Prosta, pyszna i efektowna wiosenna sałaka, która z pewnością zasmakuje wszystkim gościom i domownikom. Polecam! Składniki: 2-3 garści mieszanki sałat 3-4 jajka 1 brokuł 50g wędzonego łososia 4-5 rzodkiewek rzeżucha Sos: 1 łyżka majonezu 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżeczka musztardy 1 przeciśnięty ząbek czosnku *** Jajka gotujemy
Blog z Apetytempodobnie wygląda… Nie samym łososiem człowiek żyje… Do niedawna zdarzało mi się od czasu do czasu konsumować duszonego na maśle dzikiego łososia. Najlepiej w towarzystwie szpinaku i sosu holenderskiego . Mniam… Jego zapasy jednak znacznie się uszczupliły jeszcze przed wybuchem epidemii, a potem nie było już okazji ich uzupełnić. Poza tym czasami wjedzie łosoś wędzony i właściwie to by było
Modern Cave Girlsię termin ważności. Ugotowałam więc ravioli. Połączyłam z warzywami powstał szybki obiad. 200 g kolorowego tortellni Arc Pol 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 4 suszone pomidory 2 płaty wędzonego łososia 1 puszka marchewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka masła 1 cebula 150 g żółtego sera sól pieprz szczypta świeżego oregano Makaron tortelini
Kuchnia w oparachKanapki to przecież idealne danie na piknik. Z bajglem będzie na bogato a równie szybko i prosto. Składniki: bajgiel lub świeży obwarzanek krakowski 2 czubate łyżki serka śmietankowego plasterek wędzonego łososia 2 plasterki czerwonej cebuli koperek świeżo zmielony pieprz Pełen przepis tutaj. 9. Kanapka z pasztetem po wietnamsku Takie kanapki są najlepsze, gdy wybieramy się na piknik i nie chcemy
Ugotowane pozamiatanełososiem i brokułem. Sałatkę warto zrobić dzień wcześniej a rano wyjąć z lodówki i zabrać do pracy. Składniki: / 2 porcje 300 g gotowanego brokułu ( waga po ugotowaniu ) 80 g łososia wędzonego o obniżonej zawartości tłuszczu i soli 2 małe jajka 5 g pestek dyni 1 ogórek małosolny lub kiszony Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Do pudełka wykładamy kawałki brokułu ugotowanego
Smaki Ewyjeść pod każdą postacią, staram dobierać się go do potraw gdzie nie ma dużo składników aby nie zabrały mi smaku pysznej rybki ;) Składniki na 2 porcje: ☛120 g łososia wędzonego ☛200 g brokuła ☛1 łyżka jogurtu ☛110 g makaronu ☛tłuszcz do podsmażenia ☛opcjonalnie 5 łyżek śmietanki 30 % /śmietany 18% * Przygotowanie: 1. Ugotować makaron, brokuła ugotować do miękkości i odstawić
Zdrowie i pysznie na talerzuPrzepis na ciasto (na dwie duże pizze) znajdziecie tutaj . Poniżej podaję składniki na jedną pizzę: 2 łyżki pesto (użyłam gotowego pesto bazyliowego) ok. 100 g mozzarelli ok. 40 g wędzonego łososia 1/2 małej cebuli 1 łyżka drobno utartego parmezanu Ciasto przygotować zgodnie z przepisem (z 1/2 podanej porcji). Mozzarellę utrzeć na tarce. Cebulę drobno posiekać a łososia pokroić na mniejsze
Bulliomożna ją podawać z różnymi składnikami. Ja zrobiłam tym razem z łososiem zapiekaną w chlebie tostowym Składniki: - 6 jajek - 50 ml śmietanki 12% - 50 g żółtej mozzarelli - 100 g łososia wędzonego - 1/2 pęczka szczypiorku - 8 kromek chleba tostowego - sól - pieprz - masło Przygotowanie: Jajka roztrzepujemy ze śmietanką w misce, dodajemy starty ser. Całość mieszamy. Następnie dodajemy posiekany szczypiorek i pokrojonego
