Przepis na tą babkę czekał na opublikowanie bodajże od listopada ubiegłego roku. Upiekłam ją kiedyś na niedzielę, zrobiłam zdjęcia, a potem najwyraźniej zajęłam się czymś innym, bo kompletnie o tych zdjęciach zapomniałam. Dopiero ostatnio, zupełnie przypadkowo, odnalazłam je na jednej z kart do aparatu. Ponieważ jednak robiłam ją tak dawno, postanowiłam najpierw powtórzyć wypiek, żeby… Czytaj dalej Aromatyczna babka z cukinią i cynamonem… czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...