likier - 5379 przepisów (strona:194/359)

Wigilijna sałatka wyśmienita 42

misce układamy naprzemiennie, pasek sałatki śledziowej i pasek buraczków *** *** Na wierzchu sałatkę posypujemy siekanym szczypiorkiem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Wigilijna sałatka wyśmienita pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Ciasto Morze Czarne 32

duży słoik kompotu z wiśni tak około 320 g wydrylowanych wiśni po odsączeniu 30 g skrobi ziemniaczanej 80 g drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 100 ml likieru Amaretto (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Przygotowanie bezy. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem odrobiny soli. Następnie dalej ubijając dodajemy kolejno łyżka po łyżce cukru. Na koniec ubijając

Olcia gotuje!
Pierniczki jogurtowe + przepis na lukier 22

pisać” po ciasteczkach) i zostawiamy do zastygnięcia *** *** Gdy lukier stwardnieje pierniczki przekładamy na talerz *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK)   Artykuł Pierniczki jogurtowe + przepis na lukier pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Panettone 27

żółtko 200 ml letniego mleka 100 g kandyzowanej skórki cytrusowej 50 g rodzynek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50 g suszonej żurawiny 80 ml letniej wody 150 ml likieru bądź rumu Dodatkowo: jajko cukier perlisty odrobina oleju Panettone Jak zrobić panettone. Do miski wsypać suszoną żurawinę, rodzynki oraz kandyzowaną skórkę cytrusową. Zalać rumem, owinąć miseczkę folią spożywczą i wstawić

MeCooks
Reniferki brownie 20

lukru robimy oczy *** *** W środek oczu wkładamy kawałki czekolady *** *** Reniferki są od razu gotowe do jedzenia *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK)     Artykuł Reniferki brownie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Syrop słony karmel 30

Jakie one były dobre! Potem były kremy do ciast i do deserów, a potem postanowiłam zrobić solony karmel w domu, tu znajdziesz przepis → solony karme l . Kolejną pozycją był → likier słony karme l . Jak raz spróbujesz takiego domowego, już żaden inny nie będzie Ci smakował. Gęstość i kolor syropu jest zależny od dwóch rzeczy: od tego jak bardzo skarmelizujesz cukier

Kulinarne przygody Gatity
Ajerkoniak 24

Domowy Ajerkoniak , to niesamowicie prosty do zrobienia likier jajeczny, który przygotujesz na bazie kilku łatwo dostępnych składników. Koniecznie sprawdź ten przepis

AniaGotuje.pl
Ciasto Cassis 29

Ciasto cassic to pyszny wypiek, któremu ciężko się oprzeć! Kakaowy biszkopt w połączeniu z dżemem porzeczkowym z dodatkiem likieru cassis, puszystym kremem i delikatną bezą smakuje naprawdę wyśmienicie. Artykuł Ciasto Cassis pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Frozen Orange Frappé alla James Bond 18

sprostać różnorodnym upodobaniom smakowym. Możemy spotkać wersję bezalkoholową, idealną dla wszystkich miłośników bezalkoholowych napojów orzeźwiających. Dla miłośników bardziej kuszących smaków istnieje również możliwość dodania do mrożonej kawy pomarańczowej likieru pomarańczowego, który nada jej dodatkową nutę luksusu. Frozen Orange Frappé z pewnością przypadnie do gustu zarówno miłośnikom kawy, jak i smakoszom orzeźwiających napojów. Jest to idealny wybór na letnie

RafalCook
Świąteczny likier Egg Nog 28

jest rodzajem świątecznego likieru na bazie surowych żółtek jaj kurzych (ewentualnie całych jaj) i mleka z dodatkiem wanilii, cynamonu, miodu oraz świeżo startej gałki muszkatołowej. Znany jest od XVII wieku i jest bardzo popularny w krajach anglosaskich. Nie ma jednego ustalonego przepisu na egg nog. Są tylko ogólne wytyczne i każdy może przyrządzać go inaczej, po swojemu. Ponoć swoją wersję

Marder&Marder Manufacture
Ciasto z kawowym kremem, biszkoptami i malinami 34

uroczystości rodzinnych. Biszkopt: 4 jajka 100 g drobnego cukru (u mnie wymieszany z erytrytolem) 60 g mąki pszennej 10 g ciemnego kakao 3 łyżki oleju 2 łyżki rumu lub likieru amaretto (lub wody) Masa: 500 g serka mascarpone 330 g śmietanki 36% cukier puder do smaku (u mnie 2 łyżki) 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (u mnie zbożowa, karmelowa) 2 łyżeczki

Smaki Na Talerzu
Naleśniki – jak zrobić idealne ciasto i wybrać najlepsze nadzienie 27

masła. Można je jeść zarówno na słodko, jak i na słono, z różnymi dodatkami. Najbardziej znanym rodzajem naleśników francuskich jest crêpe suzette – polany pomarańczowym sosem i podpalany likierem Grand Marnier. Naleśniki amerykańskie (pancakes) – to grube i puszyste placki z mąki pszennej, jajek, mleka i proszku do pieczenia. Smaży się je na maśle lub oleju, a podaje się

Ugotowane pozamiatane
Pełnoziarnista pizza z figami i fetą 26

czarne, zielone, żółte i purpurowe, a każda z nich ma nieco inny smak i teksturę. Używane w alkoholu. Figi są często używane do produkcji pewnych rodzajów alkoholi, takich jak likiery czy wina z fig. Ciekawostką jest również to, że choć figi są popularne w wielu kuchniach na całym świecie, ich uprawa wymaga specyficznych warunków klimatycznych, co sprawia

ProstePesto.pl
Bita śmietana z mascarpone do ciasta – pomysły na obłędnie pyszny deser 39

bitej śmietany i mascarpone możesz dostosować według własnych gustów. Eksperymentuj z dodatkami i smakami, tworząc własne, wyjątkowe desery, które zachwycą Twoich gości. Możesz dodać do masy odrobinę rozpuszczonej kawy , likieru lub innego płynnego dodatku. To doskonały sposób na to, aby nieco zmodyfikować smak łagodnej śmietany i kremowego serka. Ciekawy sposób to także przygotowanie dwóch wersji masy i przekładanie nimi kolejnych

Ugotowane pozamiatane
Ciasto Pupilek – puszysty biszkopt z kremem kukułkowym i pianką 171

lodówki, aby nieco stężała. Złożenie ciasta Blaty biszkoptu nasącz naparem z kawy (czyli 2 łyżeczki ulubionej kawy ziarnistej zalane około 150 ml gorącej wody). Do ponczu możesz również wykorzystać likier albo sok z cytryny wymieszany z wodą. Spodni blat biszkoptu przełóż z powrotem na blaszkę, w której się piekł. Na nim rozsmaruj krem kukułkowy i przykryj drugim biszkoptem. Nie wierzch

e-PrzepisyKulinarne