Kulinarne życiepiasku obmywanym przez fale . Obecnie, marynowany w soli, cukrze i koperku. W ciągu kilku dni "grzebania" surowa ryba przechodzi niesamowitą metamorfozę, stając się nieco podobno do łososia wędzonego na zimo. Jej smak jest jednak dużo bogatszy. Nie wspomnę już o oszałamiającym kolorze, jeśli do marynowania użyjemy buraków. I w końcu gravlax to przystawka. Bardzo wyrafinowana
Simple DishPrzepis na ciasto (na dwie duże pizze) znajdziecie tutaj . Poniżej podaję składniki na jedną pizzę: 2 łyżki pesto (użyłam gotowego pesto bazyliowego) ok. 100 g mozzarelli ok. 40 g wędzonego łososia 1/2 małej cebuli 1 łyżka drobno utartego parmezanu Ciasto przygotować zgodnie z przepisem (z 1/2 podanej porcji). Mozzarellę utrzeć na tarce. Cebulę drobno posiekać a łososia pokroić na mniejsze
Bulliozaletach sałatki jako obiadu do zabrania ze sobą, gdziekolwiek tylko się udajemy, wspominałam już przy okazji wersji z wędzonym łososiem . To doskonałe rozwiązanie dla wszystkich osób żyjących w ciągłym biegu, które mimo braku czasu chcą cieszyć się zdrowym i smacznym domowym jedzeniem, a dzisiaj aromatu będzie niemało bo na talerzu gości wędzony pstrąg! Ryba ta, jak zapewne większość, zachwyca
peanutbuttermonsterpatelni posmarowanej 1/2 łyżeczki oleju z obu stron, odwracamy za pomocą łopatki, smażymy szybko (ok 30 sekund z 1 strony) bo naleśniki szybko się smażą. Studzimy. - 50 g łososia wędzonego z koperkiem - 2 łyżki jogurtu greckiego - mix sałaty z buraczkami - 2 łyżki serek kanapkowy - chili w młynku Naleśnik smarujemy serkiem wymieszanym z jogurtem i chili. Układamy liście sałaty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięfalse PL X-NONE X-NONE Dzisiejsza nasza propozycja jest lekka i sprawdzi się zarówno na śniadanie jak i niewielkie przyjęcie. WARSTWOWA SAŁATKA NA SZYBKO SKŁADNIKI: - 70g łososia wędzonego - 120 g liści młodego szpinaku - 15 g kiełek koniczyny - pomidor - mozzarella mini kulki około 8 sztuk - sos koperkowo-musztardowy - słonecznik prażony SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: KROK 1: Układamy na talerzu
Związek na patelniPrzekąska z placków tortilli, z serkiem śmietankowym, łososiem i warzywami. Szybka przekąska na niezapowiedzianych gości! Składniki: 3 placki tortilli, serek śmietankowy lub naturalny ok 150 g, łosoś wędzony w plastrach ok 150 g, 3 duże liście sałaty lodowej, szczypiorek, pół ogórka zielonego gruntowego, Przygotowanie: Każdy placek smarujemy cały serkiem, układamy sałatę, szczypiorek - całe łodygi, pokrojonego w wąskie paski ogórka
Lena GotujeJajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym, to genialnie smakująca przystawka. Wędzona ryba doskonale pasuje do jajek. Kwaśny korniszon i szczypiorek dopełniają smak. Tylko 4 składniki a efekt godzien świątecznego stołu. Wędzonego pstrąga łososiowego możesz zastąpić wędzonym łososiem. Zamiast korniszonów lub wraz z nimi możesz użyć marynowanych oliwek, kaparów, grzybków marynowanych. Jeśli zostanie Ci kilka faszerowanych jajek, to możesz wykorzystać
Codziennik Kuchenny