zupą z Baru Przystań. Ależ to było dobre! Moja jest odrobinę ostrzejsza, ale tak lubię. Zupa rybna Drukuj przepis Drukuj ze wszystkimi zdjęciami Drukuj tylko tekst Składniki 1 opakowanie łososia surowego ze skórką (wszystkie ryby kupiłam w biedrze (to nie reklama) ) 1 opakowanie fileta z dorsza 1 opakowanie drobnych krewetek 1 cebula kawałek pora 1 seler z natką 3 marchewki(...)też z biedry) 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego listonic_name = "Zupa rybna (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 opakowanie łososia surowego ze skórką (wszystkie ryby kupiłam w biedrze (to nie reklama) ) 1 opakowanie fileta z dorsza 1 opakowanie drobnych krewetek 1 cebula kawałek pora 1 seler z natką 3 marchewki (starte
CoolinarniePLPrzepyszna i lekka propozycja śniadaniowa. Omlet z dodatkiem łososia wędzonego w połączeniu ze świeżą rukolą i awokado nie tylko smakuję wyśmienicie, ale jest też bardzo zdrowy. Omleta można doprawić ulubionymi przyprawami, u mnie była to bazylia i oregano, ale na pewno świetnie sprawdzą się inne przyprawy czy świeże zioła. Prawdziwe energetyczne fit śniadanie i świetna alternatywa(...)zwykłych kanapek. Składniki (2 porcje): 2 jajka ok. 50 g łososia wędzonego 4 garście rukoli pół czerwonej papryki 1/3 awokado pół opakowania Bielucha lub innego lekkiego serka olej kokosowy do smażenia sól, pieprz, ulubione przyprawy (bazylia, oregano) Wykonanie: Awokado i paprykę pokroić w cienkie plasterki. Jajka energicznie roztrzepać, najlepiej za pomocą trzepaczki. Doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. Patelnię rozgrzać
Healthy food explorerPołączenia awokado, jajka i łososia wędzonego należy do moich ulubionych, więc dziś przepis na bardzo energetyczny i zdrowy posiłek, a przy okazji kolejna propozycja na popularne śniadanie białkowo-tłuszczowe. Omleta wzbogaciłam o zdrową kurkumę, która przy okazji nadaje fajnego żółtego koloru. Takim omletem można się porządnie najeść, a przy okazji jest on bardzo lekkie i stanowi świetną alternatywa(...)tradycyjnych kanapek. Polecam na weekendowe śniadanie lub kolację. Składniki: 2 jajka szczypta kurkumy 30 g łososia wędzonego 1/3 awokado garść szpinaku świeżego twarożek lub serek naturalny sól, pieprz olej kokosowy do smażenia Wykonanie: W misce roztrzepać jajka. Dodać kurkumę, sól i pieprz. Patelnię rozgrzać i posmarować olejem kokosowym. Wlać jajka i smażyć pod przykryciem około 3 minuty, delikatnie przewrócić
Healthy food explorersmakują znakomicie i można je jeść np. będąc na diecie. Placki zakupiłam w sklepie (wersja pełnoziarnista), ale można je też upiec samemu. Przekąskę zrobiłam w dwóch wersjach, jedną z łososiem wędzonym, a drugą z drobiową szynką. Dodatki można dać jakie tylko się chcę i lubi. Do jednej roladki dodałam mnóstwo szczypiorku, a inną wzbogaciłam także o rukolę. Na zdjęciu jest(...)zrobić taką ich ilość na jaką mamy ochotę ;) Składniki: pełnoziarniste placki tortilla serek naturalny (np. Łaciaty, Bieluch, u mnie serek śmietankowy z jogurtem z Piątnicy Twój Smak) słoiczek chrzanu łosoś wędzony ulubiona szynka (u mnie drobiowa) świeża rukola szczypiorek Wykonanie: Placki tortilla posmarować serkiem i niewielką ilością chrzanu, ułożyć plasterki pokrojonego łososia lub szynkę i ulubione dodatki np. rukolę, szczypiorek
Healthy food explorerochotę na ekspresowy, zdrowy i smaczny lunch? Łosoś na szpinaku lekki i pożywny w sam raz na upalny dzień. SKŁADNIKI: łosoś oliwa sól i pieprz koperek cytryna szpinak czosnek sól i pieprz śmietana 18% Szpinak kroimy drobno i dusimy do miękkości. Doprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem. Dodajemy śmietankę. Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oliwie z obu stron
