Polacy?? Otóż mamy podpłomyki, czyli drożdżowe chrupiące placki wypiekane w piecu, o którym Inny Wymiar smacznie przypomina do wyboru jest pięć rodzajów m in. ze szpinakiem, albo chrupiącym boczkiem czy też łososiem (17-30 zł). Restauracja posiada odrębną bardzo rozbudowaną kartę alkoholi. Wybór win jest naprawdę spory już na wejściu „wita” nas cała ściana różnorodnych
Wylizany RondelŚniadanie na bogato :) Składniki 1/2 szklanki ryżu białego 200 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 6 jajek 3 ząbki czosnku sól, pieprz kurkuma
czarrna od kuchnirestauracji Roberta Sowy. Każde stanowisko kusiło, pachniało i inspirowało. Przygotowaliśmy zupę cebulową z brandy i serem gruyer, piersi z kurczaka owinięte pancettą i nadziewane szpinakiem i serem mozzarella, yakitoru z łososia z sałatką z owoców południowych (mój absolutny faworyt) oraz orzechowe bezy z kremem kawowym i sosem z owoców leśnych. Było pięknie, słonecznie, niezwykle smacznie i co najważniejsze
KUCHARNIAszpinakowe gofry* z ricottą i wędzonym łososiem/pomidorem i szczypiorkiem*ze świeżym szpinakiem Nie mogłam się zdecydować na które mam większą ochotę :PWczorajszy dzień jak najbardziej udany, projekt zrobiony(kręcenie filmu, i myy.. tak xd my aktorki xd ^.^ ) Do tego mnóstwo śmiechu, wygłupów, domowa pizza, sernik kajmakowy i murzynek otrębowy
More food, love and dreamsnajlepszymi warzywami i kawałkiem pysznej ryby to już musi smakować wyśmienicie. Spróbujcie! Składniki : * makaron spaghetti * mała cukinia * duża garść świeżego szpinaku lub szklanka mrożonego * oliwa z oliwek * 3-4 łyżki śmietany kremówki * ząbek czosnku * sok z połowy cytryny * świeży łosoś - filet * sól, pieprz(...)Przygotowanie : Rybę przyprawić, skropić sokiem z cytryny i usmażyć bądź upiec. Makaron ugotować al dente. Czosnek posiekać, przesmażyć na oliwie, dodać cukinie i szpinak. Przyprawić i poddusić. Dodać śmietanę i wymieszać całość z makaronem. Podawać z łososiem
Magiczne Życie MartyPyszna przekąska dla niezapowiedzianych gości :) Przygotowanie rolls'ów zajmuje bardzo mało czasu - pod warunkiem, że usmażymy wcześniej naleśniki. Przekąska inspirowana jest zawijańcami ze szpinakiem, które serwowane są w Pizza Hut :) Łosoś wędzony znakomicie komponuje się z serkiem śmietankowym, ziołowym lub chrzanowym. Całości dopełnia świeża roszponka lub rukola wg gustu. Składniki: 5 naleśników opakowanie serka śmietankowego, ziołowego lub chrzanowego
Chocolate Muffin BlogDanie dla sportowców czy miłośników zdrowej kuchni! Dzisiaj zapraszam na pyszne i zdrowe placuszki z mąki gryczanej, podane z grubym plastrem awokado, ogórkiem zielonym, łososiem i jajkiem poszetowym. Wszystko podane z nowalijkami świeżym szpinakiem, rukolą, dymką, rzodkiewką, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki. Wszystko skropione oliwą z oliwek z dodatkiem chili. Pyszne! Zapraszam! Wytrawne placuszki gryczane: - 4 czubate łyżki maki(...)żółtko w środku ma być płynne! A i mówię tu o jajku prosto z lodówki! ;-) Ponadto będziemy potrzebować - świeże liście szpinaku, rukoli, kiełki rzodkiewki, dymkę, ogórek zielony, awokado dojrzałe, rzodkiewkę, pomidorki koktajlowe, natka pietruszki, 6-7 plasterków ogórka zielonego - łososia norweskiego - sok z cytryny - oliwa z oliwek z dodatkiem chili Podajemy jak na fotografii ;-))) Smacznego!!! Zapraszam na mojego FanPage
SMYKWKUCHNISkładniki: 1 opakowanie placków do tortilli 450 g twarogu 100 g łososia wędzonego 1 natka pietruszki 1 pęczek koperku 1 pęczek szczypiorku 1 szklanka śmietany spora garść szpinaku i rukoli pieprz szczypta soli Przygotowanie: Twaróg rozdrabniamy i przekładamy do szklanej miski. Mieszamy wraz z śmietaną. Dodajemy posiekaną pietruszkę, koperek i szczypiorek. Łososia drobno siekamy i dorzucamy. Całość mieszamy i doprawiamy
