ważne, żeby był bardzo dobrze schłodzony przed rozpoczęciem ubijania. Pod koniec dodajemy śmietanFix dla utrwalenia. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi
Ciastkozercyważne, żeby był bardzo dobrze schłodzony przed rozpoczęciem ubijania. Pod koniec dodajemy śmietanFix dla utrwalenia. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi
Ciastkozercyważne, żeby był bardzo dobrze schłodzony przed rozpoczęciem ubijania. Pod koniec dodajemy śmietanFix dla utrwalenia. Na paterze układamy pierwszy spód biszkoptu, pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi
CiastkozercyWitam kochani Dziś ważne chwile. Niniejszy post jest 100 na blogu!!! :D Poza tym blog obchodzi swój roczek-zakładając go nie myślałam, że tyle osób będzie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumiodu. I co najlepsze: cukiniowe muffiny są łatwe jak bułka z masłem. A może łatwiejsze. Czas : 35 minut Poziom trudności : Bardzo łatwy Liczba : 12 muffinków Wystarczy najprostszy mikser, a nawet robot kuchenny i w 5 minut przygotujecie ciasto na muffiny. Pół godziny później będą gotowe! Doskonała przekąska do pracy, lekkie śniadanie, dodatek do kawy/herbaty, lub deser bez wyrzutów sumienia. Polecamy
Niedzielny kucharzmasę cytrynową, którą także równo wygładzamy i przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Czynność powtarzamy jeszcze dwukrotnie. Na końcu ma być warstwa herbatników. Ciasto szczelnie owijamy i chowamy do lodówki na ok. 4-6 godzin. Po tym czasie ciastka łatwo się kroją, ale nadal są chrupiące. Smacznego :) MAŁA RADA : Krem cytrynowy jak i budyń możemy sobie przygotować dzień wcześniej. Możemy również wykorzystać
Pani na deserintensywny jak bym sobie życzyła, więc dodałam do nich odrobinę zielonego barwnika spożywczego (jeśli używacie tych w żelu naprawdę wystarczy minimalna ilość nakładana wykałaczką, żeby zafarbować całą porcję ciasta). Chciałam, żeby kolory układały się od najciemniejszego do najjaśniejszego, dlatego każdy spód był pieczony osobno – po dwie blaszki naraz. Jeśli zależy Wam na czasie całość można upiec od razu(...)biszkopty mają sporo cukru, poza tym chciałam, żeby tort był orzeźwiający i lekko kwaskowy. Biszkopty układamy na paterze zaczynając od najciemniejszego. Pod ciasto wkładamy kilka szerokich pasków papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i ŚmietanFixem. Pod koniec ubijania dodajemy
Ciastkozercycebulki z dodatkiem wyrazistych oliwek i słonych filecików anchovies smakuje po prostu obłędnie! Do tego całość jest prosta i stosunkowo szybka (jak na ciasto drożdżowe) do przygotowania. Oczywiście, obieranie i krojenie kilograma cebuli do zadań łatwych nie należy; dobrze jest przygotować sobie paczkę chusteczek, tudzież rolkę papierowych ręczników kuchennych i mieć je w zasięgu ręki - gwarantuję, że się przydadzą(...)środku zrobić wgłębienie, wkruszyć drożdże, wsypać cukier i zalać połową wody. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie do zaczynu dodać pozostałą wodę, zagnieść. Dodać sól, wyrobiź gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozpuścić masło z oliwą, dodać cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i rozmaryn. Dusić
Pożeraczka, czyli raz adobrzejuż wiecie staram się ograniczać słodycze choć nie jest to łatwe. Za bardzo je kocham <3 Dlatego też szperam po internecie w poszukiwaniu pomysłów na w miarę zdrowe desery. Bo niestety nie mogę sobie odmówić kawałeczka ciasta do niedzielnej kawy ;) Ostatnio wypatrzyłam na blogu "Lawendowy Dom" fajny przepis na ciasto bez tłuszczu i cukru. Co nieco w nim pozmieniałam
Smakołyki AsiSzarlotka z dużą ilością jabłek <3 W tym cieście najważniejsze są właśnie owoce, im więcej tym lepiej, pyszniej :) Obowiązkowo z cynamonem! Łatwa i szybka do zrobienia, najlepsza z dodatkiem jabłek miękkich, będą świetnie rozpływać się w buzi po upieczeniu. Polecam :) Ps. Jeśli tak jak ja lubicie zakupy, hurtownia odzieżowa to coś dla Was. Bogaty asortyment(...)tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 250 g miękkiego masła 6 łyżek mleka 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego Nadzienie: 2 kg jabłek
