Przepis na szybki obiad, który zasmakuje nawet wybrednym podniebieniom. Składniki: ok 250 g makaronu papardelle 200 g łososia wędzonego 200 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 150 g śmietany 18%, 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę lub masło, wrzucamy bardzo drobno posiekany czosnek oraz zamrożony szpinak. Smażymy na średnim(...)ogniu do momentu, aż szpinak całkowicie się rozmrozi. Dodajemy śmietanę, pokrojonego łososia i przyprawy. Gotujemy jeszcze przez chwilę, dodajemy odcedzony makaron i mieszamy
e-PrzepisyKulinarneUroczyście! Z piosnką na ustach...."zielono mi..." Ps. A ja przy najbliższej okazji wbijam do Frau na roladę ;) Składniki - 1/2 kg szpinaku mrożonego - 1 łyżka masła - 4 jaja - czosnek - 2 łyżki mąki - sól, pieprz - 100-200 g łososia wędzonego na zimno - opakowanie fety - trochę białego serka typu almette naturalny - 2 łyżki śmietany lub jogurtu Rolowanie: Szpinak mrożony wrzucić(...)stopniach. Wyjąć i na wierzch położyć wilgotną ściereczkę. Po ostygnięciu, zdjąć ściereczkę, odwrócić tak ,aby papier był na górze i zdjąć. Szpinak położyć na papierze i na to rozsmarować wymieszane serki. Na to rozłożyć łososia - dokładnie zawinąć papierem i do lodówki. fot. Agnieszka Prus fot. Agnieszka Prus fot. Agnieszka Prus
Kuchnia smakówprzygotować wcześniej i podać jako zimną przekąskę. Składniki: Spód: 250 g mąki pszennej szczypta soli 175 g masła 60 ml zimnej wody Nadzienie: 100 g wędzonego łososia 150 g świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 100 g tartego sera grana padano 4 jajka 100 ml gęstej śmietany 18 % 1 łyżka oliwy sól, pieprz Przygotowanie: Składniki na spód zagniatamy ręcznie(...)Jajka mieszamy ze śmietaną i 80 g sera (20 g zostawiamy do posypania po wierzchu tarty). Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszaninę przelewamy na dno tarty, na niej układamy szpinak i plastry łososia. Wierzch posypujemy resztą sera. Tartę pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni
Smakowity Blog KulinarnySmaczna i pełna witamin sałatka ze szpinakiem i wędzonym łososiem z dodatkiem ugotowanych jajek, czerwonej cebuli i pomidorków koktajlowych z sosem musztardowym to znakomita propozycja na śniadanie, kolację lub wyśmienitą przystawkę może również stanowić szybki poczęstunek dla niespodziewanych gości. składniki na 3 porcje 200 g świeżego szpinaku 150 g wędzonego łososia w plastrach 2 jajka ugotowane na twardo(...)skorupek jajka kroimy w ćwiartki, a plastry wędzonego łososia w paski i zwijamy w ruloniki. Na dużym talerzu lub w salaterce układamy umyty i osuszony szpinak a na wierzchu kładziemy kawałki łososia, ćwiartki jajek, pokrojoną cebulę oraz połówki pomidorków. Sałatkę polewamy przygotowanym sosem i wstawiamy na 15 minut do lodówki
Smakowite Daniamną przeżywać ten chwile. Będzie to mój pierwszy remont w życiu swojego M. Jestem mega podekscytowana. Opiszę Wam trochę to innym razem :) A dziś omlet, ze świeżym szpinakiem i wędzonym łososiem. Składniki: łyżka masła garść szpinaku 100 g wędzonego łososia 50 g mozzarelli 3 jajka 4 łyżki mleka 1 łyżka mąki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W misce(...)roztrzep widelcem jajka z mlekiem i mąką. Do masy dodaj porwany na mniejsze kawałki ser mozzarella oraz łososia, również w mniejszych kawałkach. Masę delikatnie dopraw pieprzem i solą. Na rozgrzanej patelni (średnica 24 cm) podsmaż na maśle szpinak, następnie zalej wszystko masą i smaż na małym ogniu około 5 minut. Możesz również po 3 minutach patelnię umieścić
