Przepis na : śniadanie
Szybka przystawka albo śniadanie na ciepło... Tego dotyczy dzisiejszy wpis. Przepis niezwykle prosty i łatwy w przygotowaniu a naprawdę smaczny:) Parówki otulone chrupiącym ciastem francuskim będą pysznym, sycącym śniadaniem. Składniki:225g ciasta francuskiego,12 cienkich parówek,jajko,2 łyżki śmietany 18%. Przygotowanie Jajko rozkłócić, zmieszać ze śmietaną. Ciasto francuskie pociąć na paski o 2cm szerokości. Z parówek zdjąć osłonki. Każdą parówkę ściśle owinąć paskiem cia... czytaj dalej...
Uwielbiam, za to ja lubie wyciac grubszy pasek, nalozyc jeszcze ser, i wtedy zawinac tym parowke!:)www.xmajanaka.blogspot.com
Bez dwóch zdań pyszne i proste. Ale ! Moja mama nie mogłaby wiedzieć, że takie rzeczy się je !Parówki za najgorsze śmiecie uważa, a nie jest to do końca prawda. Są parówki i ... parówki, które mają w składzie tyle mięsa ile dobra kiełbasa, czyż nie?
Aniu dokładnie, staram się sprawdzać ile mają w sobie prawdziwych "parówek":) Aczkolwiek rzadko je jemy:) Ale zawsze można je zastąpić np. kabanosami lub inną suchą kiełbasą:)
Czesi wiedzą jak zrobić parki czyli parówki,Bawarzy też robią pyszne,a polskich nie jadam bo nie uznaje mięsa z kości czyli MOM z masą tłuszczową.