krem można udekorować jedynie świeżą natką pietruszki. SKŁADNIKI 1 duży kalafior 2 czerwone papryki 500 g zielonych szparagów 1,5 l rosołu drobiowego lub 1 kostka rosołowa 150 g wędzonego łososia opcjonalnie gałązka lubczyku sól, świeżo mielony pieprz, gałka muszkatołowa WYKONANIE Kalafior podzielić na mniejsze części i przełożyć do dużego garnka. Z papryk wyciąć gniazda nasienne, zaś ze szparagów oderwać
Passions hobbies lifeSkładniki: 350 g makaronu 200 g łososia wędzonego 200 ml śmietanki kremowej 36 % 200 ml mleka 2 ząbki czosnku sól pieprz młotkowany 2 liście laurowe Sposób wykonania: Śmietankę i mleko przelej do garnka, dodaj czosnek, liść laurowy. Gotuj przez kilka minut mieszając aż lekko zgęstnieje. Wyjmij liście laurowe i czosnek. Dodaj pokrojonego łososia. Dopraw do smaku solą i pieprzem
Darcia w kuchnipotrawa: sałatka, dzisiaj z soczewicą. Myślę, że takich miłośników jak ja jest znacznie więcej. Więc dla miłośników sałatek (i nie tylko), coś smacznego. Składniki: Soczewica z puszki 100 gram łososia wędzonego ½ papryki czerwonej 2 ogórki korniszony 3 jajka ugotowane na twardo Natka pietruszki Majonez light ( light używam na ogół zawsze ) Sól Pieprz Sok z cytryny Wykonanie: Soczewicę umieszczamy na sicie
Smaki EwyFilo with salmon paste. Składniki. 6 pasków ciasta filo 10dag masła 50g łososia wędzonego 100g sera białego 2 łyżki jogurtu 1 łyżka koperku świeżego Wykonanie. Z ciasta filo przyciąć paski dostosowane do foremek-rożków. Każdy posmarować stopionym masłem, foremki też. Ciasto nawinąć lekko na foremki, przepędzlować masłem. Piec w temp.200stop.około 10min,aż się ładnie zarumienią. Płaty łososia pokroić
Kulinarny karnet Christopheraobiad. Wystarczy makaron, brokuł, kawałek łososia zalać to wszystko śmietaną i gotowe. Polecam jest naprawdę pysznie. Składniki: 300 g makaronu spaghetti 250 g łososia wędzonego 1 brokuł 1 cebula 200 ml śmietany 2 ząbki czosnku masło sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, wrzucić
magiczna kuchnia Kasiskładniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody szczypta soli 1 jajko 1 łyżeczka majeranku 350 g serka śmietankowego sól ziołowa do smaku 250 g łososia wędzonego w plastrach olej Rapso do smażenia Mleko wymieszać z wodą, mąką, jajkiem,szczyptą soli i majerankiem. Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki. Serek doprawić solą ziołową i dokładnie wymieszać. Można użyć
Monia miesza i gotujedomu też może być fajnie! Dziś polecam szybką sałatkę, idealna na kolację! Składniki na 3 sztuki; 3 jajka pół szklanki zielonego groszku ( mrożonego) pół szklanki kukurydzy 15 dag łososia wędzonego szczypiorek pół szklanki startego żółtego sera sól, pieprz do smaku 3 łyżki majonezu 3 łyżki musztardy Przygotowanie; Jajka gotujemy na twardo. Następnie przekrawamy na pół. Białka ścieramy
Radość kipiąca uśmiechem.użyjcie do jej podania, jak ja, talerzyków firmy Ambition . Czas przygotowania : 30 min. Porcja dla 4 osób : Składniki: ● 200 g mango ● 200 g awokado ● 150 g pomidorów ● 300 g wędzonego łososia ● 1 cytryna bio ● 2 pomarańcze bio ● 40 ml oliwy z oliwek ● szczypta pieprzu Cayenne ● 80 g mieszanki sałat Do dekoracji : ● kilka pomidorków koktajowych ● szczypiorek lub natka pietruszki Przygotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamiejsce spotkań w codziennej bieganinie. Tutaj się wyciszamy, uciekamy od stresów, pijemy herbatę i odpoczywamy. Do stołu zapraszamy naszych gości, podając to co najlepsze. Składniki: 2 średnie cykorie 200g łososia wędzonego w plastrach 1 mozzarella 1/2 długiego, zielonego ogórka 1 złota, słodka papryka koperek sól pieprz oliwa z oliwek Sposób wykonania: Ogórek, paprykę oraz mozzarelle kroimy w drobną kostkę, doprawiamy
Kuchnia Pani Wiosnysmaczne i idealnie nadają się do podania jako przekąska lub na śniadanie. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 8 tostów około 8 kromek chleba tostowego około 50 g łososia wędzonego 4 – 5 pomidorków koktajlowych 2 listki sałaty zielonej lub kilka listków sałaty rukola 150 g sera białego około 2 łyżek jogurtu naturalnego (ilość jogurtu zależy jak wilgotny
Uwaga Babcia Gotujeszybki przepisik na pyszną pastę do pieczywa. Super jest. Jeśli tylko lubicie koperek i łososia to możecie śmiało czytać dalej i zacierać ręce na pyszną kolację. Składniki: 1 opakowanie łososia wędzonego (100-150 gram) 2 jajka gotowane na twardo 3 łyżki tartego sera żółtego 1-2 łyżki drobno siekanej cebuli garść siekanego kopru 1 łyżeczka musztardy delikatesowej lub stołowej
Kuchnia po mojemuszwajcarskiego sera z mleka krowiego. Smak tego sera jest lekko orzechowy. Odrobina luksusu każdemu się należy nie tylko od święta :) Składniki: 4 - 6 jajek ugotowanych na twardo 150 g wędzonego łososia 50 g sera Gruyère (opcjonalnie poczciwa gouda) 2 łyżki majonezu puszka czarnego kawioru (cena około 10 zł) rzeżucha (opcjonalnie szczypiorek) koperek pół łyżeczki kurkumy świeżo mielony
Bon Appetit Małgorzatyzaskoczyć swoja rodzinę czy gości? Na przykład podając im aromatyczne, chrupiące, kolorowe wianuszki z ciekawym nadzieniem. W moich zielono różowych wypiekach znalazło się pesto, wędzony łosoś MOWI i botwinka. Fajne połączenie prawda? Zobaczcie co z tego wyszło. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikrośnięcia i 15 min pieczenia. Gwarantuje, że posmakuje nawet tym co za łososiem nie przepadają - sprawdzałam! :) Składniki: 300 g mąki 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 25 g drożdży 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczka soli himalajskiej 1 łyżka ziół prowansalskich Dodatki : 100 g łososia wędzonego Mowi 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego lub sosu pomidorowego 5 suszonych pomidorów
Czarnawisienka