Niezły MłynekŁosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z koperkiem i czosnkiem Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami
Aga w kuchniSzpinak i łosoś- jakże smaczne i popularne połączenie smaków, ale tym razem w intrygującej formie- jako 'pieczeń', która swoim wiosennym, zielonym kolorem przełamanym kremową barwą łososia zachęca do skosztowania 😊 Wiadome jest również to, że wszelakie pieczenie lubią towarzystwo owoców więc dodatek konfitury z czarnej porzeczki jest tu tą 'kropką nad i', ponieważ niesamowicie 'podkręca' smak pieczeni swoim słodko-wytrawnym akcentem(...)Hortex)- 2 szklanki * cukier trzcinowy- 1/3 szklanki * zagęszczony, słodki ocet balsamiczny- 2 łyżeczki Pieczeń: Szpinak rozmrozić i bardzo dokładnie odcisnąć z wody, a następnie zmiksować. Do szpinaku wbić jajka, dodać drobno pokrojonego łososia, wsypać kaszę mannę, doprawić zmiażdżonym czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką i całość wymieszać. Foremkę wysmarować masłem, oprószyć kaszą manną, wypełnić masą, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika
Kraina Miodem Płynącapatelnię z rozgrzanym masłem. Smaż na małym ogniu przez 3 minuty. Liście szpinaku umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Wrzuć na patelnię i duś, aż woda odparuje, a liście zmiękną. Dopraw wszystko gałką, solą i pieprzem. Dodaj parmezan i dokładnie wymieszaj. Następnie patelnię zdejmij z ognia. Łosoś: 600 g tuszy z łososia ciasto francuskie z przepisu powyżej(...)trochę większe od kawałków ryby. Grubość ciasta powinna wynosić 3 - 5 mm. Dwa kawałki ciasta ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Nań rozłóż równomiernie szpinak, a na szpinak umieść łososia. Dodatkowo na każdym kawałku ryby połóż po dwie gałązki tymianku. Łososia przykryj kolejnymi kawałkami ciasta francuskiego. Brzegi sklej i podwiń do środka, tworząc poduszkę. Żółtko roztrzep widelcem
Food Squarełososiem Autor: zjemto Kategoria: przystawka Czas przygotowania: 30 minuty Czas gotowania: 15 minuty Całkowity czas: 45 minuty Składniki 200g łososia wędzonego 4 jajka 450g mrożonego szpinaku 200g serka śmietankowego/kanapkowego skórka z 1 cytryny 4 łyżki posiekanego koperku sok z połówki cytryny gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Mrożony szpinak roztopić na patelni, odsączyć(...)nadmiaru wody i odstawić do ostygnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, następnie na małych obrotach dodawać pojedynczo żółtka. Szpinak doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, Dodać całość do masy z jajek i powoli razem wymieszać łyżką. Rozsmarować całość na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180C przez
zjem to blog kulinarnyłososiem Autor: zjemto Kategoria: przystawka Czas przygotowania: 30 minuty Czas gotowania: 15 minuty Całkowity czas: 45 minuty Składniki 200g łososia wędzonego 4 jajka 450g mrożonego szpinaku 200g serka śmietankowego/kanapkowego 3 łyżki jogurtu naturalnego skórka z 1 cytryny 4 łyżki posiekanego koperku sok z połówki cytryny gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie Mrożony szpinak roztopić(...)odsączyć z nadmiaru wody i odstawić do ostygnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę, następnie na małych obrotach dodawać pojedynczo żółtka. Szpinak doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać całość do masy z jajek i powoli razem wymieszać łyżką. Rozsmarować całość na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku
