likier z 3 składników - 500 przepisów

Likier kawowy w trzech wersjach: na mleku skondensowanym, KAHLUA i TIA MARIA 274

sprawić przyjemność innym, bo niewątpliwie jest to ciekawa opcja prezentowa  :) Likier kawowy na mleku skondensowanym Najbardziej popularny przepis, dostępny niemalże na każdym polskim blogu kulinarnym. Bardzo smaczny, delikatny likier. Składniki: 3 łyżki wody 3 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej (użyłam espresso 100% arabica) 2 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego 3 laski cynamonu 1 laska wanilii 1 szklanka cukru 2 szklanki dobrej(...)kawowy à la KAHLUA Słodki likier z wyraźnym aromatem kawy, baza wielu drinków, m.in. White Russian i Black Russian. Słynny oryginalny likier Kahlua wytwarzany jest w Meksyku. Moim skromnym zdaniem domowa wersja jest lepsza od kupnej. I tańsza :) Składniki: 2 szklanki wody 3/4 szklanki kawy rozpuszczalnej 4 szklanki cukru 2 i 1/4 szklanki dobrej jakości wódki 1 laska wanilii pokrojona

Domowa Cookierenka Agi
ciasto Latte Macchiato 1967

blaty. składniki na poncz: ok. 300 ml mocnego naparu z kawy rozpuszczalnej 100 ml likieru kawowego wykonanie: Kawę zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia a następnie mieszamy z likierem. składniki na krem: 200 g miękkiego masła 400 g waniliowego serka, homogenizowanego 2 szkl mleka w proszku (nie granulowanego) 3 łyżki cukru pudru wykonanie: Masło miksujemy z cukrem na puch

Domowy Smak Jedzenia
PUSZYSTY PLACEK Z TRUSKAWKAMI (z mlekiem) 166

surówek, przystawek. Przyrządza się z nimi sosy, zupy, desery, ciasta i napoje. Spożywa się je na surowo oraz przetwarza na: soki, dżemy, konfitury. Robi się wina, nalewki i likierySkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 5 jajek 3 / 4 szklanki cukru 1 łyżka proszku do pieczenia 1 / 2 szklanki mleka 20 dag margaryny 1 / 2 kg truskawek 1 łyżka cukru

Ciastka - domowe słodkości
Babka z ajerkoniakiem (advocaatem) 236

puszysta i lekka, a do tego dłużej zachowuje świeżość. Dodatkowo jedną (dorosłą) wykończyłam lukrem z ajerkoniakiem, dzięki czemu zyskała charakteru. Jeżeli chcecie, przed lukrowaniem można ją dodatkowo trochę nasączyć likierem. Składniki na 2 średnie formy z kominem lub 1 dużą: 5 jaj 200 g drobnego cukru 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli 100 g mąki pszennej(...)proszkiem do pieczenia, dodać migdały. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasto przelać (powinno być płynne) do przygotowanych foremek. Piec w 175ºC przez ok. 45 minut (do suchego patyczka) Lukier z ajerkoniakiem 120 g cukru pudru 3-4 łyżki advocaatu lub ajerkoniaku Cukier puder i 3 łyżki likieru jajecznego umieścić w miseczce i rozetrzeć do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli lukier

Pełny talerz
Nasza Tamara 132

naszym ulubionym likierem <3   Składniki 80 ml likieru kahlua 80 ml ciemnego rumu pepsi lód   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do shakera wlewamy likier i rum. Dokładnie ze sobą mieszamy. Do szklane wsypujemy lód, wlewamy miksturę. Uzupełniamy pepsi. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Najlepszy likier czekoladowy 226

idealnie gęsty, idealnie brązowy. Jak dla mnie, jest idealny. Już wiem co będę musiała zrobić jeszcze raz przed świętami. Likier ten wyśmienicie nadaje się na prezent gwiazdkowy. 'najlepszy likier czekoladowy' składniki (na ok.0,5l likieru) - 350 ml niesłodzonego mleka skondensowanego - 100 ml wódki - 200 g gorzkiej czekolady (lub 170g gorzkiej i 30g mlecznej/karmelowej) - 40 g cukru (7-8  łyżeczek

