
Przepis na tą babkę czekał na opublikowanie bodajże od listopada ubiegłego roku. Upiekłam ją kiedyś na niedzielę, zrobiłam zdjęcia, a potem najwyraźniej zajęłam się czymś innym, bo kompletnie o tych zdjęciach zapomniałam. Dopiero ostatnio, zupełnie przypadkowo, odnalazłam je na jednej z kart do aparatu. Ponieważ jednak robiłam ją tak dawno, postanowiłam najpierw powtórzyć wypiek, żeby… Czytaj dalej Aromatyczna babka z cukinią i cynamonem… czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...