Sałatki bardzo lubię. Już kilka jest ich na blogu, w tym moja ulubiona z kurczakiem i ananasem . Tym razem same warzywka i jajko. Przeważnie wszystko mieszam, tym razem postanowiłem zbudować wieże i nawet się nie przewróciła i chyba całkiem ładna wyszła ;) Składniki : 1 ziemniak truflowy 1/2 marchewki pomarańczowej 1/2 marchewki żółtej 1 jajko
Parowar Facetajeśli pomidory są w całości, to je pokroić na mniejsze kawałki ). Mieszanką zalać kurczaka. Garnek przykryć i wstawić do pieca. Piec godzinę. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i dopiekać ok. 10-20 minut, aż najgrubsze kawałki mięsa będą miękkie przy kości. Gotowe danie podawać z ugotowanymi ziemniakami, które mieszamy przed wyłożeniem na talerze z kilkoma łyżkami sosu z pieczeni oraz
Moja Delicjajeszcze lepszy. Polecam je, tak dla odmiany, zamiast tradycyjnego kotleta schabowego :) SKŁADNIKI ( 2 os.) 2 piersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI: ziemniaki w mundurkach rzodkiew ogórek zielony ulubiona sałata/ surówka świeży szpinak Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Szpinak opłukać, wysuszyć(...)końcu dodać pokrojone pomidory suszone, przyprawić solidnie pieprzem i solą i wszystko przesmażyć jeszcze parę minut, odstawić. Ja czasem dodaję troszkę pokruszonej fety, tak dla podbicia smaku. Piersi z kurczaka rozbić i przyprawić pieprzem i solą. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz, najlepiej na środek filet. Zawijamy jak tradycyjne rolady i nabijamy wykałaczkami, żeby filety się nie rozleciały w trakcie
Calzonella.comtylko - zakwas na żurek, postny żurek, zupa mleczna "dziadówka", duszone ziemniaki z "oszukaną" jajecznicą Jarzyny, surówki i sałatki - np. seler w sosie śliwkowym, pory zapiekane, surówka z dyni wykwintna, jarzynka z kabaczka i inne. Dania codzienne - np. kluski zbójnickie, grzyby na boczku, pomidory zasmażane z kurczakiem, naleśniki z farszem jajecznym, kabaczki zawijane. Ryby, drób i inne mięsa - np. karasie
kruche babeczkiPyszna zupa, która smakuje bez względu na pogodę Składniki: 1 mały kalafior 5 skrzydełek kurczaka lub ćwiartka z kurczaka 2-3 średniej wielkości marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki kawałek zielonej części pora 3 średniej wielkości ziemniaki 1 pęczek koperku 2 kulki ziela angielskiego 1 listek laurowe Sól, pieprz czarny, mielony do smaku śmietanka 30% Przygotowanie: Przygotować mięso, zalać zimną
W garach u Gosizielenią się wysokie drzewa, jednak to ja gotuję nieśmiertelną „jarzynówkę” w swoim garnku… Składniki: 2 skrzydełka z kurczaka lub 350g kości na zupę 2 duże marchewki 1/2 selera 1 korzeń pietruszki 1 kalarepka 2-3 ziemniaki 1/2 małego kalafiora posiekany koper i natka pietruszki sól, pieprz śmietana Wykonanie: w garnku umieścić mięso / kości na bulion, dodać
Raj dla PodniebieniaTradycyjna polska zupa. Składniki 2 udka kurczaka marchewka pietruszka kawałek pora kawałek selera 3 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy 2 ząbki czosnku 3 ziemniaki 100g kaszy jęczmiennej garść listków majeranku sól pieprz Przygotowanie Kaszę jęczmienną opłukałem, zalałem wodą (pół szklanki), odstawiłem. Umyte udka włożyłem do garnka, zalałem wodą. Dodałem pokrojone: w talarki marchewkę, pietruszkę w słupki
R'n'G Kitchennastępnie posypać posiekanymi świeżymi ziołami. Każdy kawałek mięsa ułożyć na tak przygotowanym papierze. Papier złożyć i zawinąć na rogach. Kurczaka smażyć w papierze na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z obu stron. Podawać z gotowanymi warzywami, ziemniakami lub ryżem
Bulliokurek 1,5 szklanki śmietany 30 % 3/4 szklanki bulionu warzywnego pół szklanki natki pietruszki sól,pieprz do smaku Wykonanie: *Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy jajko, mąkę, sól,pieprz, smażymy placki na całą patelnię. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. *Kurczaka kroimy w paseczki, oprószamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Smażymy.Osączamy *Na patelnię wlewamy bulion, w którym wcześniej obgotowaliśmy kurki
Z Majeczką w kuchninastawić na 200 C i piec pod przykryciem 50 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 160 C z 5 minut kurczak jest bardzo smaczny i na ciepło i na zimno, z tłuszczyku można zrobić sos lub polać nim ziemniaki...................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięnastępnie posypać posiekanymi świeżymi ziołami. Każdy kawałek mięsa ułożyć na tak przygotowanym papierze. Papier złożyć i zawinąć na rogach. Kurczaka smażyć w papierze na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z obu stron. Podawać z gotowanymi warzywami, ziemniakami lub ryżem
Bulliopodsmażać z 5 minut na większym ogniu mieszając wsypać curry, paprykę ostrą, przyprawę w płynie i wymieszać dodać pokrojone mięsko kurczaka z rosołu, wlać rosół i gotować z 5 minut na średnim ogniu można podać z ryżem, makarnem, ziemniakami, kaszą - potrawka jest lekka, aromatyczna i smakuje bardzo....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwarzyw, zwłaszcza tych, które mogą powodować wiadomo co :) o chyba najbardziej Składniki: 1 skrzydło z indyka lub 3 skrzydełka z kurczaka 1/2 selera 1 mała pietruszka 2 młode marchwie 2 ząbki czosnku 1/2 małej cebuli 3-4 młode ziemniaki 1 mała kalarepa garść zielonej szparagówki, pokrojonej na 3-4 cm kawałki 2/3 szklanki jarmużu (użyłam mrożonego) 1 młody brokuł podzielony
Czerwień i błękitBazyliki San Marco ACIUGHETA na Campo SS. Filippo e Giacomo - Castello 4357 Venezia Omijacie ją szerokim łukiem. Kiedy zobaczyłam kurczaka z frytkami myślałam, że będę stamtąd wiać. Ale tego było mało. Moja dorada była okolona starymi, twardymi ziemniakami i starą grillowaną papryką - wstyd byłoby mi podać coś takiego, czegoś takiego nie jadłam. Che figura! Zapłaciliśmy
AZgotuj!foli i pieczemy jeszcze ok 40 - 50 min. Powinno ładnie się przyrumienić. Kroimy w plastry podajemy z ziemniakami lub kaszą. U mnie dodatkowo do całości sos grzybowy (dla chętnych). Polecam również inne bardzo smaczne danie Kurczak faszerowany SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlet de volaille to kotlet z piersi kurczaka nadziany masłem ziołowym, panierowany w mące, jajku i bułce tartej
Marta Gotuje