likier kawowy - 642 przepisów (strona:13/43)

Delikatna kostka kawowa 378

łyżek maki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju krem 500 ml śmietanki do ubijania 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki likieru Canari o smaku kawowym 1/2 szklanki mleka 2 łyżki żelatyny na wierzch biszkopty, u mnie dokładnie wyszło 20 szt ok 1/2 szklanki wystudzonej i osłodzonej kawy rozpuszczalnej starta czekolada gorzka do posypania Upiec(...)następnie podrzać i dokładnie rozpuścić, odstawic do wystudzenia. Śmietanę ubić na sztywno. Następnie dodać cukier puder oraz kawę rozpuszczalną. Miksować chwilę aż cukier i kawa się rozpuści. Następnie dodać likier kawowy, ponownie zmiksować. Na koniec dodać wystudzona żelatynę. Zmiksować aby składniki dobrze się połączyły. Gotowy krem wyłożyć na wystudzony biszkopt. Ciasto wstawić na kilka minut do lodówki aby krem lekko

Monia miesza i gotuje
Likier kawowy 229

Likier kawowy potrzebowałam do nasączenia tortu. Ponieważ nie jest on trudny do wykonania postanowiłam go sama zrobić. Likier jest słodki i mocno kawowy. Jeśli ktoś lubi można dodać do niego więcej alkoholu. Składniki: 500 ml mocnej kawy (zaparzyłam ją z 6 kopiastych łyżeczek kawy) 120 g brązowego cukru 80 ml spirytusu Wykonanie: Kawę zaparzyć, wymieszać i zlać od fusów

Mama Gotuje
Tort z ukrytym piętrem i żywymi kwiatami 344

cukier puder zmiksować na stabilny krem. Frużelina wiśniowa - 200g   Możecie kupić gotową w sklepie, lub zrobić sami   TU  znajdziecie przepis. Poncz kawowy Możecie użyć gotowego likieru kawowego, lub zrobić sami 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 80 ml wody  80 g brązowego cukru 3 kieliszki (lub mniej jeśli chcecie mniej alkoholowy) wódki czystej. Wodę zagotować z cukrem

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Przyjemność i Brandy Snaps 224

pistacjami. Za nadzienie może posłużyć dowolny mus lub krem, ja użyłam bitej śmietany z dodatkiem kardamonu. Świetnie będzie też smakować z bitą śmietaną o smaku kawowym (ubitą z odrobiną likieru kawowego lub kilkoma łyżeczkami mocnego espresso).  Końcówki nadzianych rurek można także oprószyć zmielonymi pistacjami. Jeśli nie macie ochoty na tego typu dodatki, wystarczy nadziać rurki ulubionym nadzieniem i chrupać

KUCHARNIA
delikatny tort kokosowy a la Raffaello 647

foremki i przekrawamy na 3 blaty. nasączenie: 100 ml przegotowanej i ostudzonej wody 100 ml likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam 200 ml zaparzonej i ostudzonej herbaty, 3 łyżki likieru kawowego, 1 łyżeczka soku z cytryny) wykonanie: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki(...)cukru pudru 2 łyżki likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam kawowego) dodatkowo: kuleczki kokosowe do dekoracji wykonanie: 100 g wiórek kokosowych blendujemy przez ok. 3 min. aż wiórka staną się „mokre”. W garnku mieszamy serek mascarpone, likier oraz rozdrobnione wiórka. W osobnym naczyniu ubijamy schłodzoną śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy

Domowy Smak Jedzenia
Tarta z musem kawowym 203

mieć jaja ze stali. Chłopy, nawet te chude są łase na słodkie. Słodkie oprócz tego, że powinno smakować, fajnie by było, gdyby dobrze wyglądało. Taka jest tarta z musem kawowym i owocami. Prosta i wymagająca nocy w lodówce. Czy ktoś powiedział, że deser nie może być podany w formie śniadania do łóżka? Potrzebujemy ciasto kruche na spód tarty. Przepis znajdziecie(...)pudełka jogurtu naturalnego typu greckiego (2×400 ml) 150 ml bardzo mocnej kawy posłodzonej 2 łyżeczkami brązowego cukru dwie łyżki miodu ziarenka z jednej laski wanilii kieliszek likieru kawowego (20 cl) 3 łyżki rozpuszczonej żelatyny owoce do dekoracji Jogurt ubijamy z kawą, miodem, likierem i wanilią. Próbujemy. Jeśli za mało kawowe lub słodkie, dodajemy kawę lub miód, lub cukier

ladykitchen
,,Ciasto orzechowe z kawową galaretką i masą Russel” 161

łyżek spirytusu 2 łyżki kawy naturalnej 100 g zmielonych orzechów cukier wanilinowy Galaretka kawowa: 700 ml wrządku 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru łyżeczka likieru kawowego Masa mascarpone: 500 ml kremówki 250 g mascarpone 6 pełne łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 30 ml wrzątku Wykonanie: Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Pod koniec ubijania(...)Wstawiamy do lodówki do momentu aż masa dobrze zastygnie na około 4 godzin . Kawę zalewamy wrzątkiem, wsypujemy żelatynę i dokładnie mieszamy by się rozpuściła. Dodajemy cukier, likier i odkładamy do ostudzenia. Tężejącą galaretkę kawową wykładamy na zastygniętą masę. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno

