Bardzo łatwe w przygotowaniu, można je dowolnie przyprawić - papryką ostrą, słodką, ziołami prowansalskimi, oregano, czosnkiem. Świetnie pasują do sosu serowego czy sałatki meksykańskiej. Ja podałam je do mojego chilli con carne, dlatego też nie doprawiałam ich jakoś szczególnie - przygotowałam wersję naturalną. Składniki: pół szklanka mąki pszennej pół szklanki mąki kukurydzianej 1 jajko szklanka wody gazowanej łyżeczka oleju rzepakowego szczypta soli
Kulinarny PamiętnikBardzo łatwa w przygotowaniu, pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje. Tarta jabłkowa z budyniem to wspaniały pomysł na deser. Składniki: * na kruche ciasto: 150 g margaryny 2 łyżki cukru pudru łyżka śmietany 18% 250 g mąki pszennej 1 jajko * na nadzienie: 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 600 ml mleka 5 średnich jabłek łyżeczka cynamonu * dodatkowo: cukier puder
Kulinarny Pamiętnikrobię - jest zdecydowanie szybciej ;) Rozdrobnione śliwki przełożyć do garnka/rondla i smażyć 30 minut. Dodać cukier i smażyć na małym ogniu około 2 godziny. Mieszać co chwila, gdyż dżem łatwo się przypala. Gdy większa część płynu odparuje dodać kakao i dosmażyć dżem do pożądanej konsystencji. Gorący dżem nakładać do wyparzonych słoiczków, zakręcić. Smacznego
kolorowotorcikowoŁatwa i prosta w przyrządzeniu sałatka idealnie nadająca się jako dodatek do obiadu Uwaga - post zawiera film z przygotowania potrawy Składniki - główka kapusty pekińskiej - 3 jabłka - biała część pora - 2 marchewki - mały słoik majonezu - sól, pieprz Wykonanie Kapustę oczyścić, umyć i osuszyć. Drobno pokroić. Jabłka i marchewki umyć i obrać. Z jabłek usunąć gniazda nasienne. Zetrzeć razem z marchewką
Świat SmakuSzybka i łatwa w wykonaniu potrawa na idealnie nadająca się na obiad bądź kolację. Składniki - 6 parówek ( ok. 250 g ) - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka czerwonej fasoli - dwie małe cebule - koncentrat pomidorowy - chili w proszku - sól, pieprz ziołowy - olej do smażenia Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się
Świat SmakuŁatwa i aromatyczna potrawa jest idealnym pomysłem na codzienny obiad. Dodatkowym plusem jest fakt, że za jednym zamachem otrzymujemy soczyste mięso, rozpływające się w ustach warzywa oraz aromatyczny sos. Składniki - 1,5 kg udek z kurczaka - dwie duże marchewki - garść fasoli szparagowej - 1 puszka groszku konserwowego - ½ selera - przyprawa do drobiu - ostra mielona papryka - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone
Świat SmakuDanie łatwe i szybkie w przygotowaniu a jakże smaczne. Idealne na kolację bądź małą domówkę. Dzięki zawartości ziół łamie ona konwencję "kolejnej zapiekanki z pieczarkami". Składniki - 40 dag makaronu rurki - 30 dag pieczarek - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 2 łyżki masła - 10 dag tartego żółtego sera - ½ łyżeczki tymianku - ½ łyżeczki estragonu - 1 łyżka oleju - sól, pieprz Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone
Świat SmakuSzybka, tania i łatwa w wykonaniu przekąska będzie świetnym dodatkiem do wieczornego seansu filmowego lub grilla w gronie przyjaciół. Składniki - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 jajko - ser żółty z plastrach Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę
Świat Smakuwszystko nabrało swojego tempa, a ja wypracowałam system działania w tym Świecie Macierzyństwa, po 4 miesiącach przywitałam na nowo moją, wspaniałą kuchnię... :) Chciałam pokazać Wam, jak można łatwo, szybko i przede wszystkim zdrowo odtworzyć fast-foodową kanapkę z sieci McD. Przynajmniej wiemy co jemy i nie zawiera ona chemii, oraz innych nie znanych nam uzdatniaczy
Zainspiruj się kuchniąmojej kuchni byłoby z + 60 stopni ciepła... O nieeee!, to nie dla mnie w takie upały, więc wymyśliłam, że zrobię małe tarty. Prawidłowo mówiąc tartaletki:) Przepis szybki i łatwy w wykonaniu.. :) no i oczywiście bez pieczenia... A więc zabierzmy się do pracy. Mini Tarty z bitą śmietaną i malinami - bez pieczenia... SKŁADNIKI: - 1.5 szklanki pokruszonych ciastek ( np. herbatników
Zainspiruj się kuchniąAnny Pavlovej. Do dziś nie można rozstrzygnąć sporu czy dany deser pochodzi z Australii czy Nowej Zelandii. Jeśli chodzi o przepis i jego wykonanie, to o dziwo jest bardzo łatwy, tylko trzeba dużo cierpliwości. Ja straciłam na nim jeden mikser, 4 jajka i 250 g cukru hahaha, no ale cóż błędy i awarie zdarzają się w każdej kuchni. Bez nich
Zainspiruj się kuchniąOstatnio strasznie zaczęła mnie intrygować kuchnia dalekiego wschodu. A jeszcze bardziej jak się okazało, że wszystkie składniki są bardzo łatwo dostępne w Polsce. Od tego momentu nie wychodzę z kuchni tylko kombinuje nowe dania. Ogólnie w kuchni orientalnej główną podstawą sosów jest sos rybny, sojowy i ostrygowy. Warto się w nie zaopatrzyć, jeśli chcemy zacząć przygodę
Zainspiruj się kuchniąSzybkie, bo pieczemy je do czterdziestu minut maksymalnie i łatwe ciasta z owocami są idealne na niedzielne popołudnie przy kawie. A ja chętnie przygotuję je dla Was dzisiaj. Pomoże mi w tym jak zawsze niezawodna Kasia. Składniki : * kostka do pieczenia Kasia * 2 szklanki jogurtu owocowego morelowego bądź brzoskwiniowego * 4 szklanki mąki pszennej * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * płaska
Magiczne Życie Martyfont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} MASA CZEKOLADOWA : Mieszamy w mikserze 500 g serka mascarpone i 460 g Nutelli i gotowe PONCZ : Wykonanie ponczu jest niezwykle łatwe wystarczy rozrobić z wodą nalewkę wiśniową bądź do kompotu wiśniowego naleć trochę wódki ( ilość wody i wódki według własnych upodobań ) Normal 0 21 false false false PL X-NONE
ciemna strona patelniLody i owoce ... Czego więcej potrzeba człowiekowi do szczęścia w upalne dni ? Przepis prosty , łatwy i przyjemny ... można zaangażować w przygotowanie dzieciaki ^^ będą miały dużo frajdy :) Idealnie chłodzi i można powiedzieć że jest prawie dietetyczny :) *** Smoothie arbuzowo-malinowe *** ( 1 porcja ) 100 g świeżych malin 100g arbuza 3 kostki lodu 2 gałki lodów śmietankowych 4 łyżki stołowe mleka 1. Owoce wkładamy
ciemna strona patelni