Domowa cukiernia Ewyszybki w przygotowaniu, niewymagający pieczenia, czy też żadnych umiejętności cukierniczych (wystarczy, że umiesz smażyć naleśniki i nie przypalasz wody na herbatę), z łatwo dostępnych składników, świetnie wyglądający i pyszny! Swój trawiastozielony kolor, podobnie jak w przypadku ciasta Leśny Mech , zawdzięcza liściom młodego szpinaku. Wystarczy przełożyć 15-20 naleśników pysznym cytrynowym kremem maślanym na bazie kremowego serka, który robi się
Food SquareMuffiny z jabłkami to pyszny i łatwy do zrobienia deser na jesienne dni. Smakują i pachną delikatnie piernikiem i pieczonymi jabłkami. Muffiny są cudownie mięciutkie i wilgotne w środku. Prostota wykonania i dostępność składników powinny zachęcić Was do ich przygotowania. Jabłka do tych babeczek najlepiej, aby były z tych twardszych (szara reneta lub antonówka), które zbyt szybko nie rozpadają się(...)roku królują wypieki z jabłkami i śliwkami, bo rewelacyjnie smakują i szybko się je robi. Ciekawa jestem, czy również korzystacie z darów jesieni i jakie robicie z ich dodatkiem ciasta? Ilość porcji: 24 Czas przygotowania: 40 minut Składniki na muffiny z jabłkami: Suche: 2 szklanki mąki pszennej (u mnie mąka Szymanowska typ 480 Polskie Młyny) łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka
Kuchcik gotujelekko nie ma, bo jednym z nich jest czekoladowe ciasto. Ja korzystałam z tego przepisu ( żeby uzyskać odchudzone trufelki ), choć w latach poprzednich zawsze wykorzystywałam przepis Nigelli, jednak bez orzechów, po polsku znaleźć go można na moich wypiekach na przykład. Poziom trudności: łatwe Czas przygotowania: 20 minut Wyjdzie
Bazując na smakuglutenu, bez laktozy oraz FODMAP ( więcej o diecie FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Ciasto inspirowane jest przepisem ze strony Tasty . Zapraszam do przygotowań! Składniki (8 porcji): 250 g gorzkiej czekolady 4 jajka Dodatkowo (opcjonalnie): świeże truskawki i jagody cukier puder CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej(...)resztę piany i delikatnie mieszamy. 3. Spód formy do pieczenia o średnicy 15 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę i wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. 4. Ciasto wyciągamy i odstawiamy do przestygnięcia. Możemy podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem cukru pudru i ulubionych owoców. Smacznego
My Culinary ArtWitam Kochani :-) . Ale się piękna zima zrobiła, dziś cały dzień śnieżek prószy:-) Fajnie, bo zrobiło się niezwykle klimatycznie, i mimo że jest już po świętach, to
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWitam Kochani tego zimowego styczniowego wieczora. Pogoda przypomniała sobie wreszcie, że mamy zimę. Świat za oknem troszkę się zabielił :-) Mam nadzieję, że utrzyma się trochę . Dziś
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWitam Kochani :-) Dziś chciałabym Wam przedstawić bardzo prosty i pyszny przepis na lekkie ciasto-serniczek na zimno. Troszkę wiosny a nawet lata w kuchni od czasu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWitam Kochani, dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na sernik z rosą, który przygotowałam na święta. Jest to przepis od zawsze obecny w naszej rodzinie, bardzo
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuKolejnym przepisem, którym chcę się z Wami dziś podzielić jest przepis na torcik. Robiłam go z okazji dnia matki, który obchodziliśmy wczoraj. Wygląda bardzo ładnie, jest
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWitam Kochani tego gorącego popołudnia. U mnie ponad 30 stopni, upał straszny, ale w końcu mamy lato, więc cóż...:-) Mimo upału postanowiłam upiec dziś ciasto, na
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWitam Kochani tego jesiennego popołudnia Mam nadzieję, że wyspaliście się dziś bardzo dobrze, bo przecież spaliśmy dziś godzinę dłużej. Po zmianie czasu zaczęła się na
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwitam Kochani Serniki to moje ulubione ciasta, kocham je w każdej formie, na zimno, gotowane czy klasyczne :-) Dziś mam dla Was przepis na sernik, który mnie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuWitam Kochani w ten drugi długi majowy weekend :-) Mam taki zwyczaj, że zawsze na Dzień Matki piekę tort. W tym roku nie było inaczej :-) Tort, który
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokunadzienie; 1 litr suszonych grzybów 1 duża cebula 2 łyżki bułki tartej sól pieprz 2 łyżki oleju nierafinowanego ciasto; 500 g mąki 1 jajko 1 szkl
Gotowanie jest łatwe