CookYourself
Domowy ajerkoniak + film 128

tylko dla dorosłych,  który szczególnie polecam na babskie spotkania, może być również ciekawym dodatkiem do ciast i deserów. Sposób przygotowania jest bardzo prosty i szybki a smak likieru nieziemski . składniki na ok 1,5 litra likieru 6 żółtek 1/2 szklanki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego szklanka mleka zagęszczonego niesłodzonego szklanka czystej wódki przepis Do miski wbijamy żółtka, dodajemy cukier(...)puder i całość miksujemy do białości, następnie wsypujemy cukier waniliowy, wlewamy zagęszczone mleko i w dalszym ciągu wszystko miksujemy, na końcu wlewamy wódkę . Likier przelewamy do butelek, zakręcamy korkiem i odstawiamy do lodówki aby wszystkie składniki się przegryzły

Smakowite Dania
Likier kawowy w 5 minut! 48664

window.adsbygoogle || []).push({}); Za alkoholem jakoś ogólnie nie przepadam, ale ten likier podbił moje serce :) Jest pyszny i szybki w wykonaniu :) Spróbujcie koniecznie! Na odstresowujący weekend jest idealny ;)   Likier kawowy – Składniki: 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (użyłam Jacobs Cronat Gold) 120ml przegotowanej, gorącej wody 530ml mleka skondesowanego słodzonego (1 puszka) 300ml wódki (użyłam wódki Bols)   Likier kawowy – Wykonanie(...)kubeczka wsypać kawę, zalać ją gorącą wodą, wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Wszystkie składniki wlać do blendera, zmiksować i gotowe! :) Przechowywać w lodówce. The post Likier kawowy w 5 minut! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Likier kakaowo-wiśniowy. 144

przygotowania, gotowy do spożycia od razu po wymieszaniu składników, więc jest realne niebezpieczeństwo, że jednak nie doczeka. Zrobię kolejny, a tym będę się raczyć w grudniowe wieczory. Polecam!!! Składniki na likier kakaowo-wiśniowy 300 ml mleka zagęszczonego, słodzonego 200 ml wiśniówki 4 łyżki kakao rozpuszczalnego (takiego dla dzieci np. Puchatek) 50-100 ml przegotowanego mleka      W przegotowanym(...)ciepłym mleku rozpuszczamy kakao.  Mleko zagęszczone podgrzewamy, gdy się zagotuje wlewamy kakao, mieszamy do czasu połączenia składników i wyłączamy. Gdy przestygnie dolewamy wiśniówkę, dobrze mieszamy i rozlewamy do butelek. Przechowujemy w lodówce. Gdyby likier był za gęsty, dodajemy kilka łyżek przegotowanego mleka

Rozpustne gotowanie
Śmietankowo-truskawkowy deser z procentami 200

powracam do lata i słodkich truskawek i na osłodę polecam prosty deserek. Słodki mascarpone i śmietanka doskonale komponują się z kwaskowym musem truskawkowym. A dla wzmocnienia smaku odrobina likieru śmietankowo-truskawkowego. składniki: masa śmietankowo-truskawkowa 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30 % do ubijania 200 g truskawek, u mnie mrożone 50 ml likieru o smaku śmietankowo-truskawkowym Dalkowski dodatkow(...)mnie gorzka Truskawki rozmrozić. Do miski wlać śmietankę i ubić na sztywno. W drugiej misce zmiksować serek mascarpone. Następnie do zmiksowanego serka dodać ubitą śmietanę oraz likier i zmiksować aż składniki się połączą. Rozmrożone truskawki zmiksować na mus, można do smaku nieco dosłodzić. Deser nałożyć do szklaneczek czy pucharków. Na dno każego pucharka nałożyć trochę kremu śmietanowego i polać odrobiną

