likier krówkowy - 19 przepisów (strona:2/2)

Domowy likier krówkowy [Pyszne Prezenty ♦ Boże Narodzenie 2015] 90

dolać wódkę, porządnie wymieszać, przelać do butelki i wsadzić do lodówki na kilka godzin (likier musi się ,,przegryźć'', wg mnie najlepiej zostawić go na noc, ale wystarczą 4 h, żeby lekko zmienił smak i wódka stała się mniej wyczuwalna, a na pierwszy plan wyszedł słodki, krówkowy smak). Gotowe! Najlepiej smakuje schłodzony ;) Smacznego

Wilk Syty
Kostka truskawkowa 29

pół łyżeczki proszku do pieczenia Poncz - 1 kieliszek słodkiego likieru wiśniowego lub truskawkowego z wodą ( możecie dodać też kompot truskawkowy jak chcecie bez alkoholu) Krem truskawkowy - 300 g masła miękkiego - 200 g truskawek - 200 g cukru pudru ( mniej jeśli macie słodkie truskawki) - 1 kieliszek ( 25g) mocnego alkoholu Do tego krem krówkowy ( jednej ze znanych firm)+ mleko do jego wykonania, świeże

Kuchnia Pełna Emocji
Ciasto miodowe, podwójnie kremowe 177

roztopionego masła Do ponczu, którym nasączymy ciasto: ok. 1,5 szklanki mocnej herbaty cukier lub miód sok z cytryny mocny alkohol, np. wódka lub likier (u mnie 38% likier triple sec curacao) Do kremu budyniowego: 0,5 l mleka 200 g masła 1/3 szklanki cukru 1 małe opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Do kremu(...)wiemy, co jemy. Ja już nigdy nie kupię gotowca. Nasączona połówkę ciasta smarujemy cienko, ale dokładnie powidłami, a na to wykładamy lekko przestudzony budyń. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem krówkowy też nie jest trudny, chociaż można łatwo go popsuć, ale i na to jest rada. Jajko ucieramy z cukrem. Bardzo miękkie masło również ucieramy, a następnie dodajemy do niego jajko

Ratunku obiad