Podróż w kulinaria
Crusta – co to jest i jak ją zrobić? 129

push({}); Crusta – co użyć do nawilżenia kieliszka zamiast soku z cytryny? sok z limonki, pomarańczy lub jakikolwiek inny ulubiony sok syrop cukrowy Blue Curacao, Grenadine lub inny syrop likier kawowy lub jakikolwiek inny ulubiony likier miód Crusta – co użyć do ozdobienia kieliszka zamiast cukru? kakao tartą czekoladę sól (np. jak do Margarity) kawę cynamon wiórki kokosowe cukier trzcinowy

Kulinarne Przeboje
Kukułkówka 186

Kilka razy potrząsałam zawartością słoika. Po kilku dniach, gdy cukierki całkowicie się rozpuściły wymieszałam całość z mlekiem i przelałam do butelek. Smacznego! Jutro na blogu pojawi się przepis na likier kawowy! *jeśli lubicie baaardzo słodkie likiery możecie zamienić stosunek mleka słodzonego do niesłodzonego. Ja wolę lżejszą wersję Kukułkówki i zawsze dodaję mniej mleka słodzonego

Zapiski Młodej Żony
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 191

carycy U stóp Benbulbena Kawowe cupcakes z orzechami włoskimi W mojej kuchni Serniczek z mascarpone W zaciszu mojej kuchni Tiramisu Zakątek Smakosza Tort orzechowo-kawowy Zdrowie zależy ode mnie Likier kawowy Z miłości do słodkości Krówka Z pierniczona kawa

Moje domowe kucharzenie
Bezowo mi. I kawowo. Słodycz na upały. I kolejne powroty. 140

bezowe - z wierzchu chrupiące, a w środku delikatnie ciągnące.  LODY KAWOWE /cytuję za Cudawianką /  1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 150ml mleka 300ml śmietanki kremówki 4 łyżki likieru kawowego (nie dodałam) 4 łyżeczki ulubionej kawy rozpuszczalnej Kawę wymieszać z likierem tak, żeby nie było grudek. Ja nie miałam likieru, więc kawę rozpuściłam w 4 łyżkach wrzątku. Wszystkie składniki

KUCHARNIA
Kawowy krem zabajone z owocami 122

Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Drukuj Kawowy krem zabajone z owocami By Piotr 18 lipca 2018 Składniki: żółtka - 3 sztuki cukier - ok. 50g likier kawowy - ok. 50ml* * Jeżeli nie przepadacie za smakiem kawy, możecie wykorzystać dowolny inny likier (np. Amaretto) lub klasycznie skorzystać z dodatku słodkiego, białego wina. Wykonanie: Żółtka ubijamy z cukrem do czasu(...)miksujemy. W międzyczasie stopniowo dolewamy likier. Ubijanie na parze powinno zająć ok. 5-7 minut, a powstała masa powinna być naprawdę gęsta. Gotowy krem przekładamy do pucharków, słoiczków lub szklanek. Dekorujemy dodatkowo świeżymi owocami. Deser ten tak naprawdę można zajadać natychmiast, jednak według mnie zdecydowanie lepiej smakuje dobrze schłodzony. Alergeny Alergeny jajka Kawowy krem zabajone z owocami to deser, który

Pogotujmy.pl
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4207

Serki Gentelmen’ki Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach LIKIERY, DRINKI i ALKOHOLE: Jeśli lubisz alkohol warto zainteresować się prostymi drinkami, na pewno zrobisz furorę jako barman w sylwestra :-) Likier kawowy w 5 minut! Domowy Advocat, ajerkoniak, likier jajeczny. Likier bananowy Pijane misie – żelki w alkoholu Shot Smerfetka SAŁATKI NA IMPREZĘ: Dobra impreza musisz składać się z dobrej muzyki, doborowego

Kulinarne Przeboje
Ciasto Zmierzch 1391

łyżeczki żelatyny woda Krem cappuccino: 500 ml kremówki 7 łyżek kawy cappuccino 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny woda Galaretka kawowa: 800 ml mocnej, słodkiej kawy kieliszek likieru kawowego lub innego alkoholu 5 łyżeczek żelatyny + 200 ml kremówki 2 łyżki cappuccino 1 łyżka cukru pudru Ciasto - żółtka oddzielić od białek, dodać szczyptę soli, ubić je na sztywno. Do ubitych

Domowa cukiernia Ewy
Tort czekoladowo - śmietankowy z jagodami 254

słoiczki jagód w syropie lub około 350 g świeżych jagód świeże jagody lub borówki amerykańskie do dekoracji ( około 150 g ) Nasączenie: 150 ml ponczu; u mnie 100 ml delikatnego likieru kawowego + 50 ml wody; może być też: likier czekoladowy, migdałowy lub rum albo mocna, posłodzona herbata + wódka; w wersji bezalkoholowej - mocna, posłodzona herbata Polewa: 120 g dżemu jagodowego

Opowieści z piekarnika

Proponowane wyszukiwania