Bardzo łatwy przepis na ciasto z aronią , gruszkami i kruszonką. Ciasto jest bardzo smaczne i nie musicie się obawiać goryczki z aronii , bo gubi się ona między innymi słodkimi składnikami. Jak wykonać ten przepis możecie zobaczyć na filmiku . Serdecznie zapraszam do oglądania. Nie chcecie przegapić żadnego nowego przepisu ? Subskrybujcie mój kanał na YouTube Rita
RITA food channelŁatwe w przygotowaniu ciasto z bananami i kawałkami gorzkiej czekolady w środku. Jest puszyste i lekkie, a trzymane pod przykryciem, długo zachowuje świeżość. Smak bananów jest dość wyczuwalny i świetnie komponuje się ze smakiem gorzkiej czekolady. Chlebek bananowy z tego przepisu przygotujecie bez użycia miksera. W dwóch miskach mieszamy oddzielnie suche i mokre składniki, a następnie łączymy, krótko
cool and mintySzybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto z morelami. Bardzo delikatne w smaku, wilgotne, pachnące biał ą czekolad ą i konfitur ą morelow ą . Smacznego :) **** La torta con le albicocche ha un sapore fresco e delicato. Se ne potra' apprezzare il leggero profumato di cioccolato bianco e la sua consistenza soffice ed invitante
La grande e la piccola cuocaSzybkie i łatwe do przygotowania ciasto w sam raz na jesienne dni. Trochę sceptycznie podchodziłam do tego przepisu, ale ciasto się udało i było smaczne. Składniki: szklanka cukru szklanka kaszy manny szklanka mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 kg jabłek 0,5 łyżki mielonego cynamonu 200 g masła Przygotowanie Jabłka myjemy, obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy
e-PrzepisyKulinarneSzybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto. Miękkie i delikatne z maślaną nutką. Rabarbar, zazwyczaj zapiekany na górze ciasta, stanowi jego spód, ale przecież kolejność nie jest ważna, chodzi o smak, a ten tutaj jest wart wypróbowania ;) Polecam! Składniki: 110 g masła + 40 g do wyłożenie dna tortownicy 2 jajka 200 g cukru 250 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku
Domowa cukiernia EwySzybkie i łatwe pierożki z ciasta francuskiego ze słodkim nadzieniem żurawinowo-jabłkowym z nutą cynamonu. Podane z szybkim sosem waniliowym tworzą doskonały poczęstunek dla świątecznych gości i na pewno nikt im się nie oprze :). Polecam! Przepis powstał w ramach e-booka z 50 przepisami na zbliżające się Boże Narodzenie we współpracy z serwisem z PierwszegoTloczenia.pl oraz Fooder.pl . Możecie go znaleźć
karmelowyół, ciasto piec około 55 minut, aby pianka za mocno się nie przypiekła do można nakryć papierem do pieczenia, ciasto wystudzić w formie w chłodnym miejscu - bardzo łatwe, smaczne, aromatyczne ciasto na deser, można dodać czekoladę smakową, owoce różne sezonowe..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięokoło 60⁰C) wodę i mieszamy ciasto widelcem. W zależności od wielkości jajka możecie zużyć mniej wody – u mnie ciasto połknęło jej 150ml. Wody musi być tyle, żeby ciasto dało się łatwo zlepić – nie może być mokre. Wstępnie wymieszane ciasto wykładamy na stolnicę i zagniatamy w kulę. Zawijamy ją w foliowy worek i zostawiamy na godzinę –półtorej. Ciasto
Karo in the KitchenPROECO Krok 1 Mąkę przesiałam,wsypałam do miski,dodałam sól,wbiłam jaja i wlałam gorącą wodę lecz nie wrzątek.Zmiksowałam ciasto( konsystencja jest bardzo delikatna i elastyczna i łatwa do wałkowania. Ciasto bez problemu da się rozwałkować.Po wyrobieniu ciasta dzielę ja na 4 części i wałkuje,wycinam szklanką kółka. Krok 2 Łopatkę umyłam,osuszyłam i zmieliłam, dodałam jajo,pieprz
