lemon de - 335 przepisów (strona:17/23)

Filet z dorsza w sosie cytrynowym z purée z zielonego groszku i karmelizowaną marchewką 305

Witajcie! Wiem, że ostatnio Was zaniedbuję i przez to na blogu pojawia się niewiele przepisów. Ale prawda jest taka, że nie wyrabiam z czasem. Za dużo

W kuchni Katie
Cytrynowy łosoś z piekarnika. 193

Lemon salmon from the oven. Często podaję w ten sposób łososia. Można go przygotować wcześniej, wstawić do piekarnika  20 minut przed podaniem. Jest to danie proste w przygotowaniu, łosoś jest smaczny i  soczysty, każdy otrzyma porcję gorącą, a pracy jest mniej niż przy smażeniu ryby na patelni. Składniki na 6 osób. 6 filet z łososia 1 cytryna

Kulinarny karnet Christophera
Cytrynowe klopsiki z szafranową cukinią. 217

Lemon  meatballs with saffron zucchini. Klopsiki-składniki.   40dag cielęciny mielonej 1 bułeczka 1/2 szklanki mleka 1 cebula 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka skórki cytrynowej olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie. Bułeczkę namoczyć w mleku. Cebulę posiekać i zeszklić na maśle .Dodać pozostałe składniki

Kulinarny karnet Christophera
Makaron w cytrynie i śmietanie. 212

Pasta in lemon and cream. Przepis pochodzi z Taorminy na Sycylii, gdzie podobno rosną najpiękniejsze cytryny. Szybkie ,smaczne danie wegetariańskie .   Składniki. 20 dag makaronu tagiatelle 3 cytryny 80ml śmietanki słodkiej 1 łyżka masła 2 łyżki tartego parmezanu 1 łyżeczka sezamu czarnego Wykonanie. Cytryny sparzyć, wyszorować i osuszyć. Specjalnym przyrządem zestrugać wiórki skórki. Stopić masło ,dodać starte skórki cytryn

Kulinarny karnet Christophera
Cytrynowy biszkopt. 237

Lemon sponge cake. Delikatny, wilgotny ,aromatyczny, dla dorosłych i dla dzieci.   Składniki. Foremka 20X15 cm 2 cytryny 100g mąki tortowej 125ml jogurtu 80g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka szczypta soli 100g cukru na syrop 200ml wody Wykonanie. Jogurt wlać do miski, dodać cukier puder i ubijać 2 min. Dodawać stopniowo po 1 żółtku, miksować. Wsypać

Kulinarny karnet Christophera
Cytrynowa kostka z żurawiną. 200

Lemon and cranberry cube. Składniki. 20 dag mąki pszennej 5 dag cukru 1 cukier waniliowy 100 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany kwaśnej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z cytryny 30 dag marmolady cytrynowej 1 szklanka żurawiny suszonej Wierzch. 3 jajka 5 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki migdałów w płatkach listki melisy Wykonanie

Kulinarny karnet Christophera
Maliny w jogurtowej piance cytrynowej 157

Raspberries in yogurt lemon foam Składniki. 250 ml jogurtu naturalnego 1 galaretka cytrynowa 4 nektarynki 250 g malin 2 łyżki dżemu pomarańczowego Wykonanie. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wody gorącej. Odstawić do lekkiego stężenia. Następnie stopniowo wlewać jogurt i miksować do uzyskania jednolitej pianki. Na dno pucharków nałożyć po łyżce dżemu pomarańczowego. Obrane nektarynki pokroić w kostkę. Część nałożyć

Kulinarny karnet Christophera
Łosoś w folii z cytryną 209

Salmon in foil with lemon Składniki 25 dag filet z łososia 0,5 łyżeczki  sól morska 1 łyżeczka natka pietruszki 1 łyżeczka koperek 0,5 cytryna 1 łyżeczka oliwa z oliwek przyprawa do ryb Wykonanie Rozłożyć folię aluminiową, przesmarować oliwką, posypać solą morską. Z łososia zdjąć  skórę, oczyścić z ości, położyć na przygotowanej folii, częścią od strony zdjętej

Kulinarny karnet Christophera
Chlebek cytrynowo-pieprzowy 353

Bread lemon-pepper Składniki. 25 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 5 dag masła 1 łyżka cebuli suszonej 9 dag sera cheddar 2 łyżeczki octu 180 ml mleko Wykonanie. Do miski przesiać mąkę z proszkiem i solą. Dodać zmielony pieprz cytrynowy lub jeżeli takiego brakuje, to 1 łyżeczkę otartej skórki cytrynowej

Kulinarny karnet Christophera
Testuję herbaty Richmont 159

róży dodają jej delikatności. 4. Rooibos Sunrise Ta herbata to subtelny smak ostrokrzewu afrykańskiego w połączeniu z orzeźwiającym działaniem owoców tropikalnych i smakowitą nutką płatków słonecznika. 5. Yerba Mate Lemon Orzeźwiające zestawienie wytrawnego ostrokrzewu paragwajskiego z trawą cytrynową. Łączy w sobie dobrze wyczuwalną, łagodną goryczkę Yerba Mate z rześkością cytrusów. Daje złocistozielone, połyskliwe napary o urzekającym smaku. Wspaniale smakuje

Aga w kuchni
Herbata Sir Williams 144

bursztynowoczerwonej barwie i oryginalnym aromacie dzikiej orchidei. English Breakfast - Mieszanka doskonałych czarnych herbat zestawiona według tradycyjnej angielskiej receptury. Daje złocistobursztynowe napary o naturalnej karmelowej słodyczy i głębokim, szlachetnym aromacie. Lemon Black - Wyrafinowana mieszanka czarnych herbat o orzeźwiającym aromacie cytryny. Napar ma połyskliwą, złocistoczerwoną barwę, głęboki aromat doskonałej czarnej herbaty przełamany delikatną cytrusową nutą. Earl Grey - Tradycyjna mieszanka czarnych herbat indyjskich

Aga w kuchni
Głód, bezrobocie, wojny, dziura ozonowa? To wszystko mały pikuś. Zlot Food Trucków Kraków to dopiero przeżycie :) 194

tytule dania, a ser gdzieś był ale nie wiem gdzie. To wszystko za jedyne zł 20. Tak że tego… Popiliśmy to wszystko ja moim ukochanym John’em Lemon’em z czarnej porzeczki, a Najcierpliwszy Wostokiem ziołowym. Jak ktoś nie pił jednego i drugiego to kupuje syrop z czarnej porzeczki, syrop na kaszel i tabletki na gardło ojca

ladykitchen
Mule w trawie cytrynowej/ Mussels in lemon grass 199

thin strips, throw away seeds. Chop garlic, cut lemongrass into 4 cm pieces.  2. In a large pot mix water, lime juice and wine (optional); add the garlic, lemon grass, chilli, fish sauce and sugar. Bring to boiling and add mussels. Stir thoroughly, cover and cook for 6 minutes. 3.  Sprinkle mussels with chopped coriander, stir and serve

Tajskie smaki
Babeczki z kremem ananasowym i kakaową kruszonką 174

jedną z największych inspiracji kulinarnych :D Szalona przecena na pięknie wyglądające ananasy przyciągnęła mnie więc w ciągu kilku sekund. Przygotowany na ich bazie cudowny krem, konsystencją przypominający  lemon curd  równie dobrze możecie wykorzystać w tarcie, rogalikach czy po prostu wyjadając ze słoiczka. Pineapple curd: ananas (ok. 500g) 3 żółtka pół szklanki cukru połowa cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej

sama złodycz

Proponowane wyszukiwania