łatwe ciasto - 8882 przepisów (strona:143/593)

Proste pszenne tortille 260

tego sos czosnkowy lub ketchup. Przygotowanie samego ciasta łącznie z jego uformowaniem i smażeniem zajmuje do 40 minut. Przygotowanie farszu zależy od ilości składników. Ciasto z poniższego przepisu jest fantastyczne, elastyczne i łatwe do formowania. Tortille robiłam już kilka razy i za każdym razem była to dla mnie ciekawa przygoda. Muszę przyznać, że sprawia mi radość przygotowywanie takiego obiadu. Ciasto

apetytnapieczenie
Krakersy z sezamem 511

papierze do pieczenia, jeśli ciasto bardzo się klei, można podsypać niewielką ilością mąki - rozwałkowany placek przyciąć z każdej strony tak, by tworzył kwadrat - ostrym nożem lub radełkiem do pizzy ciasto podzielić najpierw na równej szerokości paski, następnie paski podzielić na mniejsze kwadraty, na końcu kwadraciki poprzecinać wzdłuż przekątnej tworząc małe trójkąty, które finalnie będą naszymi krakersami - UWAGA trójkątów nie odsuwamy(...)wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190-200 stopni, piec przez 12-16 minut do zrumienienia się krakersów - po upieczeniu krakersy delikatnie oddzielić od siebie, powinny łatwo odchodzić - identycznie postąpić z kolejnymi porcjami ciasta - ostudzone krakersy przechowywać w zamkniętym pojemniku Sezam jest źródłem wielu cennych dla naszego organizmu składników odżywczych, m.in. wapnia, magnezu oraz wielu witamin, a powyższe krakersy

Smakołyki Bereniki
Ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i kruszonką 181

masło. Całość podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się cukru i masła. Studzimy, by mleko było tylko lekko ciepłe. Do miski wlewamy mleko i wbijamy jajka. Wyrabiamy ciasto, do momentu, gdy będzie miękkie, elastyczne i będzie łatwo odklejać się od ręki. Wkładamy je do miski i przykrywamy ściereczką. Zostawiamy do wyrośnięcia ok. 1-1,5 h. Ciasto musi podwoić swoją objętość. Truskawki

Cooking Monster
Bezy z bitą śmietaną i owocami (gluten-free) 199

Bardzo łatwe w wykonaniu beziki podane z bitą śmietaną i owocami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań!   Składniki na 7-8 bezików: 4 białka z

My Culinary Art
Kremówka 337

mieszałam robotem.Placek stanowiący spód ciasta lekko posmarowałam kwaśnym dżemem (z czarnej porzeczki), na to wyłożyłam krem (użyłam worka cukierniczego i tylki w kształcie gwiazdy – łatwo, szybko i równo).  Na masę wyłożyłam drugą część ciasta i posypałam cukrem pudrem.Kremówkę ozdobiłam czekoladą, rozpuszczoną ze śmietaną. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień. Nie jest za słodkie,  a jego wygląd – niech

mojewypiekiinietylko
Przepis na bajaderki 165

Dzisiaj robimy bajaderki. Bajaderki zrobiłam z ciast, które upiekłam w tym tygodniu, z ciasta drożdżowego i babki kakaowej. Szybkie, tanie i łatwe do zrobienia. Przepis na polewę 1/2 kostki masła1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 łyżki wody 2 łyżki kakao Składniki na bajaderki ok 500 g kawałków ciast kruchych, drożdżowych, biszkoptowych, suchych bez owoców, kremów ( ja użyłam drożdżowe

Kurnikowo
Pierogi ruskie 97

pustkami. Zawsze macie w zanadrzu pyszne pierożki, które wystarczy tylko wrzucić na kilka minut do wrzątku :) Przepis na ciasto przetestowałam już wielokrotnie. Uważam, że to najlepsze ciasto pierogowe jakie miałam okazję robić. Bardzo łatwo się z nim „pracuje”. Jest bardzo elastyczne, a po ugotowaniu mięciutkie, ale nie rozpadające się. Na farsz składają się ugotowane i przeciśnięte przez praskę ziemniaki oraz

MyCookBook.pl
Pierogi z zieloną soczewicą. Ulubione ciasto na pierogi 199

każdym możliwym farszem. Brak w nim jajka, więc szykując swoje ulubione pierogi możecie je bez problemu przygotować również z połowy składników. Jest miękkie i łatwe do wałkowania, bardzo elastyczne.   Mąkę przesiewamy (ja ciasto mieszam w misce, dopiero później wykładam je na stolnicę). W szklance wody (200ml) bardzo, bardzo gorącej, jakieś 85-90⁰C, rozpuszczamy łyżkę masła (lub oliwy). Zalewamy

Karo in the Kitchen
Kruche koperty z jabłkami 356

Chcę dziś zaproponować proste kruche ciasteczka z nadzieniem, formowane w koperty, z dodatkiem cynamonu i jabłek. Kruche koperty z jabłkami Składniki: ciasto : 1,5 szklanki mąki