Między kuchnią a pokojemPyszna i sycąca zupa krem, która idealnie sprawdzi się na obiad. Jeżeli nie przepadacie za łososiem, to można zastąpić go plasterkiem szynki dojrzewającej. Jeżeli zaś nie przepadacie za szparagami, to zupę krem można udekorować jedynie świeżą natką pietruszki. SKŁADNIKI 1 duży kalafior 2 czerwone papryki 500 g zielonych szparagów 1,5 l rosołu drobiowego lub 1 kostka rosołowa(...)wędzonego łososia opcjonalnie gałązka lubczyku sól, świeżo mielony pieprz, gałka muszkatołowa WYKONANIE Kalafior podzielić na mniejsze części i przełożyć do dużego garnka. Z papryk wyciąć gniazda nasienne, zaś ze szparagów oderwać zdrewniałą końcówkę. Papryki pokroić na mniejsze kawałki i dodać do garnka, zaś ze szparagów odłożyć górę, a pozostałą część również dodać do pozostałych składników. Warzywa zalać około
Passions hobbies lifeSkładniki : • 600 g fileta z łososia bez skóry • pęczek zielonych szparagów • 2 łyżki tartego parmezanu • oliwa z oliwek • sól • pieprz cytrynowy • sok z cytryny Przygotowanie : Łososia dzielimy na 4 kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Odłamujemy zdrewniałe części szparagów i obieramy obieraczką do warzyw do 1/3 wysokości warzyw. Skrapiamy oliwą. Grillujemy łososia i szparagi
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI 500 g filetu z łososia 400 g zielonych szparagów 1 cytryna s ó l, pieprz oliwa z oliwek Sos miodowo-musztardowy 3 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 250 ml śmietany 30% szczypta kurkumy oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 500 g di filetto di salmone 400 g di asparagi verdi(...)senape e miele 3 cucchiai di senape 1 cucchiaio di miele 250 ml di panna fresca un pizzico di curcuma olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Filety z łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem, po czym odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Rybę układamy na natłuszczonej formie
La grande e la piccola cuocaZupa szpinakowa z pieczonym łososiem na pewno posmakuje każdemu, kto ją skosztuje. Połączenie szpinaku i łososia nie zawodzi, w duecie to gwarancja wspaniałego smaku. Sama byłam zaskoczona, bo zmiksowany na krem szpinak smakuje najlepiej ze wszystkich szpinakowych opcji jakie znam. Bardzo wiosenna zupa, do której możesz wykorzystać właśnie pojawiający się świeży szpinak lub przygotować z mrożonego. Użyłam właśnie mrożonego szpinaku(...)pierogowego farszu rybnego (przepis tutaj ). Składniki: 350 g mrożonego szpinaku 3 młode ziemniaki 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz gałka muszkatałowa 1+1 łyżka masła ghee filet z łososia - ilość dowolna sok z cytryny zielenina bulion - 1 l śmietana - opcjonalnie Wykonanie: ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić w garnku, w którym gotujesz zupę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sałatka jest bardzo prosta, smaczna i pożywna. Idealnie pasuje na każdą okazję i zapewniam, że zachwyci smakiem niejedną osobę. U mnie sprawdziła się już niejednokrotnie z dodatkiem łososia, jak również tuńczyka, więc to już od Was zależy, której ryby użyjecie. Zresztą sami spróbujcie i przekonajcie się, że w każdej wersji jest rewelacyjna! 1 puszka łososia lub tuńczyka 1 puszka soczewicy(...)Bonduelle ) 2 jajka 1 cebula lub kawałek pora Dodatkowo: sól, pieprz majonez Jajka należy ugotować na twardo, a następnie obrać i pokroić w kostkę. Soczewicę, kukurydzę oraz tuńczyka/łososia odcedzić z zalewy, a cebulę/pora drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku
