kurczak - 40214 przepisów (strona:1378/2681)

Podudzia z kurczaka w kapuście 301

Soczyste i delikatne mięso.. mięciutka i słodka kapusta oraz przepyszny wywar :-) Podudzia z kurczaka duszone z kapustą i ziołami.. najlepsze z gotowanymi ziemniakami! Czas przygotowywania:  około 10 minut Duszenie: około 1,5 h Ilość porcji:  4 Składniki: • 500 g podudzi z kurczaka - 4 sztuki • 2 łyżki oleju • 300 g odsączonej kapusty kiszonej • pół

AniaGotuje.pl
Piersi kurczaka pieczone z warzywami 109

Piersi kurczaka w szybkiej wersji - do pieca i gotowe ;-) Mało składników, mało pracy. Czas przygotowywania:  do 25 minut Pieczenie:  do 40 minut w 180 stopniach Ilość porcji:  8 Składniki: • 2 średnie, całe piersi z kurczaka • 1 duża marchew • 4 średnie pieczarki • mała główka czosnku • 2 łyżki oleju np. ryżowego • przyprawy: łyżeczka soli

AniaGotuje.pl
Pulled chicken - pierś kurczaka szarpana 228

Przepis na szarpaną pierś z kurczaka w wersji delikatnej i łagodnej. Mięso ma neutralny smak, który idealnie wpasuje się w wiele dań. - do każdej sałatki - na kanapki i do burgerów - z sosem i warzywami - do makaronów i kasz Czas przygotowywania:  do 20 minut Duszenie:  do 50 minut  Ilość porcji(...)Składniki: • 1 podwójna pierś z kurczaka - około 400 g • woda - około pół szklanki • 2 łyżki soku z cytryny • przyprawy: po pół łyżeczki soli, pieprzu, cynamonu, kminku Będziesz potrzebować również mały rondelek z grubym dnem i przykrywką lub szybkowar oraz dwa widelce

AniaGotuje.pl
Placki z wątróbki drobiowej 197

Świetne placki smażone z wątróbki z kurczaka. Indycza wątróbka również jak najbardziej się sprawdzi :-) Mała ilość składników i proste wykonania. - bez mleka - tylko kilka składników Czas przygotowywania:  do 30 minut Smażenie:  do 30 minut  Ilość placków:  około 15 sztuk Składniki: • 600 g wątróbki drobiowej (kurczak lub indyk) • 2 średnie jajka • mała

AniaGotuje.pl
Jak zrobić sos francuski Mornay 240

Bardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia jasny sos francuski. To tylko kilka łatwo dostępnych składników. Sos idealny jest do: -  gotowanych szparagów - białego mięsa np. pieczonego kurczaka - jajek na twardo oraz w koszulkach - gotowanych i pieczonych ryb - pulpetów z kurczaka i ryb Czas przygotowywania: do 20 minut Ilość sosu:  4 porcje Składniki: • 30 g masła

AniaGotuje.pl
Nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos 240

Super przepis na pyszne nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos. Wybierz swój ulubiony smak chipsów i użyj ich jako panierki. Sosy do maczania nuggetsów: - sos tzatziki - sos czosnkowy - dip z białej fasoli i zataru Surówki do nuggetsów: - surówka z czerwonej kapusty - s urówka Colesław - surówka z białej kapusty Jeśli zaś wolisz klasyczną wersję, gorąco polecam  domowe nuggetsy z kurczaka

AniaGotuje.pl
Kurczak po chińsku z makaronem z grochu 161

Szybki obiad. Pyszny obiad :) Składniki: 2 filety z kurczaka makaron z Groszku, Kukurydzy i Fasoli Mung - nitki 100g 1/2 opakowania mieszanki chińskiej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki białego sezamu 2 łyżki oleju sól Makaron z grochu zalewamy gorącą wodą i czekamy 10-15 minut aż zmięknie. Na patelnię wlewamy olej. Fileta z kurczaka kroimy w kostkę. Smażymy. Dodajemy mieszankę

Kucharka Tarka i Miarka
CHRUPIĄCY KURCZAK W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 168

danie najbardziej lubią moje dzieci. Kurczak jest chrupiący z wierzchu, a mięciutki i soczysty w środku. Polecam jako danie obiadowe z ziemniaczkami i jakąś pyszną surówką. Można go też podać jako przekąskę z sosem czosnkowym lub keczupem. Smacznego :) SKŁADNIKI : 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 jajko 0,5 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki pszennej łyżeczka soli trochę pieprzu szczypta oregano