zjem to blog kulinarnyodmiany żeby coś zrobić a się za dużo nie narobić, postanowiłam zamiast roladek z tortilli z łososiem zrobić roladę szpinakową z łososiem, zawsze jakaś odmiana :) Składniki na ciasto szpinakowe 4 jajka 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku sól, pieprz Składniki na farsz(...)serka śmietanowego 3 łyżki jogurtu greckiego gęstego skórka z 1 cytryny (opcjonalnie) 1 pęczek koperku sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 200 g wędzonego łososia w plastrach Na patelnię wrzucamy zamrożony szpinak, jak już się rozmrozi przyprawiamy go solą i pieprzem i przekładamy go na sitko i odstawiamy żeby odsączył się z nadmiaru wody (możemy kilka razy zamieszać żeby dokładnie
Piekielna Kuchnia Patimnie jak będzie smakować, ale w idocznie była pyszn a bo gościo m smakowa ła :) Do serka dodałam Sos chrzanowy Roleski i Majonez Folwark. Wszystkim miłośnikom szpinaku i łososia na pewno będzie smakować:) Powie że jest łatwa w przygotowaniu i w sumie szybko się ja robi. Zapraszam do wypróbowania a może zrobicie taką roladę na święta(...)Składniki : 450 g szpinaku mrożonego 2 serki śmietankowe almette 5 plastrów łososia 3 łyżki startego sera cheddar sól, pieprz do smaku szczypiorek 5 jajek 1 łyżeczka mąki 2 łyżki posiekanego koperku 1 duży ząbek czosnku sos chrzanowy Roleski Majonezu kremowego FolWark Wykonanie : Szpinak przekładamy na patelnię i na małym ogniu go rozmrażamy, dodajemy ząbek czosnku
Sama słodycz i szczypta chilidanie, które powstało przypadkiem (jak samo ciasto francuskie), gdy miałam większość składników w lodówce, ochotę na rybę i niewiele czasu do przyjścia gości... Pakieciki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i łososiem Składniki: opakowanie ciasta francuskiego chłodzonego opakowanie mrożonego szpinaku ser typu feta 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku pieprz łyżka śmietany filet z łososia, świeży - około 200-250 g cytryna(...)kroimy. Podsmażamy na maśle. Gdy się zeszkli, dodajemy opakowanie szpinaku. 2. Gdy szpinak już się roztopi, dodajemy łyżkę śmietany i pokrojony w kostkę ser typu feta (jest wystarczająco słony, dlatego nie solę już farszu). Doprawiamy do smaku pieprzem. 3. Z fileta z łososia zrywamy skórę (wystarczy palcem ściągać delikatnie skórę i sama schodzi), płuczemy i osuszamy delikatnie fileta
dobra gospodyni dom wesołym czynibianco czyli serek, parmezan i koper. Jeśli sos jest za gęsty rozrzedź greckim jogurtem lub użyj creme fraiche. Posmaruj sosem placki i posyp mozzarellą. Na wierzchu ułóż kawałki łososia, lekko podsmażony szpinak i kawałki awokado. Pokrój cebulę w cienkie krążki i ułóż na pizzy. Piekąc pizzę na kamieniu pamiętaj aby spód ciasta był dobrze podsypany mąką. Wtedy pizza na pewno(...)surówkę. Poszatkuj cienko obie kapusty i wymieszaj z winnym octem, oliwą, solą, pieprzem i majerankiem. Podaj pizzę z surówką. Smacznego! The post Pizza bianco z łososiem awokado i szpinakiem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniałososia, lub pojedynczy filet o wadze ok. 150-200 g 200 g kremowego twarożku (u mnie zmiksowany serek wiejski) odrobina liści świeżego szpinaku (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku cytryna sól i pieprz Filety z łososia wcześniej rozmrozić i upiec w folii, oprószając je przedtem z obu stron(...)solą i pieprzem, na wierzchu ułożyć cieniutkie plasterki czosnku do smaku. Piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni C. Gotowe naleśniki posmarować twarożkiem, ułożyć liście szpinaku, następnie kawałki łososia, skropić sokiem z cytryny i zawinąć w rulonik. Smacznego
Kuchnia Ellie