Robi niesamowite wrażenie na imprezach. Składniki 100 ml czystej wódki 100 ml likieru blue curacao 100 ml soku ze świeżej cytryny kilka kostek lodu Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy wódkę i blue curacao. Wyciskamy sok ze świeżej cytryny i dodajemy do alkoholu. Dodajemy kilka kostek lodu ,zamykamy shaker i mieszamy. Przelewamy do szklanek
R'n'G KitchenKolejna nasza propozycja na karnawał. Składniki 40 ml cointreau 5 ml soku z limonki tonic lód Przygotowanie Do szklanki wlewamy 5 ml soku z limonki. Dolewamy likier cointerau. Wrzucamy kilka kostek lodu. Uzupełniamy tonicem
R'n'G KitchenProsty, lekki i bardzo smaczny drink. Składniki 60 ml soku pomarańczowego 180 ml Bazilio Caraibo di Coco plasterek pomarańczy lód Przygotowanie Sok pomarańczowy i likier o smaku kokosowym mocno schłodzone wymieszałem w shakerze z lodem. Wlałem do kieliszków. Udekorowałem plasterkami pomarańczy
R'n'G KitchenTroszkę weekendowo ,tak dla relaksu ;) Składniki 40 ml białego rumu 40 ml likieru pisang 100 ml soku bananowego Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy rum oraz pisang. Następne dolewamy sok bananowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
R'n'G KitchenSMACZNEGO ! UWAGI : do lodów tylko dla dorosłych można dodać 1-2 łyżki likieru pomarańczowego źródło " Meine Familie&Ich" Heft 5/2015
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!związki żywicowe oraz sole mineralne. Można je stosować w naparach i są składnikiem leków moczopędnych i żółciopędnych. Maliny można przygotowywać na różne sposoby - jako dodatki do deserów, ciast, nalewek, likierów, octów, a nawet do mięs
My Chcemy JeśćDodaj serek mascarpone i cukier waniliowy dokładnie zmiksuj. Dobrze jest rozmieszać serek przed dodaniem do masy. Poncz: 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 200 ml gorącej wody 100 ml amaretto lub likieru kawowego Zimny biszkopt przetnij na 3 części. Spód nasącz chłodnym pączem i posmaruj 1/3 masy. Połóż drugi biszkopt i nasącz go i posmaruj 2 częścią kremu. Przykryj trzecim biszkoptem
Cynamonowe szczęściesię nie zmieniło. I długo jeszcze nie zmieni. Nalewki zdecydowanie uczą cierpliwości. Tymczasem więc popijam jakieś belgijskie piwo, zerkam na jakiś komediowy serial i wpisuję przepis na ten likier. Stosunkowo szybko się robi (w porównaniu do nalewek) więc trzasnąłem go tak w oczekiwaniu na właściwe trunki. To raczej taki kobiecy napój. Delikatny i słodki, przyjemnie się pije. Cytryna dodaje lekkiej
Marder&Marder Manufactureczekolady mlecznej lub gorzkiej (ja użyłam mlecznej milki) 2 łyżki dobrej jakości masła 2 łyżeczki domowego ekstraktu pomarańczowego lub sok i skórka otarta z 1/2 pomarańczy lub dwie łyżki likieru pomarańczowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-4 mm, w miarę potrzeby podsypujemy mąką jeśli ciasto się zbyt klei. Wykrawamy pierniczki (u mnie serduszka i koła). W miseczce dokładnie
DefinicjaSmakugrubym dnem. Wstawiamy na nieduży ogień i dusimy ok 15 min. W tym czasie od owoców wydzieli się dużo soku, który odlewamy (można zrobić z niego syrop truskawkowy bądź likier). Do owoców dodajemy ksylitol, ziarenka z jednej laski wanilii, sok z cytryny i dalej dusimy, Dodajemy nasiona chia ( ja swoje zmiksowałam w młynku, dzięki czemu nie czuć ich "pestkowej konsystencji
DefinicjaSmakufilmie poniżej znajdziesz przepis na likier truskawkowy. Zapraszam na film. Życzę smacznego
Przepisy i porady kulinarneROYAL To już klasyk jeśli mówimy o koktajlu na bazie szampana. W karnawale szkoda go nie wykorzystać. 1cl likieru Creme de Cassis resztę kieliszka uzupełnić szampanem
Jemy Pijemyodkryli karob na nowo i od tego momentu jego sprzedaż stale wzrasta. Rośnie też lista produktów, w których karob znajduje zastosowanie. Można go spotkać zarówno w makaronie, czekoladzie, likierach, chałwie, sosach, sucharach dakos, zupach, w lodach, a także w serach. Przy czym lista ta nie wyczerpuje jego zastosowań. To dobre źródło białka, witamin oraz minerałów przy jednoczesnym braku glutenu
ClauditteMissCookingZnalazłam je u Doroty z MW [ klik ] i już są teraz na moim stole. Trochę zmieniłam po swojemu bo nie miałam likieru pomarańczowego. Bo u mnie tak jest, mam całe mnóstwo zapisanych przepisów które "czekają" i zbieram je bo na pewno wypróbuję. Natomiast jak zdarzy się przepis który mnie urzeknie to od razu się za niego zabieram
Moje Małe Czarowanieinnego alkoholu) Truskawki miksujemy na puree i łączymy z bitą śmietaną i cukrem. Przelewamy masę do maszynki do lodów i postępujemy wg. zaleceń producenta. Pod koniec mrożenia dodajemy likier / inny alkohol. Jeśli nie macie maszynki należy masę na lody umieścić w pojemniku, włożyć do zamrażarki i co ok. 30-45 minut zmiksować masę aby rozbić kryształki lodu i lody były
chili & sugar