WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: mała pierś kurczaka, 30 dag małych pieczarek, 1/2 łyżki oleju, łyżka masła, 200 ml śmietanki 30%, sól, pieprz, 1/3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego, słodka papryka, curry, łyżeczka mąki ziemniaczanej +odrobina wody do zagęszczenia, 1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Kurczaka kroję w małą kostkę
JejKuchniaPrzepis na to danie pochodzi z bloga Kuchnia Magdaleny, ale trochę go zmodyfikowałam 🙂 Polecam gorąco także inne dania z kuchni Magdy 🙂 Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 marchewki … Czytaj dalej Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
czarrna od kuchniPierś z kurczaka w sosie pomidorowym, z dodatkiem pomidorów koktajlowych, mozzarelli i świeżej bazylii. Prosty obiad w stylu włoskim. Kurczaka oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i natrzeć solą, pieprzem oraz
BullioNiezwykle delikatna, soczysta i aromatyczna pierś z kurczaka. Bardzo prosta w przyrządzeniu i dietetyczna. Idealna dla tych, którzy lubią zdrowe jedzenie i dbają o sylwetkę. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(...)s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: - 2 piersi z kurczaka - 1 duża maślanka - 2 cebule - pęczek natki pietruszki - mieszanka warzyw mrożonych ( marchewka, pietruszka, seler, kalafior ) - ogórek świeżo kiszony - pomidor - łyżeczka masła -łyżeczka soku z cytryny - sól, pieprz Cebulę
Kulinarne przemysleniapowiedzieć, że wzorowałam się dokładnie na wersji oryginalnej japońskiej. Raczej przygotowałam ramen w wersji znacznie spolszczonej, bo wykorzystałam makaron jajeczny Lubella i dodałam natkę pietruszki. SKŁADNIKI 1 korpus z kurczaka 4 udka z kurczaka 200 g kości wołowej 600 g kości wieprzowej 50 g grzybów mun 4 liście laurowe 8 ziaren ziela angielskiego 1 cały por 1 duży korzeń
Passions hobbies lifeChodźcie na szybki obiad! Latem nie chce się stać przy garach! Pożywny, aromatyczny i zdrowy. Wystarczy 20-30 minut! Co nam trzeba? 200g kaszy bulgur duża pierś z kurczaka 1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia przyprawy: po pół łyżeczki: soli, pieprzu ziołowego, curry, papryki słodkiej, papryki ostrej, szczypta kolendry + 1 jajko Wok -u mnie zawsze ukochane Ballarini Robimy! Kaszę gotujemy(...)dokładnie, aby mięso „oblepiło” się przyprawami. Odstawiamy na 10minut. Rozgrzewamy w woku łyżkę oleju i wrzucamy mięso. Smażymy na złoto. Ugotowaną, odcedzoną kaszę dorzucamy do usmażonego już kurczaka, mieszamy całość. Gorące wykładamy na talerz i podajmy z zieleniną- u mnie kiełki. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares
Latosiowydomłatwy sposób przygotować atrakcyjny obiad z prostych, ogólnodostępnych składników? Jedną z bardzo fajnych opcji są roladki z kurczaka z warzywami i sałatką 😉 mięso drobiowe sprawdza się na codzienne, ale i na odświętne obiady. Wystarczy trochę inaczej je… Artykuł Roladki z kurczaka z warzywami i sałatką pochodzi
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 1 kalafior 250 g wędzonej piersi z kurczaka 200 g żółtego sera 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek koperku Sos: 250 g jogurtu greckiego 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku sól, pieprz (ziołowy) Sposób wykonania: Kalafior kroimy w małe różyczki. Ser żółty ścieramy na dużych oczkach tarki. Kurczaka i rzodkiewkę kroimy w średniej wielkości kostkę. Koper drobno szatkujemy. Wszystko
Qchnia po prostuwieku . Oryginalnie robiono go z cielęciny , aczkolwiek obecnie częściej spotyka się wersję drobiową . Zachęcam do wykonania gdyż , przepis prosty i smaczny Składniki dla 4 osób : 4 filety z piersi kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego 2 jajka bułka tarta do obtoczenia sól , pieprz do smaku olej do smażenia Filety z piersi z kurczaka rozbijamy na dość cienkie kotlety
Ogrodnik w podróżyDziś zapraszam na pyszne kotleciki z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. Idealne, chrupiące a przy tym "inne" niż te tradycyjne. Robi się je szybko a smakują rewelacyjnie. Polecam :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ SKŁADNIKI NA 8 szt: 1 podwójny filet z kurczaka 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 jajka
Gotowanie Patkipodudzi, skórę zostawić. Do miski (która zmieści mięso) wlać sok, dodać skórkę otartą z pomarańczy, zioła, sól (ja dałam łyżeczkę), pieprz i miód, wymieszać. Dodać olej, wymieszać. Włożyć kurczaka i dokładnie natrzeć go marynatą. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce, najlepiej na kilka godzin. Kurczaka wyjąć z marynaty i grillować na tacce, lub na patelni grilowej
królestwo garówDzisiaj obiad na szybko , a szybkim daniem będzie makaron z kurczakiem i szparagami. Będzie szybko, ale nie zabraknie dobrego smaku. Jakiś makaron prawie każdy ma w domu pod ręką. Przygotujcie jeszcze filet z piersi kurczaka, kilka szparagów i gotujemy! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawłaśnie wtedy - gdy zwiędnie - będzie gotowy. Nie ma potrzeby dłuższego duszenia, tym bardziej jeśli zależy nam by zachował jak najwięcej cennych witamin i mikroelementów. Składniki: pojedynczy filet z kurczaka ok 500 g pieczarek wiązka szpinaku śmietana 30 % makaron ok 200 g cebula 2-3 ząbki czosnku przyprawa do gyrosa Kroimy i podsmażamy cebulę, dorzucamy czosnek. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy
Nie do chrzanu!pokrojone drobno 2 papryki czerwone oczyszczone i pokroić w kostkę 30 dag pieczarek oczyszczonych i drobno pokrojonych ,potem ich usmażyć 1 pęczek szczypiorku drobno pokroić 2 podwójne filety z kurczaka oczyścić i przekroić na ciensze płaty 2 duże kubki jogurt i 1/3 majonezu ze sloika 2 garście ugotowanych szparagów kolejność przygotowania do pojemnika żaroodpornego wsypujemy por i rozkładamy na całości(...)potem bierzemy połowę pieczarek i rozrzucamy. Teraz układamy szparagi, można posypać troszkę papryką czerwoną. Na to filety z kurczaka tak jak widać na zdjęciach. Zalewamy sosem -2 kubki jogurtu rozmieszać z majonezem i doprawić do smaku zalać mięsko i znów posypujemy papryką ,pieczarkami i na końcu szczypiorkiem
Moje WyrobyWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!