likier czekoladowy - 1083 przepisów (strona:34/73)

Sernik czekoladowo - kokosowy 134

ognia i wsypać 80 g wiórków i 2 łyżki likieru kokosowego. Wszystko wymieszać i odstawić. 100 g czekolady gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej. Jajka , resztę cukru i mąkę ziemniaczaną dodać do sera , wszystko wymieszać . Masę serową rozdzielić na dwie części. Do jednej dodać masę kokosową a do drugiej masę czekoladową. Tortownicę wyłożyć folią aluminiową  i zabezpieczyć foremkę , gdyż sernik(...)godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach wyjąć sernik do wystudzenia.   Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut i wylać na ostudzony sernik i posypać 20 g wiórkami kokosowymi. Smacznego

Różne smaki w kuchni
BROWNIES KAWOWE 151

gazu i dodajemy posiekaną gorzką czekoladę, zostawiamy ją na 2-3 minuty, następnie całość mieszamy aż uzyskamy gładką masę czekoladowo- maślaną , odstawiamy do lekkiego przestudzenia w misce mieszamy ze sobą jajka, ekstrakt z wanilii, cukier, rozpuszczoną kawę oraz likier kawowy, następnie dodajemy roztopioną czekoladę, mieszamy , na koniec dodajemy mąkę i sól, całość   jeszcze raz mieszamy masę przekładamy do formy

Słodkie zapomnienie
Świąteczne przeboje kulinarne! Najlepsze przepisy! 30

lodówce. Dodatkowo podrzucam świetny przepis na ekstra lukier do ozdoby pierniczków, który wykonacie ekspresowo i to z zaledwie dwóch składników.   Miękkie i pulchne pierniczki w świecącej polewie czekoladowej Przepis tutaj (KLIK) Pyszne pierniki, dzięki którym już teraz możemy wprowadzić smak i zapach świąt do naszych domów. Są mięciutkie i pulchniutkie od razu po upieczeniu, z pewnością zakochacie się(...)bardzo efektowne, a w smaku…rewelacyjne!   Reniferki brownie Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i efektowne przekąski, nie tylko dla dzieci. Mega czekoladowe, wilgotne i wręcz rozpływające się w ustach ciasto, doskonałe na świąteczne dni!   LIKIERY I NALEWKI ŚWIĄTECZNE Przepisy tutaj (KLIK)     Artykuł Świąteczne przeboje kulinarne! Najlepsze przepisy! pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Fozen White Russian Frappé 10

jest jednym z głównych składników White Russian, ma swoje korzenie w Meksyku. To likier kawowy o bogatym smaku kawy i wanilii. Nazwa – Kahlua – pochodzi od słów – kahve, czyli kawa po turecku, i – luvan, co oznacza miłość. To idealnie oddaje charakter tego likieru. Składniki White Russian Klasyczny White Russian to proste połączenie kilku składników(...)Kawę wymieszaj z mlekiem, by powstała idealna pianka Frappé. 3. Nalej likier kawowy do szklanki, dodaj mieszankę lodów, wódki i mleka, a następnie wlej ostrożnie kawę Frappé. 4. Zdrówko. 3. Mint White Russian: Dodanie likieru miętowego nadaje White Russian odświeżający smak. 4. Chocolate White Russian: Dodatek syropu czekoladowego sprawia, że ten koktajl staje się słodkim deserem w kieliszku. White Russian

RafalCook
Kokosanki 173

Kokosanki to jeden z lepszych smaków dzieciństwa . Delikatne ciasto, polewa czekoladowa i wiórki kokosowe.  Idealne do kawy. Zamieniłam tradycyjny aromat do ciast na likier kokosowy. Ciasto: 4 jajka 1,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru 8 łyż. oleju 8 łyż. wody likier kokosowy 2 łyż. proszku do pieczenia Polewa: kostka margaryny  3/4 szkl. cukru szklanka wody