Di gotujetakim topniu jak i w Irlandii, ale np. w kuchniach można dostrzec dużo więcej zielonych przysmaków! Ja dziś zapraszam Was na pyszne zielone risotto – ze szpinakiem i wędzonym łososiem. Idealne nie tylko w tym dniu! Pyszne! Polecam! SKŁADNIKI: * ryż arborio – 200 g * bulion – 500 ml * szpinak- 300 g * masło – 1 łyżka * cebula – 1 szt * czosnek(...)ząbki * śmietana gęsta – 1 łyżka * sól, pieprz * oliwa + wędzony łosoś SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na rozgrzanej oliwę podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy ryż. Podlewamy bulionem ( robimy to stopniowo – drugą partię dolewamy dopiero w momencie, kiedy pierwsza się wchłonie ). Do ugotowanego ryżu dodajemy śmietanę, mieszamy, odstawiamy. Na osobnej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek oraz szpinak, przesmażamy. Ps. w tym momencie możemy
Ostra na Słodkochwilę obecną. Pyszna:) Spód: 200 g mąki 115 g masła 4 łyżki zimnej wody szczypta soli Nadzienie: 1 nieduża cukinia 125 g wędzonego na gorąco łososia 3 duże jajka 200 ml śmietany 36% pęczek szczypiorku pół pęczka natki pietruszki ok. 75 g sera cheddar 1-2 łyżki oliwy z oliwek zioła prowansalskie pieprz Mąkę razem z dość dużą szczyptą soli(...)prowansalskimi. Mieszamy. Wstawiamy na około 5 minut do piekarnika, aż cukinia nieco zmięknie. Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietanę. Całość roztrzepujemy widelcem lub rózgą kuchenną. Dodajemy podzielonego na kawałki łososia, podpieczoną cukinię, posiekany szczypiorek oraz pietruszkę i starty na tarce cheddar. Doprawiamy pieprzem (solić nie trzeba, zarówno łosoś jak i cheddar są słone), mieszamy i przelewamy na podpieczony spód. Tartę
Smaki Na Talerzumagnez, cynk, wapń). Dużą ich zaletą jest niskokaloryczność, co pomoże nam na wiosnę, zadbać o piękną sylwetkę Jedzmy więc na zdrowie! Składniki na 4 porcje: 250 g fileta z łososia 250 g czerwonych krewetek argentyńskich 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 200 g mrożonej dyni w kostce Hortex 200 g mrożonych różyczek kalafiora Hortex 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego(...)przyprawy połączą się i zaczną oddawać intensywny zapach, dorzucamy mrożoną dynię i kalafior Hortex. Warzywa zalewamy mleczkiem kokosowym i dusimy przez 5 minut. Mrożone krewetki sparzamy wrzątkiem, czyścimy skórę łososia z łusek, kroimy fileta na 2 cm paski. Rybę wkładamy do gotującego sosu z warzywami, po 3 minutach dokładamy krewetki i dusimy jeszcze 3 minuty. Doprawiamy solą wedle uznania. Curry
Kierunekuchniauczyniłam. Danie przygotowałam w 10 minut. Głównym składnikiem była pyszna i gotowa od razu do spożycia quinoa z groszkiem od Quinola Mothergrain . Nie zabrakło ryby, tudzież wędzony łosoś . I nieodzowna rzecz - warzywa , mnóstwo różnych warzyw. Całość zwieńczył przepyszny dressing na bazie pasty sezamowej. To było coś pysznego, zdecydowanie częściej będę przygotowywać sobie takie kolorowe miski. Składniki: 1/3 długiego(...)ogórka 1/2 dużego pomidora 1/2 słodkiej papryki 1/2 średniej marchewki garść miksu sałat 100 g wędzonego łososia 4 łyżki komosy ryżowej z groszkiem (Quinola Mothergrain) 1 łyżka posiekanego szczypiorku Dressing: 1 łyżeczka pasty sezamowej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka oleju lnianego 1 łyżeczka wody 1 łyżeczka aminosu kokosowego szczypta soli himalajskiej
Zdrowie na języku :Pświeżego szpinaku, śmietanki oraz mozzarelli, dzięki czemu zapiekanka jest bardzo kremowa i delikatna w smaku. Szczególnie przypadnie ona do gustu wielbicielom ryb, ponieważ znakomitym dodatkiem jest w niej wędzony łosoś, który w połączeniu z pomidorkami koktajlowymi i czosnkiem smakuje nieziemsko! Składniki: 400g makaronu kolanka ugotowanego al dente 500g świeżego szpinaku 2 kulki sera mozzarella startego na dużych oczkach 2 ząbki(...)czosnku przeciśniętego przez praskę szczypta gałki muszkatołowej 180g słodkiej śmietanki 30% 200g wędzonego łososia ok 10 pomidorków koktajlowych sól, pieprz, świeża bazylia, świeża natka pietruszki łyżka masła Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy ugotowany makaron i mieszamy. Dodajemy szpinak, śmietankę i czosnek. Mieszamy aż szpinak zwiędnie i starci na objętości. Dodajemy ser, czosnek, gałkę, sól oraz pieprz. Mieszamy
Życie ze smakiem