Różowa kuchniapierogi: Mąkę przesiać na stolnicę, w środku zrobić dołek, wbić jajka. Dodać kwaśną śmietanę, olej i szczyptę soli. Wymieszać ciasto, stopniowo dodawać wodę, stopniowo wyrabiając miękkie i łatwo poddające się ciasto. Przykryć je miską i pozostawić ciasto na ok. 15 minut, żeby odpoczęło. Podzielić ciasto na 4 części. Trzy części ciasta przykryć wilgotną ściereczką i pozostawić. Pozostałą 1/4 ciasta rozwałkowaść
Kulinarne Przebojerazie czego podaję własny. Podane składniki miksujemy razem, oprócz mąki. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, aż uzyskamy konsystencję lejącą, ale jednak gęstawą. Ciasto ma się ładnie i łatwo rozprowadzać na patelni. Ciasto odkładamy na 10 minut i smażymy naleśniki. FARSZ cebulę szatkujemy i dajemy do garnka, smażymy na małej ilości oleju, dodajemy pokrojone grzyby lub pieczarki, chwilkę dusimy. Następnie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokusezon jagodowy. Korzystajmy z okazji i przygotowujmy z tych pysznych owoców ciasta, desery i inne słodkości. Dziś polecam przepis na pyszne ciasto kruche z pianką i jagodami. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! . SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg mąki, 200g masła, 4 żółtka, 20g drożdży, 2 łyżki śmietany 18%, 3 łyżki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki proszku
Tradycyjna kuchnia KasiKeks z bakaliami, to wyjątkowo świąteczne ciasto, jest szybki i bardzo łatwy do przygotowania. Takiego ciasta nie może zabraknąć na świątecznym stole. Skórkę pomarańczową i inne produkty otrzymałam od firmy VOG ,bardzo dziękuję
Kuchnia DanusiPowoli rozpoczyna się sezon rabarbarowy. Rabarbar możemy wykorzystać do przygotowania wielu pysznych ciast i deserów. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszne krucho- drożdżowe ciasto z rabarbarem. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 250g mąki, 100g margaryny, 3 żółtka, 3 łyżki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 1,5 łyżki śmietany 18%, 20g drożdży, Kruszonka
Tradycyjna kuchnia KasiPrzedstawiam Wam przepis na świetne ciasto. Jest to bardzo łatwe w przygotowaniu i tanie ciasto. Ciasto wyrosło super. Można je również przełożyć powidłami lub kremem. Ja tym razem dodałam do ciasta troszkę jagód. Szczerze polecam J Składniki: 2 szklanki mąki ¾ szklanki cukru 1 duże jajko 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 1 czubata łyżeczka sody 1 czubata łyżeczka proszku
The Sweet Damselgorzkiej czekolady 2 łyżki śmietanki kremówki cukier puder Sposób przygotowania: W garnku zagotować wodę z masłem i solą, wsypać mąkę i energicznie mieszając, połączyć w całość. Gotowe ciasto jest błyszczące i łatwo odchodzi od ścianek naczynia. Ciasto pozostawić do wtstygnięcia, a następnie wbijać do niego po kolei jajka ciągle miksując. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego
Gosia gotujemojemu zdziwieniu ciasto wcale nie wymaga aż tyle poświęcenia i zachodu jak myślałam. Wręcz przeciwnie jest przy nim mniej pracy aniżeli przy ciastach z pozoru wyglądających na łatwe, proste i szybkie Ciasto wygląda i prezentuję się wspaniałe. Bardzo ładnie się kroi, jest podzielne, na dużą formę. Na pierwszy rzut oka można pomylić je z sernikiem. Smakuje wybornie. Kruchy spód, wiśnie
Made By Mom And Son