Babka herbaciana zaskakuje smakiem. Jest wilgotna, mało słodka, więc można śmiało wzbogacić ją o polewę czekoladową lub lukier. Ma piękny jasnobrązowy kolor, idealnie nadaje się jako
Smakołyki Berenikimaślance. Dziś mam dla Was kolejną , przepyszną wersję – z kisielową „pianą” i mnóstwem chrupiącej kruszonki , którą wręcz uwielbiam! Łatwe … szybkie … i jak zawsze niesamowicie smaczne! SKŁADNIKI: ( blacha 28×24 cm ) CIASTO: * mąka – 3 szklanki * margaryna – 250 g * cukier – 4 łyżki * żółtko – 5 szt * proszek do pieczenia – 3 łyżeczki * cukier
Ostra na Słodkopisanek, kurczaczków, kaczuszek i baranków. Upiekłam aż 4 porcje, każda w innym kolorze. Resztki ciasta zmieszałam i powstała mozaika kolorów. Ciasteczka są bez sody i proszku do pieczenia przez co równomiernie rosną, bez wybrzuszeń. Takie płaskie ciasteczka łatwo jest dekorować. Ciastka są bardzo kruche, trzeba uważać przy zdejmowaniu z blaszki, aby się nie rozpadły(...)wymieszać z sypkimi składnikami. – Żółtka zmieszać z aromatem cytrynowym i odpowiednim barwnikiem czyli kakao, kurkuma, Red Velvet lub Matcha. – Zagnieść całość na gładkie ciasto. – Uformować kulę ciasta, owinąć w folię spożywczą i schłodzić ok. 30 minut w lodówce. – Schłodzone ciasto rozwałkować na ok. 0,5 cmi wycinać ciasteczka
To co kochamZamarzyły mi się ciasteczka, łatwe, szybkie w wykonaniu no i smaczne. Wybór padł na ciasteczka z białą czekoladą i migdałami znalezione na Domowych Wypiekach . Szybko zrobione, szybko zjedzone szkoda , że nie polałam polewą a'la biała czekolada :) Na około 40 sztuk: Składniki: 175 g masła 50 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli 1 łyżka mleka(...)cukier waniliowy, sól i mleko utrzeć w misie na białą puszystą masę. Dodać pokrojoną na drobne kawałki czekoladę i płatki migdałów. Dosypać mąkę, kakao i dobrze wszystko wymieszać. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i umieścić w zamrażalniku na ok. 20-30 minut lub w lodówce na 2 godziny. Następnie podsypując mąką, rozwałkować na grubość
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaboki pizzy daję ser żółty. Gdy robię pizzę, rozchodzi się z ekspresowym tempie. Jest pyszna, polecam Wam, bo bardzo łatwo ją zrobić, a jak już raz spróbujecie, to będziecie wracać do niej bardzo często:-) No to zaczynamy: SKŁADNIKI: CIASTO: -4,5 szkl mąki tortowej -3/4 kostki świeżych drożdży, czyli około 7 dag -300ml ciepłej wody -2 łyżki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPyszna, rozpływająca się w ustach, słodka beza z kremem mascarpone i owocami <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na bezę: 5 białek w temperaturze pokojowej szczypta
My Culinary Artcztery, pięć części, robimy nacięcia i próbujemy zagiąć w łuk i przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nie jest to łatwe ale jest możliwe przy odrobinie wysiłku. 8. I ten proces powtarzamy do końca ciasta - czyli nakładamy paseczek marmolady, zawijamy dwa razy, odcinamy, dzielimy pasek na części, nacinamy, zaginamy i na blachę. 9. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni
Kawa z mlekiemwstawić do lodówki, a później bezpośrednio do piecyka- bez potrzeby stosowania dodatkowo jakiejkolwiek folii. Zaletą maty jest również fakt, że łatwo poddaje się czyszczeniu. Niestety, żeby nie było za słodko - mata ta posiada jeden maleńki minus. Podczas cienkiego rozwałkowywania ciasta, może odcisnąć się na cieście podziałka. Ale można sobie z tym poradzić - odwracając matę na drugą stronę :) Z czystym sumieniem