Monia miesza i gotuje
Cupcakes Kawowe z Bitą Śmietaną i Truskawkami 140

się skurczyła, wizualność ciastka ucierpiała, ale na szczęście smak pozostał. Składniki na 12 babeczek: 110 g masła 110 g cukru 110 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka kakao 3 łyżeczki kawy espresso lub kawy rozpuszczalnej w proszku 2 jajka 1 łyżka likieru kawowego (ja użyłam Coffee Canari ) Kawowa Bita Śmietana(...)masę. Następnie wsypujemy cukier  i miksujemy dalej. Jajka wbijamy jedno po drugim i miksujemy do połączenia składników. Dodajemy kawę i ucieramy dalej. Do masy maślanej dodajemy suche składniki i likier i mieszamy mikserem na wolnych obrotach lub łyżką. Formę na muffinki wykładamy 12 papilotkami. Ciasto rozdzielamy pomiędzy papilotki, do każdej wciskamy po jednym owocu truskawki, wyrównujemy i pieczemy

Blondynka Gotuje
Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 180

śmietanki kokosowej 22% 250 g serka mascarpone 1/3 - pół szklanki cukru pudru 2/3 szklanki wiórków kokosowych delikatnie uprażonych na patelni, wystudzonych 2 łyżki likieru kokosowego Wszystkie te składniki powinny być zimne . Wieczór wcześniej do lodówki wstawić mleko kokosowe lub śmietankę. Mleko kokosowe ostrożnie wyjąć z lodówki, odwrócić puszkę do góry dnem, otworzyć, wodę kokosową przelać do osobnego naczynia (nasączymy nią(...)otrzymać więcej niż szklankę śmietanki. Gotową śmietanką kokosową 22% wystarczy otworzyć, przełożyć do misy miksera. Do śmietanki znajdującej się w misie miksera dodać mascarpone, cukier puder, wiórki, likier. Zmiksować do połączenia się składników. Nasączenie: woda kokosowa, wcześniej odłożona z puszki mleka kokosowego 3 łyżki likieru kokosowego Wymieszać. W przypadku użycia samej śmietanki kokosowej 22% - tort można nasączyć czymś innym

Malinowe Pocałunki
Muffinki z dynią i rodzynkami 127

szklanki rodzynek 50 g likieru pomarańczowego Sposób przygotowania: Do jednej miski przełożyć wszystkie składniki sypkie tj; mąkę cukier, proszek do pieczemia i rodzynki. W drugiej umiescić składniki płynne, tj: olej, jajka, likier i startą dynię, Do składników mokrych dodać sypkie i wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto przełozyć do foremnki na mufiny wyłożonej papilotkami. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym

Gosia gotuje
Tort kokosowo-czekoladowy z truskawkami 169

likier, zmiksować. Odłożyć 1/3 masy do dekoracji. Do pozostałej części dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Przechowywać w lodówce do czasu dekoracji. Nasączenie : 100 ml wody 100 ml likieru malibu Składniki wymieszać w kubeczku. Dodatkowo: wiórki kokosowe do obsypania pralinki Raffaello Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć połowę masy kokosowej z wiórkami

Chocolate Muffin Blog
Bożonarodzeniowe wspomnienie (likier pierniczkowy) 161

przepisów na potrawy świąteczne natknęłam się na likier czekoladowy z przyprawą do piernika. Wypróbowałam przepis i naprawdę wspomnieniami wróciłam do świąt Bożego Narodzenia. Zachęcam do wypróbowania! Bożonarodzeniowe wspomnienie (likier pierniczkowy) Składniki: tabliczka czekolady mlecznej, 100 g cukru pudru, 1,5 szklanki mleka, 200 ml wódki, 2 łyżeczki przyprawy do piernika. Wykonanie: Mleko wlewamy do rondelka i gotujemy na małym gazie(...)cały czas mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia czekolady. Do mleka czekoladowego dodajemy cukier puder oraz przyprawę do piernika i całość dokładnie mieszamy. Do ostudzonego mleka wlewamy wódkę i gotowy likier wkładamy do lodówki. Jeżeli likier wyda Wam się za mocny dolejcie więcej mleka. Smacznego

paapilotkaa