kwaskowatych robi z tego szałołtu cojś richtig dobrego. Pamiyntejcie yno [14] , żeby niy zbiyrać [15] tych kwiołtkōw kole autobany [16] ! Co potrza? [17] połra [18] liści szałołtu [19] lodowego abo jakego inkszego, ale żeby fajnie chrupoł [20] dwie gorści [21] rukoli 4 tōmaty [22] 2 jabka połra rzodkewkōw gorść gańsipampkōw połra kwiotkōw ze szczypiorku połra liści bazylii syr [23] sałatkowy(...)pierwszy raz [9] zjecie [10] wam [11] twarz [12] wódka [13] takie połączenie [14] pamiętajcie tylko [15] zbierać [16] obok autostrady [17] co będzie potrzebne [18] kilka [19] sałaty [20] chrupiącej [21] garście [22] pomidory [23] ser [24] sos [25] łyżka [26] octu [27] cytryny [28] oleju [29] możecie [30] mniejsze kawałki [31] pokroić [32] każdy [33] wrzućcie [34] porządnie
Chop w kuchniduże pomidory 1 czerwona cebulkasałata - może być lodowa, albo mieszanka sałatmajonezszklanka mąki ziemniaczanejsól, pieprz, czosnek, papryka ostra i słodka4 łyżki mlekałyżeczka proszku do pieczeniaolejNa ciasto:2 szklanki pszennej mąkipół łyżeczki soli2/3 szklanki gorącej wody3 łyżki smalcuPRZYGOTOWANIETortille:Do przesianej mąki dodajemy sól. Smalec rozpuszczamy w gorącej wodzie i stopniowo dodajemy do ciasta. Wyrabiamy ciasto na gładką masę i formujemy(...)Kolejno wałkujemy cienkie placki o średnicy ok. 20 cm. Kładziemy je na suchą rozgrzaną patelnie i smażymy po ok.30 sekund z każdej strony.Tortille smarujemy majonezem, układamy na nich sałatę. Z boku układamy kurczaka, pomidory i cebulę.Dół tortilli zakładamy 3 cm do góry, żeby nadzienie nie wypadło i zwijamy w rulon
Moje Kuchenne Rewelacjetaki efekt, warto do zrobienia tej sztandarowej potrawy ze stanu Maine wymieszać dwa rodzaje krewetek – średnie i duże (tygrysie). Mrożone gotowane krewetki odmrażamy na sicie – spłukujemy z nich lodową glazurę pod ciepłą bieżącą wodą i osuszamy. Świeże krewetki obieramy – odłamujemy głowę u nasady, zdejmujemy skorupę i odnóża, nacinamy i wyjmujemy jelito. Płuczemy pod bieżącą wodą. Żeby krewetki złapały jeszcze(...)próbujcie! PODANIE Zewnętrzne ścianki bułek smarujemy pozostałym masłem przy użyciu miękkiego pędzelka i grillujemy bułki na rozgrzanej patelni lub w elektrycznym grillu. Wypełniamy gorące bułki porwaną na małe kawałki sałatą rzymską i krewetkową sałatką, posypujemy prażoną cebulką i podajemy od razu – klasycznie z frytkami lub solonymi ziemniaczanymi chipsami. SKŁADNIKI 4 bułki z TEGO PRZEPISU 250-300g krewetek – najlepiej mieszanka
Karo in the Kitchen