taki efekt, warto do zrobienia tej sztandarowej potrawy ze stanu Maine wymieszać dwa rodzaje krewetek – średnie i duże (tygrysie). Mrożone gotowane krewetki odmrażamy na sicie – spłukujemy z nich lodową glazurę pod ciepłą bieżącą wodą i osuszamy. Świeże krewetki obieramy – odłamujemy głowę u nasady, zdejmujemy skorupę i odnóża, nacinamy i wyjmujemy jelito. Płuczemy pod bieżącą wodą. Żeby krewetki złapały jeszcze(...)próbujcie! PODANIE Zewnętrzne ścianki bułek smarujemy pozostałym masłem przy użyciu miękkiego pędzelka i grillujemy bułki na rozgrzanej patelni lub w elektrycznym grillu. Wypełniamy gorące bułki porwaną na małe kawałki sałatą rzymską i krewetkową sałatką, posypujemy prażoną cebulką i podajemy od razu – klasycznie z frytkami lub solonymi ziemniaczanymi chipsami. SKŁADNIKI 4 bułki z TEGO PRZEPISU 250-300g krewetek – najlepiej mieszanka
Karo in the Kitchen