Smakołyki Bereniki
Łatwy piernik z powidłami i polewą czekoladową 947

prosty. Najlepiej smakuje na drugi dzień, jak zwilgotnieje od powideł. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łatwy piernik z powidłami i polewą czekoladową Składniki: Ciasto: 100g masła 50ml oleju 300g naturalnego miodu 70g jasnego brązowego cukru 3 duże jajka 370g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)FILM ). 8. Piernik ułożyć najlepiej na kratce do studzenia ciast, podkładając pod spód talerz ( zobacz FILM ) i ciepłą polewą polać dokładnie cały piernik. Odstawić do przestygnięcia na około 10-15 minut i piernik przełożyć na paterę. Wierzch posypać odrobiną złotego barwnika spożywczego w proszku lub posypać posypką cukrową (dowolnie udekorować). Łatwy piernik z powidłami i polewą czekoladową odstawić

Mała Cukierenka
Rogale maślane z nadzieniem 102

dużej miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajka, wyrośnięty zaczyn i przestudzone mleko. I teraz będzie naprawdę ciężko. Musimy porządnie, bardzo porządnie wyrobić ciasto. I do dość długo, bo 25-30 minut. Nie będzie to łatwe, więc warto pomyśleć o zatrudnieniu jakiegoś faceta :) A jak już mamy wyrobione ciasto, to przykrywamy je ściereczka i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę

Marder&Marder Manufacture
Cynamonowe i piernikowe ciasteczka 131

ciasto wciąż nie chciało się zlepić, należy przyrządzić więcej kleiku i dodać go, razem z niewielką ilością mąki, żeby nie zrobiła się ciapa. Ciasto nie powinno być gumowe. Jego kawałki powinny odrywać się od siebie łatwo, a jednocześnie nie powinno być trudne do rozwałkowania. Po wyrobieniu dwóch kul ciasta możemy wstawić je na ok. 15-30 minut do lodówki

Weganizm infantylny
TRUSKAWKOWY PUSZEK – CIASTO PRZEKŁADANE Z PIANKĄ TRUSKAWKOWO-CYTRYNOWĄ 408

Dziś mam dla Was przepis na kolejne pyszne ciasto! To jedno z tych niezwykle tanich, łatwych i szybkich, które wykonamy w mgnieniu oka! Delikatny biszkopt z dodatkiem maku , kakao i kisielu truskawkowego pokryty lekką, puszystą truskawkowo-cytrynową pianką. Takie domowe ptasie mleczko! Wspaniale orzeźwia i jest idealnym pomysłem do popołudniowej kawki. Ja zrobiła piankę truskawkową i cytrynową – wy śmiało

Ostra na Słodko
Piernik, który zawsze się udaje 251

Przepis na ten piernik jest niezwykle prosty, a co ważniejsze to ciasto MUSI się udać :) Podczas pieczenia w Waszym domu zagości przepiękny zapach przypraw – cynamonu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta owocowa 156

ciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl krupczatki 125 g masła 2 żółtka szczypta soli 0,5 szkl cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie

Gotowanie jest łatwe
Ciasto budyniowo-maliowe 142

ciasto 1 szkl mąki pszennej tortowej 0,5 szkl mąki krupczatki 125 g masła 2 żółtka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe 3/4

Gotowanie jest łatwe
Chałka 140

na 1 szt 05 kg mąki pszennej tortowej 10 g drożdży suchych lub 1 szkl mleka 80 ml wody 50 g cukru 0,5 łyżeczka soli

Gotowanie jest łatwe
Tarta jagodowa 111

ciasto 1,5 szkl maki pszennej 0,5 szkl cukru pudru 120 g masła 2 żółtka nadzienie niepełna szklanka jagód 200 ml śmietany 18% 0,5

Gotowanie jest łatwe
Mazurek z liczi i polewą czekoladową 114

ciasto kruche 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 125 g masła 2 żółtka szczypta soli nadzienie 0,5 szkl cukru 3 łyżki wody 3

Gotowanie jest łatwe
Sernik tradycyjny 152

Tradycyjny ponieważ przygotowany bez użycia maszyn, mikserów, robotów itp. Tylko makutra, wałek i rózga do białek.  ciasto 2 szkl mąki tortowej 0,5 szkl cukru

Gotowanie jest łatwe
Mazurek z suszonymi wiśniami w polewie czekoladowej 99

ciasto kruche 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 125 g masła 2 żółtka szczypta soli nadzienie 0,5 szkl cukru 3 łyżki wody 3

Gotowanie jest łatwe
Jabłkowe różyczki w cieście francuskim 106

Wszyscy juz chyba upiekli różyczki jabłkowe , pora i na mnie :) czerwone jabłka ciasto francuskie dżem (pomarańczowy, morelowy lub inny) przyprawa do deserów cukier puder Jabłka kroimy

Gotowanie jest łatwe
Ciasto leśny dziad 153

biszkopt 5 jajek 1 szkl cukry 1 i 1/3 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody warstwa różowa 400 g malin (z nalewki

