roztopionego masła Do ponczu, którym nasączymy ciasto: ok. 1,5 szklanki mocnej herbaty cukier lub miód sok z cytryny mocny alkohol, np. wódka lub likier (u mnie 38% likier triple sec curacao) Do kremu budyniowego: 0,5 l mleka 200 g masła 1/3 szklanki cukru 1 małe opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Do kremu(...)wiemy, co jemy. Ja już nigdy nie kupię gotowca. Nasączona połówkę ciasta smarujemy cienko, ale dokładnie powidłami, a na to wykładamy lekko przestudzony budyń. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem krówkowy też nie jest trudny, chociaż można łatwo go popsuć, ale i na to jest rada. Jajko ucieramy z cukrem. Bardzo miękkie masło również ucieramy, a następnie dodajemy do niego jajko
Ratunku obiadSprawdź inne wyszukiwania: