właśnie zza naszej wschodniej granicy). Bardzo ważny w tym przepisie jest wywar. Przygotowałam go z mięsa drobiowego oraz wołowiny, ale możecie śmiało użyć samego drobiu np. tuszki z kurczaka - powoli ugotować z przyprawami i fasolą potem oddzielić mięso. Lub ugotować wywar na cielęcinie (będziecie potrzebowali ok. 500g). Kolejnym ważnym punktem jest przygotowanie zasmażki z warzyw : marchwi, cebuli(...)wywar: 2 udka z kurczaka 300 - 400g wołowiny w kawałku 1 szklanka białej fasoli 'Jaś' (u mnie czerwona fasola) - moczona w wodzie przez noc 4 kapelusze suszonych prawdziwków 1por kawałek selera 1 korzeń pietruszki po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, kilka listków laurowych, trochę suszonego lubczyku następnie: 2 marchewki 6 ziemniaków 4 buraki 1/4 główki niewielkiej kapusty
Moja Książka Kucharskajest obłędny w smaku. Mięso wychodzi pięknie zrumienione i aromatyczne. Można podać je z ulubionymi dodatkami, ryżem, makaronem, ziemniakami czy pieczywem. Ja podałam ze świeżym pieczywem i nawet nie wiecie jak było pysznie...mniam. Zapraszam :) Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 50 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 8 łyżek ketchupu pikantnego 4 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka pół łyżeczki
IzabelawkuchniUwielbiam zupy z fasolką szparagowa, a z zieloną fasolką najbardziej. Tym razem zamiast ziemniaków dodałam do niej ryż. Zupa wyszła sycąca i naprawdę bardzo dobra, polecam :) Składniki: 600 g skrzydełek lub 2 udka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 małego selera kawałek pora 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka ryżu 4 łyżki śmietany
magiczna kuchnia Kasismażyć – dzięki temu smak będzie bardziej skoncentrowany w cząstkach liści i nie rozleje się po potrawie. Czas wyjąć kurczaka. Przełóż piersi na talerz i daj im parę minut na odpoczynek. W tym czasie przykryj je sosem z pieczarek, nałóż ziemniaki – ja podałem puree z tymiankiem (patrz tutaj ), nakryj do stołu czy coś. Na zdjęciu możesz zobaczyć, że podałem
manslogblograzem kaszę bulgur, która ostatnio często gości na moim stole. składniki: 700 g żołądków drobiowych, u mnie z kurczaka 3 l wody 1 cebula 3 listki laurowe sól 1 pęczek włoszczyzny (natka pietruszki,liść pora i selera) 4 duże ziemniaki 2-3 marchewki 3/4 szklanki kaszy bulgur garść posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki mleka Żołądki dokładnie oczyścić i umyć, pokroić
Monia miesza i gotujekoloru). Kiedy kurczak będzie gotowy, na patelnię z porem dodać śmietanę i dokładnie zamieszać. Pory przełożyć na patelnię z kurczakiem. Doprawić solą, pieprzem i estragonem, wymieszać, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu przez ok. 15 minut. Najlepiej podawać z ziemniakami
Bulliodomowych warunkach. Tak właśnie powstały te pyszności. Polecam, bo naleśniki można nafaszerować także łososiem i serkiem naturalnym, fetą, kurczakiem i suszonymi pomidorami oraz wieloma innymi dodatkami, które uwielbiacie. Mniam! :) Farsz "ruski": 500 g twarogu (u mnie chudy) 500 g ziemniaków ugotowanych, przeciśniętych przez praskę 3 cebule (białe lub czerwone) 2 łyżki masła sól i pieprz do smaku Cebulę obieramy
Cooking MonsterWyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 4 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 kostki drobiowe 3 szklanki mąki 25 dag żółtego sera 2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do głębokiego smażenia Wykonanie
Tradycyjna KuchniaZnakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz. SKŁADNIKI: 4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści
Gotowanie Patkipostaci kaszy jęczmiennej okazał się strzałem w dziesiątkę. Składniki 1/2 główki kapusty białej 4 skrzydełka z kurczaka 1,5 l zimnej wody 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 3 ziemniaki 1 por (kawałek białej części) 50 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1/2 łyżeczki kminku 1 pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie
R'n'G Kitchenoliwę z chili Przyprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Sos dokładnie wymieszałam. Polałam zalewą części kurczaka i odstawiłam na chwilę aż przeszły smakami, a następnie usmażyłam aż pysznie się oblepiły i zarumieniły. Można je podawać z ziemniakami i gotowaną kukurydzą. Smacznego
potrawyregionalnekostkę. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy do zarumienienia cebulę, kurczaka, marchew i pietruszkę. Doprawiamy. Dodajemy boczniaki, smażymy jeszcze około 15 minut, do odparowania części wody. 3. Podajemy z kaszą lub ziemniakami. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Szefowa kuchnipieczone w powidłach z marchewką o ciekawym słodko-ostrym smaku to idealna propozycja na obiad. Świetnie smakują z ziemniakami lub ryżem i surówką a przy tym są bardzo proste w przygotowaniu. składniki na 4 porcje 1 kg skrzydełek z kurczaka 4 marchewki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki powideł śliwkowych 1 łyżka miodu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonego
Smakowite DaniaMamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju
Gosia gotujepieprzem. Mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, wiórki, jajka, wodę zmiksować. Doprawić ciasto solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki kurczaka obtaczać w cieście i smażyć z każdej strony do zarumienienia. Odsączyć na papierowym ręczniku i podawać jako dodatek do ryżu, ziemniaków
O kuchni z uczuciem