Wypieki Uli
Brownie ze śliwkami 72

porzeczkami . Dziś kolejna wariacja na ten temat, tym razem ze brownie ze śliwkami smażonymi na maśle z cukrem trzcinowym, likierem Amaretto oraz cynamonem. Śliwki przygotowane w ten sposób są fantastycznie aromatyczne i niezwykle smaczne. Idealnie pasują do brownie, czyli ciasta czekoladowego podkreślając jego smak. Nuta cynamonu jest dopełnieniem całej kompozycji. Smażone śliwki można wykorzystać do naleśników, można również zmiksować(...)Course Desery Cuisine Polska Keyword czekolada, śliwki Prep Time 15 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 55 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 10 dużych śliwek 2 łyżki likieru Amaretto lub innego alkoholu 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Składniki na ciasto 200 g ciemnej czekolady 200 g masła 180 g cukru 4 duże jajka

SprawdzonaKuchnia.pl
Porzeczkowa pokusa 98

Ciekawe ciasto na bazie białego sera oraz musu porzeczkowego. Orzeźwiający smak, biszkopt z nutą kawy, migdałów, chrupiące czekoladowe wafelki - całość idealnie pasuje do małej czarnej w letnie, gorące dni. Składniki: Biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanka cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa serowo- porzeczkowa ze startą czekoladą(...)świeżych czerwonych porzeczek 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru Poncz: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/3 szklanki wrzątku 40ml likieru amaretto Dodatkowo na dekorację: 250ml śmietany 36% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix 420g rurek czekoladowych czerwone perełki dekoracyjne Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając na sztywno dodać żółtka, mąkę pszenną

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta z musem czekoladowym 104

żeby tarta nie była zbyt gorzka. Ale wielbiciele gorzkiej czekolady mogą zaszaleć i zrobić całość z bardzo gorzkiej czekolady. Nie polecam jednak robienia całości z czekolady mlecznej – tarta czekoladowa będzie wtedy zbyt mdła, a przecież chodzi o tę „iskrę” :)   Składniki: Spód: – 220-250 g ciasteczek typu digestive (mogą też być owsiane(...)rozpuszczać bezpośrednio na ogniu). Białka oddzielić, ubić na sztywno stopniowo dodając cukier (masa będzie bardzo gładka). Do przygotowanej czekolady dodajemy likier i po kolei żółtka na zmianę z ubitymi białkami. Mus wyłożyć na schłodzony wcześniej spód czekoladowy. Całość włożyć do lodówki na minimum kilka godzin – najlepiej na całą noc. Tartę z czekoladowym musem można udekorować bitą śmietaną, ewentualnie owocami

Pociąg Do Kuchni
Tarta z czekoladowym musem 116

tarta nie była zbyt gorzka. Ale wielbiciele gorzkiej czekolady mogą zaszaleć i zrobić całość z bardzo gorzkiej czekolady. Nie polecam jednak robienia całości z czekolady mlecznej – tarta z czekoladowym musem będzie wtedy zbyt mdła, a przecież chodzi o tę „iskrę” :)   Składniki: Spód: – 220-250 g ciasteczek typu digestive (mogą też być owsiane(...)rozpuszczać bezpośrednio na ogniu). Białka oddzielić, ubić na sztywno stopniowo dodając cukier (masa będzie bardzo gładka). Do przygotowanej czekolady dodajemy likier i po kolei żółtka na zmianę z ubitymi białkami. Mus wyłożyć na schłodzony wcześniej spód czekoladowy. Całość włożyć do lodówki na minimum kilka godzin – najlepiej na całą noc. Tartę z czekoladowym musem można udekorować bitą śmietaną, ewentualnie owocami

