Oszalałam… na punkcie truskawek. Tak na prawdę chyba mam to od dzieciństwa. Truskawki bardzo kojarzą mi się z działką i z upałami z czasów jak
dom-agi.plW 100% staram się wykorzystać dary lata. Mój P. się śmieje, że mogłabym żyć teraz samymi owocami i potrawami z nich. Na śniadanie bułki z dżemem
dom-agi.plMoże nie perfekcyjnie równiutkie, może nie najbardziej udziwnione i wykwintne, ale lepione małymi rączkami i jak najbardziej od serca! Myślę, że chyba dla każdego Taty to
dom-agi.plI znów nie mój przepis, a dzieło P. Ja w tym miałam udział taki, że posiekałam cebulę, pokroiłam pieczarki i jadłam. Tak niewiele składników, a efekt
dom-agi.plDalej korzystam z sezonu na truskawki i rabarbar. Niestety daje się odczuć, że sezon ten już się kończy. Zjadam truskawki z jogurtem naturalnym, ze śmietaną, same
dom-agi.plZapomniane, nawet mogę powiedzieć, że czasami nielubiane podroby. Ja lubię i na szczęście moi domownicy też. Rzadko kiedy kupuję kawałki kurczaka osobno, wolę całego, a jak
dom-agi.plUwielbiam lekkie dania. Wprawdzie latem mogłabym jeść właściwie same owoce i świeże warzywa nawet bez obróbki termicznej, pić koktajle i nie gotować. Bycie mamą jednak zmusza
dom-agi.plCoś innego, urozmaicenie dla sezonowych owoców. Ogólnie charlotte ma dookoła biszkopty, mi się kojarzy przede wszystkim z truskawkami. Miałam małą puszkę moreli, pomyślałam, że do czegoś
dom-agi.plUwielbiam domowe pieczywo. Dokładnie wiem wtedy, co w nim się znajduje i ze spokojem mogę podać je moim dzieciom. Od dzieciństwa lubię bułki z ziarnami, tak
dom-agi.plCzekoladowo, ja nie umiem się oprzeć czekoladzie, bitej śmietanie i mascarpone. Dla mnie to połączenie idealne. Ciasto to wykonałam na początek mam nadzieję przyszłych sukcesów. Już
dom-agi.plOstatnio zajadałam się samymi ciężkimi potrawami, dużo kalorii, bitej śmietany, czekolady, na obiad też nie najzdrowiej. Postanowiłam troszkę coś odmienić. Zastanawiałam się, czy mój eksperyment wyjdzie
dom-agi.plStrasznie ubolewam nad tym, że sezon na truskawki właściwie się skończył. Kilka dorodnych sztuk sobie zamroziłam, ale znając mnie będzie tego za mało na zimę. Uwielbiam
dom-agi.plSmaki dzieciństwa, takie potrawy staram się odtworzyć z pamięci, chociaż zawsze się boję, że nie będzie smakowało tak jak u Mamy. Zabierałam się za to danie
dom-agi.plCoś ostatnio praca mnie pochłonęła, przyznam się szczerze, że brakuje mi stanowczo czasu na wszystko. Doba jest za krótka. Do tego jest gorąco i jakiś mniejszy
dom-agi.plNie samymi słodkościami żyje człowiek. Wprawdzie przez te upały nie specjalnie chce się gotować wymagające czasu potrawy, ale gdy zobaczyłam ten przepis w Skarbcu kulinarnym wiedziałam
dom-agi.pl