Przelać do garnka, dodać cukier i sok z cytryny, zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać anyż, cynamon, lekko zgniecione kapsułki kardamonu i imbir. Gotować przez 30 minut. Po tym czasie dodać likier, wymieszać, gotować bez przykrycia aż do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Gorący syrop przecedzić, przelać do wyparzonych słoiczków, ewentualnie zapasteryzować. Smacznego! I wybaczcie, że znowu tak zrzędzę, ale... To z niewyspania
Pożeraczka, czyli raz adobrzekoniec dodaje się również colę. Nazwa drinka pochodzi od koloru, który przypomina mrożoną herbatę. Składniki: 20 ml wódka 20 ml rum 20 ml tequila 20 ml gin 20 ml likieru triple sec 30 ml soku z cytryny Cola Lód Sposób przygotowania: Do shakera wypełnionego lodem dodajemy wódkę, gin, tequilę, rum, triple sec oraz sok z cytryny. Całość wstrząsamy w shakerze
CookMagpolnego lub olbrzymiego , które są przyswajalne przez człowieka, z leśnym lub błotnym . Te dwa ostatnie są trujące. Wikipedia wam wszystko jednak wyjaśni. Do dzieła! Polecam wam też mój przepyszny likier z rabarbaru. Film Składniki – Nalewka ze skrzypu polnego 200 g skrzypu polnego 100 g cukru 0,8 l dobrej wódki Przepis – Nalewka ze skrzypu polnego Skrzyp polny świeży
Kuchennyviral.plpolnego lub olbrzymiego , które są przyswajalne przez człowieka, z leśnym lub błotnym . Te dwa ostatnie są trujące. Wikipedia wam wszystko jednak wyjaśni. Do dzieła! Polecam wam też mój przepyszny likier z rabarbaru. Film Składniki – Nalewka ze skrzypu polnego 200 g skrzypu polnego 100 g cukru 0,8 l dobrej wódki Przepis – Nalewka ze skrzypu polnego Skrzyp polny świeży
Kuchennyviral.plPyszny i prosty likier (nalewka), który świetnie smakuje i efektownie wygląda, lecz zapewniam, że posiada niepozorną moc. I kto z Was będzie robił? A tu macie przepis na nalewkę z cukierków fistaszkowych - klik . 500 ml białej wódki 40% 40 dag cukierków "kukułek" Cukierki powrzucać do butelki (co najmniej o pojemności 750 ml) i zalać wódką. Butelkę zakręcić i potrząchać
Di gotujeWielkimi krokami zbliża się Nowy Rok. Likier z kukułek jest dedykowany tym,którzy nie lubią mocnych trunków.Polecam, jako prezent dla naszych mam, dziadków, babć. SKŁADNIKI : 30 dkg kukułek (niecałe 3 opakowania) 0,5 litra wódki Puszka mleka skondensowanego PRZYGOTOWANIE : Cukierki włożyć do słoika, zalać wódką. Odstawiać na 2-3 dni-wstrząsając słoikiem co jakiś czas. Porozpuszczanie się kukułek-dodawać
Kopystką po garachWyłączamy mikser. Dodajemy cukier waniliowy, żubrówkę i mleko skondensowane – cały czas mieszamy a składniki dodajemy stopniowo. Zdejmujemy z ognia. Przelewamy do butelki – odstawiamy do wystygnięcia. Artykuł Likier jajeczny pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plwww.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/domowy-likier-kawowy-bez-nabialu-domowa-kahlua-1170x874.jpg The post Likier kawowy bez nabiału – Domowa Kahlúa appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaRozgrzewający podniebienie likier o smaku kawowo-krówkowym z Inką. W sam raz do świątecznej kawki albo na rozgrzanie po długim zimowym spacerze :) Składniki na 1 butelkę ok 0,7 l: 400 g krówek 200-250 ml wódki 100 ml śmietanki 36% 150 ml bardzo mocnej kawy (z kilku pełnych łyżeczek) 3 pełne łyżki kawy Inka (u mnie bezglutenowa) Przygotowanie
Ze smakiem i z pasjązawartości 70% kakao 230 g miodu akacjowego 2 lub 3 g kawy rozpuszczalnej (1 lub 1,5 łyżeczki) 10 ml ekstraktu pomarańczowego z tego przepisu lub innego likieru pomarańczowego ewentualnie kilkanaście kropel aromatu pomarańczowego Wykonanie: 1. Czekoladę siekamy na drobne kawałki. W rondlu umieszczamy masło, miód kawę oraz posiekaną czekoladę a także bardzo drobno posiekaną skórkę
vaniliowoczekoladowaSkładniki: 200 ml wody 250 ml spirytusu 15 dkg cytryn 25 dkg cukru Sposób wykonania: Cytryny umyć, sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć wierzchnią warstwę skórki na
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 250 ml spirytusu 200 ml wody 150 ml koniaku 150 ml mleka 40 dkg cukru pudru 4 żółtka Sposób wykonania: Mleko zagotować i ostudzić. Żółtka
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 1/2 l spirytusu 75 dkg wiśni 250 ml wody 1/2 kg cukru kryształu Sposób wykonania: Połowę wiśni opłukać, włożyć do gąsiorka, zalać spirytusem, zakorkować i
Przepisy kulinarne babci Antoninykażdą z wersji drinka. Drink ,,Ogórek” 5-6 plastrów świeżego ogórka Ok 10 listków mięty Woda gazowana Napój cytrynowy typu Sprite W wersji alkoholowej 100 ml Balsamu Kresowego lub Likieru Krupnik Kostki lodu Do wysokiej szklanki wrzucamy pomięte i porwane listki mięty i delikatnie wyduszonego ogórka. Dodajemy kostki lodu i zalewamy napojami i/lub alkoholem. Drink ,,Truskawka” 5-6 plastrów słodkich
sierotka maRysia w kuchniSchłodzoną śmietankę ubić. Po łyżce dodawać cukier puder i miksować krótko. Dodać serek i zmiksować. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji. Nasączenie: 160 ml mocnego naparu kawowego 60 ml likieru kawowego Dodatkowo: ciemne kakao do oprószenia wierzchu podłużne biszkopty Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć połowę masy. Wyrównać, przykryć następnym blatem
Chocolate Muffin Blog