ClauditteMissCookingsushi 6-8 płatów nori Zalewa do ryżu 40 ml gorącej wody 40 ml octu ryżowego 20 g cukru 2/3 łyżeczki soli Dodatki: 200 g łososia (u nas wędzonego na zimno) 200 g świeżego szpinaku 200 g pieczarek (u nas brązowe i portobello) 4 jajka sadzone (usmażone z obydwu stron) 2 duże marchewki 4 zielone szparagi ugotowane 1/2 cebuli(...)formując kwadrat. Na ryżu rozprowadź łyżkę Sosu Uncle Bens, wyłóż warstwę mięsa, warstwę pozostałych dodatków (szparagi, szpinak, marchewkę, pieczarki, kiełki soi), przykryj warstwą ryżu. Zawiń nori zakładając rogi do środka tak jak kopertę, całą kanapkę owiń folią. Ryżowe kanapki z łososiem i jajkiem Tak jak poprzednio rozłóż folię, płat nori i warstwę ryżu. Na ryżu rozłóż łososia pokrojonego
SzczyptaSmaQktóra bardzo ładnie się prezentuje a do tego nie jest tak trudna do zrobienia jak mi się wydawało.składniki:1 opakowanie mrożonego szpinaku 450 g4 jajkasól z pieprzem Kamisczosnek granulowany400 g serka śmietankowego do smarowania120 g wędzonego łososia w cienkich plastrachSzpinak wrzucić na patelnię i odparować nadmiar wody. Doprawić solą z pieprzem i czosnkiem, wystudzić. Białka(...)wystudzonego szpinaku dodać żółtka i dokładnie wymieszać mikserem. Dodać białka i delikatnie wymieszać łyżką. Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 15 minut. Serek wymieszać, jeśli będzie za gęsty dodać odrobinę jogurtu doprawić do smaku. Posmarować wystudzone ciasto szpinakowe. Wzdłuż jednego dłuższego boku rozłożyć kawałki wędzonego łososia i zwinąć
Monia miesza i gotujeSkładniki 1-2 sztuki awokado jajko opakowanie łososia wędzonego ząbek czosnku sok z cytryny - do smaku sól, pieprz mix sałat lub liście szpinaku sos vinegrette Przygotowanie Miękkie awokado rozdrobnić blenderem, przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sałatę skropić sosem vinegrette, ułożyć na niej awokado, a na nim wędzonego łososia. Podać z ugotowanym jajkiem i świeżym pieczywem..oprószyć pieprzem
Gaździnka warzynaleśniki faszerowane liśćmi szpinaku, gorgonzolą i prażonymi orzechami włoskimi. Połączenie obłędne! Takie, które sprawia, że zawsze wołam o dokładkę! Ps. świetnym pomysłem będzie również dodatek łososia albo pieczonego kurczaka! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 7 szt ) * szpinak mrożony ( rozmrożony ) – ok. 120 g * duże jajko – 1 szt * mleko – 100 ml * mąka pszenna – 150 g * sól – 1 szczypta * olej
Ostra na SłodkoNie wiem czy Wy macie tak samo… ale zawsze jak spotykamy się ze znajomymi spędzamy godziny w internecie szukając pomysłu na przystawkę, przekąskę. Jeśli o
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rybę na swój sposób, dlatego tym razem robimy podwójne menu. Łosoś gotowany na parze z włoszczyzną oraz dorsz smażony w migdałach SKŁADNIKI: 2 dzwonki łososia 2 filety z dorsza ziemniaki pieczone z masłem i rozmarynem szpinak w śmietanie sol, pieprz,czosnek, jajko, mąka, migdały, włoszczyzna Oba filety należy oczyścić i umyć pod bieżącą wodą. Osuszyć na ręczniku papierowym, następnie oprószyć(...)solą i pieprzem. Łososia umieścić w garnku na parze i gotować wraz z włoszczyzną 10-15 minut pod przykryciem. Natomiast dorsza obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na koniec w płatkach migdałów. i smażyć na oleju do uzyskania złotego koloru panierki z migdałów. Obie ryby podałam ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami z masłem, rozmarynem i czosnkiem Smacznego
MarciochaKucharzyNaleśniki ze szpinakiem i fetą z dodatkiem suszonych pomidorów to bardzo zdrowa propozycja obiadowa. Połączenie szpinaku z delikatnie słoną fetą i słodkimi suszonymi pomidorami sprawia, że
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!