łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:61/593)

Pijok 232

Ciasto inspirowane dwoma różnymi przepisami, a raczej ich połączeniem. Nazwa jest wymyślona przeze mnie – jak łatwo się domyślać ciasto jest mocno alkoholowe, dodatkowo zawiera dużą ilość ananasa nasączonego alkoholem. Czas wykonania: 1h 30 min Ilość porcji: 16 kawałków (forma 25 x 30 cm) Składniki: Ciasto: 5 białek 125 g cukru 125 g kokosu 100 g maku […] Artykuł

KuchniaWeDwoje.pl
Drożdżowy placek z jagodami i kruszonka, pszenno-owsiany czyli poWeekendowe Łakocie odc.127 168

krzaczka wrzucić do ciasta. Tym razem nie z krzaczka a z targu wylądowały w cieście pszenno-owsianym a do kruszonki dorzuciłam trochę kokosowego smaku. Jeśli lubicie szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasta to to powinno przypaść Wam do gustu :) Drożdżowy placek z jagodami i kruszonka, pszenno-owsiany ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki owsianej

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto dyniowe z jabłkiem 226

Została mi ostatnia porcja dyni, więc dzisiaj upiekłam wilgotne ciasto dyniowe. Uwielbiam ciasto dyniowe, bo łatwo się je piecze, ma piękny złoto miodowy kolor, a przy tym jest bardzo smaczne. Ciasto piekłam z połowy składników ale przepis poniżej jest na całą porcję. Ciasto z dyni zachowuje długo wilgotność. Dynia jest neutralna w smaku, więc do ciasta można dodać jakieś owoce

codojedzenia
RAZOWE CIASTO Z PORZECZKAMI I OWSIANĄ KRUSZONKĄ 186

CIASTO Z PORZECZKAMI I OWSIANĄ KRUSZONKĄ Na Blogu prezentowałam Wam już najlepsze Razowe Ciasto z Rabarbarem i Truskawkami . Dziś mam kolejną, troszkę zmodyfikowaną, pyszną i zdrową propozycję na łatwe oraz szybkie ciasto z mąki razowej z dodatkiem czerwonych porzeczek.  Ciasto jest mięciutkie, pachnące, a posypana na jego wierzchu słodka, owsiana kruszonka świetnie komponuje się z kwaśnymi porzeczkami.  Jeśli

Słodko-Słony Świat Ilony
Stefanka 352

Stefanka... Intensywnie miodowe ciasto. Krem na bazie kaszy manny. Wierzch oblany gorzką czekoladą. Pyszne ciasto, które elegancko wygląda i łatwo się kroi. Polecam!   Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej; 3/4 szklanki białego cukru; 200 g margaryny; 2 łyżki miodu; 2 jaja; 1 łyżeczka sody. Krem: 1 litr mleka (u mnie 0,5%); 3/4 szklanki białego cukru; 200 g margaryny

Gospodyni Miejska
VICTORIA SPONGE (BISZKOPT KRÓLOWEJ WIKTORII) 395

popołudniowej herbatki. Królowa lubiła go z dżemem malinowym i bitą śmietaną. Przepis na Victorię zaczerpnęłam z książki "How to be a domestic goddess" Nigelli Lawson. Ciasto jest bardzo łatwe i jestem w lekkim szoku, że mi ładnie wyrosło. Miałam za dużą tortownicę i ciasto mi się lekko zważyło. Przeżyłam chwile stresu :D, ale na szczęście ciasto wyszło pyszne

Przepisy Aleksandry
Pączki z ciasta parzonego 160

małe gniazdka na wycięte kawałeczki papieru do pieczenia. Następnie na rozgrzany olej (około 175`C) wkładamy ostrożnie każdy pączek - papierem od góry. Smażymy chwilę do momentu aż papier łatwo odejdzie od ciasta, następnie chwilę czekamy i odwracamy. Smażymy do momentu uzyskania złotego koloru (ok. 3 minuty). Pączki odsączamy na papierowym ręczniku.Ostudzone polewamy lukrem ( szklanka cukru pudru i łyżeczka ekstraktu