Pani na deser
Indyk w potrawce 196

drobiowego to danie, które kojarzy mi się z dzieciństwem, to danie to pozytywne wspomnienie z tego okresu. Zamiast piersi indyka można ugotować skrzydła indyka udko . Indyka w potrawce i kurczaka w potrawce uwielbia mój syn . Gdy przyjeżdża do domu to chce jeść naprzemiennie drób w potrawce, gołąbki i ruskie pierogi.Pracy przy przygotowania potrawki z indyka za dużo nie ma . Polecam(...)przepis na klasycznego kurczaka w potrawce. Składniki: filet z piersi indyka ok. 600 g 1 marchew 1 pietruszka 1/8 szt. selera 1 cebula 1 liść laurowy 2-3 sztuki ziaren ziela angielskie Sól i biały pieprz do smaku 2 łyżki masła 1-2 łyżi mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 18% 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny Cukier do smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz drobiowy z borowikami i kurkami 161

sobotę znów wybieram się na grzyby. Mam nadzieję, że zrobię duże zapasy na zimę. A tymczasem polecam gulasz z kurczaka z dodatkiem kurek i borowików! Składniki: 2 filety z kurczaka 250 g świeżych lub 400 g mrożonych grzybów (użyłam borowiki i kurki) 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżki mąki 3-4 łyżki oleju 2/3 szklanki słodkiej śmietanki

Czerwień i błękit
Pierogi z farszem z mięsa i wątróbki 208

Wlać do masy wywar, wymieszać i odstawić na 30 minut. Gdyby zostało trochę farszu możecie go również zamrozić i zostawić na następny raz lub wykorzystać go jako farsz do kurczaka. Na przykład udek z kurczaka. Formowanie pierogów – ciasto rozwałkować cieniutko. Za pomocą dużej filiżanki wycinać kółka. Na każdym kółku położyć porcję farszu i zlepić jak wszystkie pierogi. Pierogi rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Makaron z rydzami, szynką dojrzewającą i pomidorkami 226

mieszamy. Podajemy od razu. Dla jeszcze intensywniejszego smaku możemy posypać płatkami dojrzewającego sera (np. bursztyn). Zobacz także: Rybki w macy Uwielbiam ryby na chrupiąco! Szczególnie takie małe kąski, k... Kurczak faszerowany grzybami Kurczak faszerowany grzybami to alternatywny pomysł na podan... Polędwiczka w sosie cydrowym Polędwiczka w sosie cydrowym (jabłkowym) to danie szybkie, p... Dorsz pod grzybową kruszonką Dorsz pod grzybową

Poezja smaku
Pizzerki z kurczakiem i leśnymi grzybami. 198

łyżki oliwy pół łyżeczki soli łyżeczka cukru ok 1 szkl. ciepłej wody   Dodatkowo; 50 dag grzybów leśnych 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 cebula 2  ugotowane udka z kurczaka pół szklanki zielonego groszku bazylia, oregano, sól 15 dag sera żółtego rukola i świeża bazylia do dekoracji   Przygotowanie;   Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie i wkruszamy drożdże. Wsypujemy(...)oleju aż zmiękną. Doprawiamy do smaku, studzimy. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki.   Ciasto dzielimy na porcje , wałkując długie paski. Każdy smarujemy koncentratem. Następnie kładziemy kurczaka, grzyby i posypujemy groszkiem. Po wierzchu oprószamy ziołami i wkładamy do piekarnika na około 8 min. Po tym czasie posypujemy żółtym serem. Wkładamy tylko do czasu aż ser się rozpuści

Radość kipiąca uśmiechem.
ROSZPONKA Z GRUSZKĄ / CORN SALAD WITH PEAR 92

VEGETABLES 0 Comments / 25/07/2016 BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 2 Comments / 18/07/2016 BAZYLIOWY HUMMUS / BASIL PESTO HUMMUS 0 Comments / 15/07/2016 PIEROGI Z BOBEM / BROAD BEANS PIEROGI 2 Comments / 12/07/2016 KURCZAK, SZPARAGI I PAPPARDELLE / CHICKEN ASPARAGUS PAPPARDELLE 0 Comments / 07/07/2016 KOKOSOWA ZUPA Z KURCZAKIEM / COCONUT CHICKEN SOUP 0 Comments / 05/07/2016 POMIDOROWA / TOMATO SOUP 0 Comments / 25/06/2016 ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH

Martyna Cooks
ROSÓŁ DROBIOWY / CHICKEN BROTH 113

DROBIOWY / CHICKEN BROTH Rosół, podstawa podstaw. Baza do wszystkich zup, przydatny przy gotowaniu sosów, pieczeniu mięs. Dzisiaj klasyczny, drobiowy, z którego powstaną dwie zupy – pomidorowa i kokosowa z kurczakiem, ale to w najbliższej przyszłości – dziś rosół gra główną rolę. Przepis niewiele się różni od przepisu na rosół wołowy , który gotowałam jakiś czas temu. Broth, the base(...)today – now the broth plays the main role. The recipe is very similar to beef broth , which I made some time ago. SKŁADNIKI: 1-2 ćwiartki kurczaka 1 włoszczyzna 1 cebula 2-3 ząbki czosnku ziele angielskie pieprz w ziarnach liście laurowe 3-4 pepperoncino INGREDIENTS: 1-2 hams of chicken 1 vegetables for making soup 1 onion

Martyna Cooks

Proponowane wyszukiwania