Jak zwykle gdy przychodzi weekend muszę upichcić coś słodkiego. W tym tygodniu znalazłam ten przepis na pyszne tartaletki😀 No dobrze, ale mąka migdałowa jest taka droga
Jak gotować i nie zwariowaćJedliście kiedyś muffinki szpinakowe na słodko? Są pyszne, delikatne, mają cudowny zielony kolor! Można je jeść bez dodatków, ale postanowiłam dodać jeszcze im trochę koloru. Z
Ana Mari's worldJedliście kiedyś muffinki szpinakowe na słodko? Są pyszne, delikatne, mają cudowny zielony kolor! Można je jeść bez dodatków, ale postanowiłam dodać jeszcze im trochę koloru. Z
Ana Mari's worldBardzo trudno określić co to jest Angielska nazwa to Lemnon curd. Można dodać tą masę do jogurtu naturalnego. Będzie wtedy wspaniały cytrynowy jogurt. Pyszne jest jako
Kuchnia PokoleńSłodki mazurek, a jednocześnie orzeźwiający dzięki dużej ilości kremu cytrynowego. Smakuje cudownie! Składniki: (dwa ciasta) 370g masła w temperaturze pokojowej 370g mąki krupczatki 160g cukru pudru
Gotowanie i blogowanieNaszło mnie na coś słodkiego – a więc zabrałam się za bezy z kremem. Z bez co prawda nic nie wyszło i cała blacha wylądowała
Jak gotować i nie zwariowaćIdealnie kruchy spód, mocno cytrynowy krem, waniliowa śmietana i moje ulubione białe michałki. Wszystko razem smakuje genialnie. Znika w mgnieniu oka ;) SKŁADNIKI kruche ciasto 1 szklanka
DefinicjaSmakuZaczęło się...jesień...czyli zmiana czasu, jesienna chandra, zimne wieczory i poranki, szybciej robi się ciemno, nic nam się nie chce robić...Na poprawę humoru idealna
Ana Mari's worldZaczęło się...jesień...czyli zmiana czasu, jesienna chandra, zimne wieczory i poranki, szybciej robi się ciemno, nic nam się nie chce robić...Na poprawę humoru idealna
Ana Mari's worldŁosoś uważany jest za jedną z najsmaczniejszych i najzdrowszych ryb. Nic dziwnego, bowiem jest bogatym źródłem pełnowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zdrowych tłuszczy (NNKT z rodziny omega
W kuchni KatiePodczas pieczenia tego ciasta rozchodzi się w domu cudowny cytrynowy, słodki aromat. Ciasto robi się bardzo szybko. Równie szybko znika z talerza :-) Na ciasto: 2 jajka
Smaki Przyprawy i Kolory“ Stoi i sapie, dyszy i dmucha, Żar z rozgrzanego jej brzucha bucha: Uch - jak gorąco! Puff - jak gorąco! Uff - jak gorąco!” - Julian Tuwim pisał tymi słowami
W kuchni KatieJestem zafascynowana kuchnią Grecką, dlatego też w najbliższym czasie będę chciała podzielić się z Wami przysmakami, które miałam przyjemność spróbować podczas moich tegorocznych wakacji. Pasta fava
W kuchni KatieMam nadzieję, że zapoznaliście się z ostatnim wpisem, o tym jak zrobić kruchą tartę na słono , bo właśnie teraz, już w tym momencie, będąc nieskromną ;), chwalę
W kuchni KatiePstrąg pieczony w ziołach z gotowanymi na parze warzywami. Szybki, smaczny i zdrowy obiad do którego użyłam oczywiście świeżych, wypatroszonych pstrągów a do środka włożyłam: 2
Jemy Pijemy