Pociąg Do Kuchni
Bezglutenowy mazurek czekoladowy Pawła Małeckiego 129

czekoladowe bez mąki 6 jaj "L" 80 g cukru 200 g czekolady deserowej 50 g masła Ganasz czekoladowy 200 g śmietanki 30%  200 g czekolady deserowej  2 łyżki miodu  2 łyżki miękkiego masła  20 ml whisky lub likieru (opcjonalnie)  dżem z czarnej porzeczki  Do dekoracji bakalie (np. suszone morele pistacje, migdały, suszona żurawina, kandyzowany(...)miękkie masło. Możemy dodać 20 ml whisky lub likieru. Masę przelewamy do miseczki, odstawiamy do lodówki do momentu uzyskania konsystencji miękkiego masła.  Upieczone ciasto dzielimy na 4 równe części. Pierwszą część delikatnie smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Warstwę z dżemem przykrywamy kolejną częścią ciasta i delikatnie smarujemy ją ganaszem czekoladowym i przykrywamy ostatnią częścią ciasta. Mazurek wstawiamy do lodówki

SzczyptaSmaQ
Czarny jar 5328

jagody, to polecam. W innym wypadku pozostaje ich zakup lub.... czekanie na sezon :-) Składniki na 4 desery w dużych pucharkach: Mus czekoladowy: 20 sztuk biszkoptów 150 ml mleka 1 kopiasta łyżka kakao łyżeczka cukru 1 kieliszek czerwonego likieru (może być również wódka smakowa czerwona lub nalewka) 1 banan Bita śmietana i krem jagodowy 500 ml śmietany kremówki(...)więcej) Wykonanie Do garnuszka wlać mleko, wsypać kakao, łyżeczkę cukru i dobrze wymieszać. Zagotować dodając biszkopty. Mieszać do momentu połączenia wszystkich składników i zostawić do ochłodnięcia. Dodać kieliszek czerwonego likieru (jeżeli deser robimy dla dzieci, to pominąć) i obrany banan. Wszystko razem zblendować do momentu powstania delikatnego musu. W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy

Passions hobbies life
Tort orzechowo-kokosowy 117

masę kokosową 500 ml mleka (można zastąpić mlekiem kokosowym) 200 g kokosu 3 małe kieliszki wódki lub likieru kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 400 ml mleka 200 g masła 60 g cukru pudru marmolada wieloowocowa Na polewę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 50 g masła 150 g śmietanki 30% WYKONANIE Biszkopt:   Wszystkie składniki(...)wyłączyć palnik, wlać wódkę lub likier i wymieszać. Zostawić do ostudzenia.  Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu, wykorzystując jedynie 400 ml mleka. Zostawić do ostudzenia. W misce ubić miękkie masło z cukrem pudrem i stopniowo dodawać ostudzony budyń nadal miksując. Na koniec dodać ostudzoną masę kokosową i zmiksować do połączenia składników. Polewa czekoladowa:   Do garnuszka dodać masło, połamaną

Passions hobbies life
Rolada ala tiramisu 461

Składniki: 28 szt podłużnych biszkoptów 250 g twarogu z wiaderka 120 cukru pudru 5 łyżek likieru kawowego 250 ml kremówki 30% 2 śmietan fixy 200 ml przegotowanej ciepłej wody 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej o smaku tiramisu kawa mielona do posypania  czekoladowe serduszka do dekoracji Przygotowanie: W wodzie rozmieszać kawę rozpuszczalną i ostudzić. Zimną kremówkę ubić na sztywno pod koniec

Ala piecze i gotuje
Czekoladowe babeczki z musem brzoskwiniowym 127

przepis, ze względu na zawartość likieru, skierowany był raczej do starszych łasuchów. Dzisiaj mam coś specjalnie dla małych!   Te babeczki wymyśliłam, jadąc samochodem. Tak się rozmarzyłam wyobrażając sobie, jak mogłyby wyglądać i smakować, że nieomal nie spowodowałam wypadku.. 😛 Na szczęście obyło się bez strat w ludziach i teraz mogę się […] Artykuł Czekoladowe babeczki z musem brzoskwiniowym pochodzi

Wiszniówka

Proponowane wyszukiwania