Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Przepis na : śniadanie

Szybka przystawka albo śniadanie na ciepło... Tego dotyczy dzisiejszy wpis. Przepis niezwykle prosty i łatwy w przygotowaniu a naprawdę smaczny:) Parówki otulone chrupiącym ciastem francuskim będą pysznym, sycącym śniadaniem.  Składniki:225g ciasta francuskiego,12 cienkich parówek,jajko,2 łyżki śmietany 18%.  Przygotowanie Jajko rozkłócić, zmieszać ze śmietaną.  Ciasto francuskie pociąć na paski o 2cm szerokości. Z parówek zdjąć osłonki. Każdą parówkę ściśle owinąć paskiem cia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Autor

czekoladka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

parówki, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, ciasto, pieczenie, ciasto francuskie, śniadania, jajko, ciasto francuskie, łatwe , pyszne ciasto, kolacja, proste i szybkie przepisy, przystawki, szybkie śniadanie, śniadanie dla dzieci, szybka kolacja, łatwe ciasto, szybki ciasto, proste przystawki, proste i szybkie ciasto, ciasta szybkie i łatwe, proste ciasto, szybkie ciasto

Inne przepisy z Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Martyna Jablonska, 8 października 2013 12:44:55

Uwielbiam, za to ja lubie wyciac grubszy pasek, nalozyc jeszcze ser, i wtedy zawinac tym parowke!:)www.xmajanaka.blogspot.com

pastawithapplepie.blogspot.com, 8 października 2013 13:21:17

;) uwielbiam je

Ania W, 8 października 2013 19:47:08

Bez dwóch zdań pyszne i proste. Ale ! Moja mama nie mogłaby wiedzieć, że takie rzeczy się je !Parówki za najgorsze śmiecie uważa, a nie jest to do końca prawda. Są parówki i ... parówki, które mają w składzie tyle mięsa ile dobra kiełbasa, czyż nie?

z miłości do słodkości, 8 października 2013 21:17:26

Aniu dokładnie, staram się sprawdzać ile mają w sobie prawdziwych "parówek":) Aczkolwiek rzadko je jemy:) Ale zawsze można je zastąpić np. kabanosami lub inną suchą kiełbasą:)

Anonymous, 24 października 2013 16:03:53

Czesi wiedzą jak zrobić parki czyli parówki,Bawarzy też robią pyszne,a polskich nie jadam bo nie uznaje mięsa z kości czyli MOM z masą tłuszczową.