CookYourselfCiasto, które ma tysiące kalorii, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na rozpustę. Mega smaczne i łatwe do przygotowania. Bez pieczenia, a przepis jest na dużą blaszkę wspaniałego ciacha. Może się skusicie na takie słodkości. Czekam na Wasze komentarze i opinie. W zakładce Ciasta znajdziecie mnóstwo przepisów na wypieki, ciasta bez pieczenia, ciasta ucierane, kruche, babki, serniki
O kuchni z uczuciemCiasto na bogato! Tyle w nim różności. Tyle w nim smaku... Ale robi się je wbrew pozorom bardzo łatwo i raczej szybko. Dużo więcej czasu i cierpliwości wymaga proces dojrzewania. Czy jest on niezbędny? Przyznam się, że wycięliśmy sobie mały trójkącik na drugi dzień i ciasto okazało się pyszne. Smak skojarzył mi się z bajaderką (z tych nieczekoladowych). Ten rodzaj
zadanie-gotowanielodówki na minimum pół godz. Blache wyłożyć papierem do pieczenia. Migdały jeśli mamy ze skórką obieramy. Aby zrobić to łatwo i szybko migdały należy zalać wrzątkiem i odstawić na pare minut. Następnie odcedzić a skórki zejdą ekspresowo. Ciasto wyjąć z lodówki podzielić je na małe kawałki i rolować je w wałeczki tak jak na kopytka. Następnie pociąć na paski długości
Radość kipiąca uśmiechem.Kruchy orkiszowy placek z owocami - chrupiący i trochę soczysty jednocześnie. Słodki i pyszny. A robi się go łatwo i szybko więc do dzieła ! Będzie smakował, zapewniam :) Pomysł zaczerpnęłam od Agnieszki , która poczęstowała mnie podobnym, pysznym ciastem kilka dni wcześniej :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzarodzaju wypieków. Czekoladowe ciasto, które zrobicie bez miksera. Mikser przyda się do kremu maślanego na bezie szwajcarskiej, i do prostego musu z galaretki i śmietany kremówki. Czekoladowe ciasto jest wilgotne, mięsiste i baaardzo czekoladowe. Upiekłam trzy blaty osobno. Możecie upiec w tortownicy (20 cm średnicy) i po wystudzeniu przekroić na trzy części. Do kremu przymierzałam(...)wydaje się być idealny do ozdabiania babeczek i tortów. Jest bardzo trwały i stabilny. W lodówce wspaniale tężeje i dzięki temu łatwo transportować ozdobione wypieki. Przepis na trzy blaty o średnicy 20 cm, lub jedno duże ciasto do przekrojenia. 4 jajka 200 ml mleka 170 ml oleju słonecznikowego 1 szklanka cukru do wypieków 1 łyżeczka pasty waniliowej, lub opakowanie
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKsiążka jest wydana w formie sporego albumu - gruba kolorowa okładka, sztywne kartki i przede wszystkim piękne zdjęcia. Przeglądając tę książkę łatwo zrozumieć, co znaczy powiedzonko, że je się oczami :) Zdjęcia są naprawdę śliczne :) Z całego zbioru najróżniejszych ciast wybrałam wspomniane ciasto rozetkowe, bo wydawało się proste i szybkie. Nie zawiodłam się, było nieskomplikowanie i smacznie, więc przepis (który nieco zmodyfikowałam
Codzienna kuchnia niecodziennaplacki na bok i pozwól im wystygnąć - po chwili powinny uzyskać bardziej elastyczną, łatwą do zwijania formę. 4. Posmaruj każdy z nich dojrzałym awokado (może być też hummus czy dobrej jakości ketchup), posyp przyprawami, dodaj wybrane dodatki i zawijaj jak naleśnika. WAŻNE WSKAZÓWKI jeśli ciasto rozpada się na patelni, dosyp odrobinę maki ziemniaczanej do smażenia placków świetnie nadaje
Powiedz dietom nie