naszych dzieci. Zaopatrzcie się przed rokiem szkolnym w pudełeczka śniadaniowe. Ładnie zapakowane śniadanie dzieci zjedzą z przyjemnością. Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Chrupiące tosty z wędzonym serem Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem
Moja smaczna kuchniarazem poniosło mnie do Grecji..gdzie zamiast mozzarelli ...jest feta! Sałatka grecka jest prosta w przygotowaniu, istnieje kilka wariantów tej chrupiącej przystawki. Ważny jest sos.I zachowanie proporcji. Składniki sałata lodowa czarne oliwki zielone oliwki pomidory koktajlowe pomidory śliwkowe kolorowa papryka ser feta ogórek gruntowy oliwa z oliwek cytryna lub ocet czosnek bazylia listki cebula dymka lub szczypior Sos- to bardzo
Z Kuchni Do Kuchnizetnie podajemy na talerze. Łosoś po usmażeniu łatwo odchodzi od skóry. Właściwie zostaje ona na patelni a my dzielimy kawałek na dwa talerze już bez skóry. Propozycja podania z sałatą lodową, z selerem, papryka i jajkiem. Przepis na taką sałatkę w kolejnej odsłonie. Łosoś z patelni aromatyczny z rozmarynem Smacznego
Pyza i Surówkamalinami i bitą śmietaną Koktajl jagodowy na maślance Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl z jeżyn na maślance Makaron z serem twarogowym Orzeźwiająca sałatka z arbuza z sałatą lodową i malinami Owsianka na mleku z bananem i malinami Semifreddo jagodowo-truskawkowe Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami
Moja smaczna kuchniapowietrze znów przesiąknie grillowym aromatem. Oto jedna z najprostszych propozycji na "coś z grilla" dla tych, którzy nie planują tylko wykonują ;) Składniki: bułka (kajzerka, ciabatta, serowa) 3 duże liście sałaty (lodowa, rzymska czy zwykła) 2 dojrzałe pomidory (malinowe, rzymskie, cherry) 1/2 ogórka zielonego 1/3 papryki czerwonej kilka piórek cebuli (czerwona, cukrowa) sos vinaigrette rozgrzany grill ;) Przygotowanie: Z umytych, osuszonych
Kuchnia po mojemukiedy spróbowałam szparagów ze zasmażką, to nie mogę się od nich uwolnić, tak bardzo mi smakują. Żal mi tylko, że do najtańszych nie należą, bo za 9 zł. miałabym sałatę lodową, masłową, brokuła i kalafiora. Mój zestaw obiadowy: łosoś na parze z ziołami prowansalskimi, ziemniaki z koperkiem i zielone szparagi polane masłem z tartą bułką. Porcja na 2 osoby
Passions hobbies lifebardzo proste do zrobienia) 1/3 papryki (ja wybieram żółtą, bo jest najłagodniejsza) 1/2 ogórka zielonego 1 pomidor (sam miąższ, bez gniazda pestkowego) 1/2 małej cebuli 2-3 liście sałaty lodowej Składniki na sos tzatziki: 1/2 dużego jogurtu greckiego lub bałkańskiego 1/2 ogórka zielonego 2-3 ząbki czosnku ( w zależności jak bardzo czosnkowy sos chcemy) sól, pieprz garść posiekanego kopru
Kuchnia po mojemupierwsze zestawienie smaków suszonych pomidorów i sera smakuje mi na tyle że sałatka weszła do "domowego kanonu", po drugie jest miłą odskocznią od świątecznego "obżarstwa" ;P Składniki: sałata lodowa suszone pomidory pół słoika ogórki kiszone - 4 duże oliwki zielone - mała paczka ser typu feta Dresing: 3 ząbki czosnku sól ocet jabłkowy kilka łyżek oleju z zaprawy Wykonanie: Kroimy składniki
Lubczyk i Waniliajakieś lżejsze danie, a cóż może być lepszego niż sałatka :) Składniki: - 3/4 szklanki kaszy pęczak - 1 łyżka oliwy z oliwek - 4 łyżki mleka sałatka - 1 ząbek czosnku - 1 główka sałaty lodowej - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka fasoli czerwonej - 1 puszka groszku - 1 mała cebula - 4 suszone pomidory - 1 mały słoik oliwek czarnych - 1/2 serka białego typu włoskiego
Zainspirowana w kuchnidzisiaj i muszę szczerze przyznać, że nawet jeżeli nie podacie mięsa z sosem żurawinowym, to i tak będzie ono pyszne i aromatyczne. Ja podałam pieczeń z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 800 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 duża cebula 1 duża marchewka 1 por 3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego
Passions hobbies lifepłatków skręcamy, tak, żeby masa nie uciekła. Nadziane dokładnie maczamy w cieście i smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez około 2 minuty. Gotowe danie serwujemy na ciepło, na liściach sałaty lodowej, skropione sosem z octu balsamicznego. Mnie kombinacja smaków wprawiła w zachwyt, dodatkowo cała potrawa wygląda niesamowicie dekoracyjnie. Recenzja konQbka była entuzjastyczna, nawet po wyjątkowo ciężkim dniu w pracy;) Obiad
les mirabellespuszczą dużo soków i duszą się aromatycznie. Podczas duszenia trzeba jedynie co jakiś czas je obracać. Goloneczka podaję najczęściej w wersji obiadowej z ziemniaczkami i surówką Dziś podane z sałatą lodową http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/05/saata-zielona-z-rzodkiewka-i-ogorkiem-w.html Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: pomidory koktajlowe ogórek zielony 1 duża cebula 1 główka sałaty lodowej zielone oliwki ser grecki oliwa z oliwek - suszona bazylia, suszone oregano, posiekany czosnek ocet balsamiczny Smacznego
ClauditteMissCookingpodgrzewać. Oczyszczone krewetki dodać do woka i trzymać ze dwie - trzy minuty, przemieszać, skopić sokiem z cytryny, posolić do smaku. Dosypać natki i ............................. Smacznego ja podałam z sałatą lodową w sosie vinegrette...... i wineczko, które dostałam od koleżanki:-) smaczniusio
Gaździnka warzyMój dzisiejszy obiad: filet z łososia, przypiekane ziemniaki, sałata lodowa z koperkiem i sosem winegret. Oczywiście palce lizać. Jeżeli chodzi o ziemniaki, to przepis już zamieszczałam w przepisie na dorsza w cytrynie. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI: 2 filety z łososia 2 cytryny nieco masła i oliwy 2 ząbki czosnku przyprawy: pieprz cytrynowy, sól WYKONANIE: Przygotować marynatę (najlepiej
Passions hobbies life