Słodkie Przyjemności
Ciasto dyniowe 130

świetnie sprawdza się, jako dodatek do zup, różnych ciast, placuszków, klusek, past i kremów. Ciasta z dodatkiem dyni świetnie smakują, a do tego również mają piękny słoneczny kolor. Ciasto dyniowe jest łatwe do wykonania i świetnie smakuje zaraz po upieczeniu, jak i na drugi dzień po schłodzeniu. Ciasto jest przyjemnie wilgotne i o umiarkowanej słodyczy. Dynię na purée najlepiej upiec

Kuchcik gotuje
Indyjskie placuszki faszerowane kalafiorem i ziemniakami 171

posiekaną kolendre, rozgnieciony czosnek, olej i przyprawy. Wymieszaj.   Placuszki: z podanych składników zagnieć ciasto, jeżeli będzie zbyt klejące dodaj mąki, jeżeli zbyt zbite to ciut ciepłej wody. Ciasto powinno się łatwo formować, ale nie rozpadać. Podziel je na 8 części. Na oprószonym mąką blacie połóż kulkę ciasta, rozpłaszcz ją ręką lub wałkiem, nałóż na niego czubatą porcję farszu

greenscarf
Krajanka z masłem orzechowym i czekoladą 164

Krajanka z masłem orzechowym i czekoladą…Jeśli lubicie orzechowe masło, to ten super słodki i kaloryczny przepis na pewno Wam się przyda. Ciasto jest bardzo łatwe w pieczeniu, niesamowicie aromatyczne….uwielbiam zapach fistaszkowego masła. Krajanka z masłem orzechowym to kolejne ulubione ciasto, które smakiem przypomina krajankę snikers . Krajanka z masłem orzechowym Składniki: na prostokątną foremkę

codojedzenia
Parówki w szlafrokach 135

Zapraszam do pieczenia! :) Składniki (na 10 parówek): 10 chudych parówek 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 żółtko 5 plasterków sera 1 łyżka sezamu CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wykrawamy 10 prostokątów o takim samym rozmiarze, plasterki sera kroimy na pół i układamy po jednym kawałku na cieście. Zawijamy parówki i bardzo dokładnie zaciskamy miejsce łączenia

My Culinary Art
Torcik truskawkowo-wiśniowy (na zimno) 237

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Bardzo łatwe i smaczne ciasto na zimno, które zawsze się udaje i ładnie wygląda. Torcik jest delikatny, lekki i fajnie komponuje się smakowo. Dla urozmaicenia można dodać świeże owoce. (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Masa serkowa: 330g serka homogenizowanego truskawkowego 200g słodkiej śmietany (22-36%) 3 łyżki cukru

Di gotuje
Domowe ciasto z owocami lata 183

Pyszne,rozplywajace sie w ustach,dziecinnie latwe do zrobienia ciasto z owocami lata.Wykorzystalam tumorele,truskawki i jagody.Genialne smakuje takze z wisniami.Przepis bardzo stary, wlasciwie jest ze mna od zawsze.Cierpliwie czekal w kolejce,az doczekal sie przeniesienia z sekretnego kajecika do mojej internetowej ksiazki kucharskiej.Skladniki nadaja sie na duza blache (43x30 cm).Zawsze sie udaje ,pod warunkiem ,ze nie przeladujecie ciasta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto czekoladowe z bazylią 168

wyczuwalna nuta bazylii! Wówczas było to dla mnie coś nieco dziwnego, kubeczki smakowe wręcz szalały. Oczywiście pozytywnie. Ostatnio naszła mnie ochota, by powrócić do tego smaku. Ciasto w wykonaniu jest łatwe, miałam jedynie problem, gdyż forma do ciasta, którą posiadam była nieco większa (o 5 cm), niż powinna, tak więc spodziewałam się, że ciacho wyjdzie odrobinę niższe. Ponadto w przepisie

Mojewlasne.pl
Pizza rybna Graala 146

Krótko:) Odstawić jeszcze pod przykryciem do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu można jeszcze przemieszać i wyłożyć na posmarowaną olejem blachę. Dla lepszego uformowania ciasta na blasze, wskazane jest przesmarować ciasto olejem tak aby łatwo się je rozciągało. Ponakłuwać dużo dziurek. Ciasto posmarowałam sosem pomidorowym własnej roboty. Do małego garnka włożyłam ok. pół słoiczka przecieru pomidorowego, dodałam trochę wody do rozcieńczenia, bazylię (idealna

Ukojenie Podniebienia

Proponowane wyszukiwania