do pieczonego łososia, do pieczonych i smażonych mięs, jako dodatek do tortilli, tacos, czy do nachos’ów. Kiedy pierwszy raz jej spróbowałam od razu się w niej zakochałam. Należy jednak pamiętać, że jej sekretem

Be Fit Be Strong
Rozszerzanie diety niemowlęcia 150

kiedyś zalecano). Nie zapominaj o rybach - są przede wszystkim źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Wśród polecanych gatunków znajdziecie przede wszystkim tłuste ryby morskie, takie jak sardynka, śledź czy łosoś. Unikaj raczej ryb drapieżnych, np. tuńczyka, ponieważ w ich organizmach mogą kumulować się potencjalnie szkodliwe związki, np. metale ciężkie. Na początku podawaj rybę nie częściej niż raz w tygodniu. Unikaj! Choć

Z notatnika dietetyka
Sałatka ziemniaczana z łososiem 133

jest zwyczajna sałatka, choć składniki są ograniczone. Smaki, które wzajemnie uzupełniają się, wprowadzą was w niecodzienną ekstazę. A wystarczy około 30 minut. Składniki: 300 g ziemniaków 250 g wędzonego łososia  2 łyżki serka chrzanowego 1 łyżka majonezu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Sushi bowl, czyli sushi bez zawijania 123

przyrządzania ryżu. Jak się później okazało, jest absolutnie genialny. Od siebie dodaliśmy jeszcze krewetki (wiemy, sporo ich u nas na blogu), ale możesz je pominąć i zostać przy samym łososiu. Misa sushi bez zwijania smakuje doskonale, jest pożywna i zdrowa. Polecamy! Składniki: Świeży ogórek Pęczek rzodkiewki Marynowany imbir Duże awokado lub dwa małe 250 g krewetek 1/2 szklanki ryżu Sól

Niedzielny kucharz
Resztkowa sałatka makaronowa 138

macie szybkie, smaczne danie. Polecam:) Resztkowa sałatka makaronowa - 100-200g makaronu ( u mnie nitki) - 50 g zielonego pesto - kilka pomidorków koktajlowych - pół dużej czerwonej papryki -  odrobina oleju - łosoś w zalewie pomidorowej - u mnie firma GRAAL - sól, pieprz, przeciśnięty do smaku - odrobina kaparów Olej podgrzewamy na patelni. Paprykę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na oliwę i chwilę podsmażamy. Dorzucamy

Kuchnia Pełna Emocji
Risotto ze szparagami i boczniakami 178

mnie drożdże nieaktywne ( mam uczulenie na sery niestety 😭) Szczypta chilli w płatkach (opcjonalnie) Garść natki z pietruszki (opcjonalnie) Chlust białego wytrawnego wina (opcjonalnie) Do podania salsiccia albo plastry łososia albo krewetki albo plaster włoskiej wędliny lub podsmażony boczek lub nic - bo samo też jest pyszne Pokrój szparagi w niewielkie kawałki, dodaj łyżkę masła i podsmaż w garnku.  Gdy będą

Cytryna&Co.