Gotowanie jest łatwe
Mazurek owocowy 151

ciasto kruche 2/3 szkl mąki 7 łyżek cukru 1 jajko 1/4 kostki masła 1/4 cukru waniliowego ciasto owocowe 1/2 szkl mąki 4 łyżki cukru 1/4 kostki

Gotowanie jest łatwe
Mazurek z kajmakiem i orzechami 109

ciasto kruche; 2/3 szkl mąki 7 łyżek cukru 1 jajko 1/4 kostki masła 1/4 cukru waniliowego masa kajmakowa orzechy posypka Ciasto zagnieść, na papierze wyłożyć do

Gotowanie jest łatwe
Ciasto kakaowo-kawowe z jabłkami 145

2 szklanki mąki krupczatki Młynomag 4 jajka 125 g masła łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody 3 łyżeczki kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 szklanka cukru

Gotowanie jest łatwe
Sernik z daktylami na kakaowym spodzie 105

ciasto 1 szkl mąki 125 g masła 2 żółtka 2 łyżki kakao pół szkl cukru szczypta proszku do pieczenia masa serowa 1 kg sera mielonego 3

Gotowanie jest łatwe
Kulebiak z karpiem 140

Ciasto 500 g mąki 1 szkl mleka 20 g drożdży 1 łyżka cukru szczypta soli 50 g masła nadzienie 1 karp ok 1,5 kg sól

Gotowanie jest łatwe
Ciasto na piernik świąteczny - leżakujący 242

1,5 kg mąki 1,5 szkl cukru 1 margaryna 250 g miodu 1/2  szkl  wody 2 dkg amoniaku 1 niepełna łyżka sody przyprawa

Gotowanie jest łatwe
Tarta hokkaido 114

Wypiekanie na śniadanie  Dyniowe słodkie wypieki  1 dynia hokkaido 1,5 szkl mąki 125 g msła 1 szkl cukru szczypta proszku do pieczenia 2

Gotowanie jest łatwe
Jagodzianki 88

ciasto 800 g mąki 125 g margaryny 3 łyżki cukru 40 g drożdży 2 jajka pół łyżeczki soli 360 ml mleka 300-400 g jagód 3

Gotowanie jest łatwe
Mazurek z orzeszkami i żurawiną 66

ciasto; 300 g mąki 200 g margaryny 150 g cukru 3 żółtka szczypta soli nadzienie 3 białka 100 g białego sera 2 łyżki śmietany pół szkl

Gotowanie jest łatwe
Mazurek czekoladowy z daktylami 98

ciasto 2 jajka 1 szkl mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao pół margaryny pół szkl cukru przełożenie 150 g daktyli 1 tabliczka czekolady

Gotowanie jest łatwe
Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie 129

ciasto 2 szkl mąki pół szkl cukru 2 jajka 150 g margaryny szczypta proszku do pieczenia szczypta soli ser 1 kg sera (gotowy mielony) 2 budynie

Gotowanie jest łatwe
Ciasto z serem i borówkami 132

ciasto 2,5 szkl maki 0,5 kostki margaryny 0,5 szkl cukru 2 jajka 2 łyżki śmietany pół łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 250

Gotowanie jest łatwe
Pizza z salami, suszonymi pomidorami i mozzarellą 117

Podstawowe ciasto na pizze  4-5 plastrów salami 1 kulka mozzarelli 6-7 kawałkow suszonego pomidora w oliwie pół pomidora świeżego kilka oliwek czarnych oregano

Gotowanie jest łatwe
Tarta ze śliwkami 122

ciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia cukier waniliowy nadzienie serek Capri 220 g

Gotowanie jest łatwe
Wytrawne bułeczki dyniowe z ziarnami 109

1,5 kg mąki 80 g drożdży 85 g masła 2 jajka ok 400 ml mleka 500 g musu z pieczonej dyni 3 łyżeczki cukru 1

Gotowanie jest łatwe
Szarlotka z serkiem i kruszonką 393

ciasto 1,5 szkl mąki 2 żółtka 0,5 szkl cukru 2 łyżki wiórek kokosowych pół kostki margaryny serek 1 kostka sera białego 2 białka 0

Gotowanie jest łatwe
Mazurek stefankowo kajmakowy 95

6 jajek 1 szkl cukru 1,5 szkl mąki 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa kajmakowa polewa czekoladowa bakalie do przybrania Masło utrzeć

Gotowanie jest łatwe
Chleb żytnio gryczany na zakwasie 148

mąka żytnia 550 g maka pszenna 1 szkl mąka gryczana 0,5 szkl 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru brązowego 2 łyżki oliwy 400 ml zakwasu

Gotowanie jest łatwe
Chleb na zakwasie z ziarnami 105

300 ml zakwasu żytniego 2 szkl wody 4 szkl maki żytniej 1 szkl mąki żytniej pełnoziarnistej 1 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru

Gotowanie jest łatwe